Tantum Rosa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Tantum Rosa

Post od kacica »

Na predlog ginekologa ali i mnogih vas pocela sam da koristim tantum rosu. Uporeba mi je jasna. Interesuje me koje sve rastvore mogu da pravim? Ima li neko neki predlog,žalfiju ili sl.... :roll:
Koristim trenutno granule tantum rose,da li one deluju na neke patogene i sl.? Takodje,naravno da je irigator namenjen za licnu upotrebu ali da li je mozda moguce otkuvavanje plastičnog dela istog ili ga je dovoljno samo pod mlazom tople vode oprati posle upotrebe i pre ponovne upotrebe.Interesuje me da li postoji neki vid sterilizacije? Znam takodje da je potrebno da se prirodno suši,bez brisanja.
Pozz :lol:
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

I ja od skoro koristim Tantum rosa irigator i kesice Tantum rose.

Moja dr ginekolog je rekla da ne preterujem sa ispiranjem rastvorom Tantum rose, tj. da ga koristim najvise 3 puta mesecno, da ne bih poremetila vaginalnu floru, a da u medjuvremenu mogu da sipam caj od zalfije u irigator i da se time ispiram.

Sto se odrzavanja irigatora tice, ja ga ispiram mlakom vodom i prirodno susim, kako i pise na uputstvu. Medjutim, cujem od drugih devojaka na forumu da ga neke ispiraju i medicinskim alkoholom. Nisam jos probala, al' verujem da ne moze da skodi.
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Post od kacica »

Znaci moze caj od zalfije? :P
Nisam znala da i granule mogu da skode ako se ceszo koriste.
Alkohol i ja mislim da ne moze da skodi. raspitacu se.
ludlab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 1:12 pm

Re: Tantum Rosa

Post od ludlab »

Da li je neko od vas devojaka mozda cuo za rastvor od 1l mlake vode i kasike sirceta, za odrzavanje kiselosti, kako bi se organizam sam borio protiv bakterija? Homeopata mi je to preporucila, pa me zanima da li je to neko isprobao, da tako kazem?!
Odgovori