pojava sitnih bradavica u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

pojava sitnih bradavica u trudnoci

Post od ana69 »

U 7.mesecu sam trudnoce i na vratu,ispod pazuha, na grudima mi se masovno pojavljuju sitne bradavice koje me bas cine nervoznom i smetaju mi.Postavila sam pitanje na forumu Dermatologije ali nisam dobila ni jedan strucan odgovor.Molim vas da mi odgovorite sta je u pitanju i da li se ova pojava moze zaustaviti,jer ako ovako nastavi do porodjaja bice strasno.A i ja sam u panicu da ih mozda ne prenesem na bebu.
Ako ima neka krema,neki lek kod nas ili u inostransvu,molim vas savetujte!
dalmacija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 3:44 pm

Post od dalmacija »

DA POKUSAM DA TE SMIRIM-MOJA SESTRA JE IMALA MILION VISECIH MLADEZA PO VRATU I TELU!I POSLE PORODJAJA SU JOJ OTPALI SAMI!MOZDA SAM TE UTESILA I POMOGLA!
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Ana, ja sam u 22.nedelji trudnoce i primetila sam da se i kod mene javljaju po vratu sitne bradavice...pretpostavljam da je to normalno i ne plasim se puno jer me niti svrbe niti bole...valjda je to prirodno.Ali, otvaracu ovu temu ako vidim da ima jos odgovora jer i mene zanima isto pitanje!
Pozdrav!
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Za sve trudnice mala uteha - isti problem sam i ja imala u trudnoci ali je par meseci nakon porodjaja iscezao! Meni su se cak i dojke prosarale kao nekim pegama i imala sam sitne mladeze i po njima. Procice sve kad se porodite!
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
ana69
Stalni član
Stalni  član

hvala

Post od ana69 »

Hvala puno na recima utehe.termin mi je kraj aprila,pa cu se nakon togA (nadam se) javiti sa pozitivnim vestima sto se bradavica tice.
Meni je samo frka zato sto i pre trudnoce dosta su mi izlazili mladezi.
Da li neko zna latinski naziv ove pojave bradavica po vratu tokom trudnoce?
Njanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Njanja »

i meni su se u toku trudnoće pojavile te sitne bradavice ispod pazuha i ispod grudi. Čini mi se da se više ne pojavljuju (beba ima 9 meseci) ali ih ima dosta i estetski su mu neprihvatljive. Nisu otpale posle porođaja, dojila sam bebu do 6. meseca i nisu otpale ni posle toga. Planiram da posetim lekara i porazgovaram na tu temu jer sam negde pročitala da je to tip virusnih bradavica.
Dok sam dojila uvek sam iz predostrožnosti pokrivala te delove kože. Možda je to glupo ali sam ja tako bila mirnija
ana69
Stalni član
Stalni  član

latinski naziv

Post od ana69 »

Koji je latinski tj. medicinski naziv za sitne bradavice a koji za sitne mladeze koji se kao virusi pojavljuju sve vise?
Odgovori