Interesuje me koliko su opasne prehlade i virusi sa umerenim temperaturama (do 37.5 C) u prvom trimestru trudnoće. Moja prijateljica je imala neki virus koji je potpuno zaustavio razvoj fetusa u 5-oj nedelji pa sam malo u panici. Da li je to česta posledica virusa? Obzirom da je januar mesec a prosečna temperatura 10 C nisam sigurna koliko je moguće zaštiti se od prehlada i virusa.
Hvala unapred na odgovoru i srećni praznici!
Prehlade i virusi u trudnoći
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 12, 2004 1:13 pm
Prehlade i virusi u trudnoći
tatjana
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Tatjana, niposto ne dozvoli da se razbolis!!! Prehlade i virusi su najcesce kobni po plod u prvom trimestru. Govorim ti ovo iz iskustva, jer sam do pre tri nedelje i ja bila u drugom stanju i to bas u trecem mesecu, a onda sam navukla neku prehladu tj. bakterijsku upalu grla (strepto koke) i par dana kasnije zavrsila u bolnici. Jednostavno srce moje bebe je prestalo da kuca i morala sam na keretazu (vise nego bolno iskustvo).
Naravno ne zavrsavaju se svi slucajevi prehlada u trudnoci ovako, ali u 99% slucajeva, ako plod prezivi, rodice se sa nekim ostecenjem.
NIJE NI MALO NAIVNO I BEZAZLENO. Ne zelim da te plasim, ali...
Preporucujem ti da pod hitno odes na bolovanje (ako vec nisi) i da uzimas sto vise vitamina (narocito vitamin C) u svim mogucim oblicima - voce, povrce, sumece tablete i sl.
Pozdrav i cuvaj se!!!

Naravno ne zavrsavaju se svi slucajevi prehlada u trudnoci ovako, ali u 99% slucajeva, ako plod prezivi, rodice se sa nekim ostecenjem.
NIJE NI MALO NAIVNO I BEZAZLENO. Ne zelim da te plasim, ali...
Preporucujem ti da pod hitno odes na bolovanje (ako vec nisi) i da uzimas sto vise vitamina (narocito vitamin C) u svim mogucim oblicima - voce, povrce, sumece tablete i sl.
Pozdrav i cuvaj se!!!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Ja sam u 5-6 nedelji trudnoce. Razbolela sam se i doktorka opste prakse mi je prepisala penicilin injekcije. Posle prve mi je bilo bolje, medjutim onda se stanje pogorsalo. Imam temperaturu do 38 stepeni, curi mi nos i sve me boli, a najvise glava. Molim Vas posavetujte me sta da radim. Da li je svaka virusna infekcija opasna po plod i ima li sanse da sve bude kako treba, ili su komplikacije neminovne?
Jako sam uplasena zbog bebe.
Jako sam uplasena zbog bebe.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
U svakom slucaju virusna infekcija nije pozeljna u pocetnoj trudnoci. Jedino sto je dobro je to sto tenmperatura nije bila oko 39 stepeni. U ovakvnim situacijama, sami morate da izvagate da li prihvatate rizik, uz sofisticirano i ekspertsko pracenje trudnoce, ili ce te bez razmisljanja uraditi prekid trudnoce. Ko garantuje da u sledecim trudnocama nece biti infekcije?