POSLE BIOPSIJE??
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
POSLE BIOPSIJE??
Juce sam radila biopsiju,i moram da priznam da nije nimalo prijatno.Ali zanima me da li je normalno da imam jaka probadanja u jednom delu donjeg stomaka u predelu izmedju jajnika.Naime,dr posto je uzeo uzorak ranice obavio i spaljivanje,sto je takodje bilo prilicno neprijatno i peklo je.Pritom mi je rekao da pokusam da mirujem koliko god mogu kako mi ne bi spalio vaginu.Iako sam se zaista trudila da mirujem u toj prostoriji je bilo veoma hladno i prozori su bili otvoreni pa sam se malo tresla sto od zime sto od straha,jer nikada nisam radila biopsiju.Zanima me da li ovakvim tretmanom moze da dodje do nekih komplikacija,i zasto mi je pojacan VS posle toga jer sam se uspesno izlecila od toga i vec duze vreme nemam problema sa sekretom a sada posle intervencije ,,lije,, toliko da moram da koristim uloske.O cemu se radi?
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Ja i dalje imam problem.Dva dana nakon biopsije,sam dobila uzasne bolove,i prokrvarila sam.Javila sam se na kliniku,i tamo su mi rekli da ranica ne krvari,nego da krvarim iz kanala,i da mi je jedan ovarius malo upaljen.Da li je moguce da dodje do upale i slicnih reakcija posle takve intervencije?Lekar mi je rekao da je biopsija za organizam veliki stres,i da zato mozda krvarim,ja ustvari imam osecaj kao da mi se ciklus obnovio,iako sam imala od 9 do 14 sept.Danas je vec 3 dan kako krvarim,doduse manje,ali i dalje imam bolove.Da li je to normalno?Niko mi nije rekao da posle biopsije trebam da mirujem,a ja sam bila u pokretu jer sam se dobro osecala i nisam ozbiljno shvatila intervenciju.Koliko ce trajati oporavak i kada cu moci da se vratim ,,normalnom,, zivotu?Pozdrav,hvala 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Zdravo,
Bas sam malopre nekom odgovorila da sam ja radila biopsiju - tj. uzeli su mi uzorak za biopsiju i posle toga sam otisla na posao i radila ceo dan. Doduse, sedim na poslu i nisam dizala nista tesko taj i sledeci dan i sve je bilo ok. Nije bolelo - mozda samo malkice jednu sekundicu.
Ne znam, ja sam imala malu ranicu tj. polje AW epitela izmedju 11 - 13h.
Nadam se da ces biti bolje. Ja nisam imala nikakvih problema. Ali nisam radila nikakvo spaljivanje i sl. Samo su mi uzeli uzorak za histopatolosku analizu.
Srecno, nadam se da ces brzo biti bolje i da ce ti neko strucniji odgovoriti.
Bas sam malopre nekom odgovorila da sam ja radila biopsiju - tj. uzeli su mi uzorak za biopsiju i posle toga sam otisla na posao i radila ceo dan. Doduse, sedim na poslu i nisam dizala nista tesko taj i sledeci dan i sve je bilo ok. Nije bolelo - mozda samo malkice jednu sekundicu.
Ne znam, ja sam imala malu ranicu tj. polje AW epitela izmedju 11 - 13h.
Nadam se da ces biti bolje. Ja nisam imala nikakvih problema. Ali nisam radila nikakvo spaljivanje i sl. Samo su mi uzeli uzorak za histopatolosku analizu.
Srecno, nadam se da ces brzo biti bolje i da ce ti neko strucniji odgovoriti.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Verovatno,moja ranica je velika,ali danas sam srela dr.koji mi je radio biopsiju i on mi kaze da je normalno da se pojavi krvarenje u prvih 15 dana,kao i sekret u velikim kolicinama.A rekao je i da ce za svaki slucaj uraditi analizu ranije da ne bismo cekali 3 nedelje na rezultat kao obicno.A danas mi je malo bolje,bolovi su minimalni,a i krvarenje je skoro prestalo.Nadam se da ce sve biti uredu,cekam rezultate za 7 dana.Pozdrav,hvala ti na podrsci 

-
- Aktivan član
- Kontakt:
Pa ne boli bas jako vise je kao neprijatno,meni je dr spalio mesto sa kog je uzeo uzorak posle biopsije da ne bi krvarilo,trazi i ti jer je bolje jer znam da nekima ne rade to nego stave tampon koji moras sama da izvadis.A ja sam mirovala 2 nedelje posto sam dva dana nakon biopsije prokrvarila i imala bolove,krvarila sam 10 dana naravno javila sam se odmah lekaru a on je preporucio mirovanje.I ciklus mi je izostao ovog meseca,dr kaze da je to zbog stresa koji je ogroman za taj deo tela pa je moj organizam tako odreagovao.I moja ranica je ogromna sa romboidom,ali na nalazu biopsije pise da je sve uredu,tako da je necu dirati za sad,hocu prvo ponovo da pokusam sa trudnocom.A htela sam da uklonim tu ranicu,moja dr mi je rekla da to ne kosta vise od 150 evra,ali kada sam nazvala dr koji to radi on mi je rekao da kosta 300evra.Tako da ipak cu sacekati,kad budem rodila bebu uklonicu ranic,jer sada posto nema potrebe da se dira necu mada je malo jeftinije verovatno bih.Tako da se ne brinete, i ja sam bila jako uplasena pre biopsije.Pozdrav i srecno
Javi kako je bilo

-
- Aktivan član
- Kontakt:
Ja sam krvarila 10 dana posle biopsije,a potom mi je izostala menstroacija,dr kaze da je to zbog velikog stresa kakva je biopsija.Ali sad je sve uredu,ciklus mi se juce obnovio mesec dana nakon biopsije.Nadam se da ce sad napokon sve da bude uredu,ove intervencije su mi totalno poremetile ciklus,uvek sam imala na 28 dana,ali posle trudnoce i biopsije uopste vise ne znam,ali dr kaze da ce se regulisati od narednog meseca.Iskreno se nadam je zelim opet da pokusam sa bebom.Pozdrav
A neme toga na klinici uklanja se privatno,bar je meni tako receno