Ureaplasma Urealycitum Problem

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Tash25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2012 3:57 pm

Ureaplasma Urealycitum Problem

Post od Tash25 »

Kako je moguce 'zakaciti' ureaplasmu urealycitum bez bilo koje forme intimnog odnosa sa drugom osobom?

Naime, ja sam pozitivna - vise od 100,000, a decko (koga nisam videla mesecima), je negativan. Znaci, nisam je dobila od njega.
Kao sto neki ginekolozi kazu, ona je sastavni deo vaginalne flore. Ok, ako je tako, zasto je kod mene nivo povisen? Koji je nacin da se odrzi balans?

Ovi drugi kazi da nije deo vaginalne flore. Pa, kako sam je onda 'zakacila'? Zasto? Sta se desilo? I kada? I opet, KAKO???
To tako frustrira!!!!!!

Hvala unapred na odgovoru! :)
ribizlica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 9:57 pm

Re: Ureaplasma Urealycitum Problem

Post od ribizlica »

To što je test kod vašeg partnera negativan ne znači da on stvarno i nema ureoplazmu, tako da ako krećete sa terapijom najbolje je da oboje to uradite kako bi se konačno rešili tog problema. Ovo je ujedno i odgovor kako ste tu "napast" mogli i da "zakačite". Dakle, izlečite se vi oboje i ne lupajte glavu, a ureoplazma ne raste na klupi u parku, pa da je tako dobijete..
Tash25
Novi član
Novi član

Post od Tash25 »

Kada kazete da iako je test negativan ne znaci da moj partner nema ureaplazmu, mislite da je prisutna u suvise maloj kolicini da bi bila detektovana?

Otkad znam da je imam, dosta citam o tome i cini se da postoji veliki broj konfliktnih objasnjenja kad je rec o ureaplasmi... Moj ginekolog kaze da je ona uglavnom prisutna u vaginalnoj flori (manje kolicine), ali isto kaze da je moguce inficirati se u bazenima, hotelima,... Ne samo odnosom.

Uglavnom, zavrsila sam terapiju antibioticima, i za par dana dobijam nove rezultate testa. Nadam se da je otisla :)
ribizlica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 9:57 pm

Post od ribizlica »

Često se dešava da kod infekcije ovom bakterijom jedan partner bude pozitivan, drugi negativan na testu, mada je mala verovatnoća da je i stvarno negativan. Kod muškaraca ti brisevi su uglavnom manje pouzdani iz razloga što je uzimanja uzorka brisa kod njih "komplikovanije" i specifičnije. Koliko znam potrebno je da se uradi jutarnji bris, a da prethodno muškarac nije urinirao kako ne bi "sprao" materijal neophodan za detekciju. Koliko nam ova bekterija ne bi trebalo da se nađe u brisu kod žene, iako je uslovno patogena, znači može davati probleme i nije toliko opasna. U svakom slučaja rešite se te bede, bilo bi dobro da i partner popije turu antibiotika koje ste vi uzimali, kako vas kasnije ne bi bolela glava zbog potrebe za ponovnim lečenjem.
Tash25
Novi član
Novi član

Post od Tash25 »

Da, uzimanje brisa kod muskaraca je definitivno 'komplikovanije'. Bas mi ga je bilo zao kad mi je rekao za to prilicno neugodno iskustvo.... Joj!!! :)

Hvala na komentaru i objasnjenju. Pozdrav!
cuckica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2012 10:23 pm

Post od cuckica »

Imam jedno pitanje, ne bih da otvaram novu temu jer je vezana za ureplasmu.
Imam povisenu temperaturu vec par meseci, do oko 37,2 najvise, umara me i iscrpljuje. Bila sam na raznim ispitivanjima i cak lezala na odeljenju infektologije ali svi rezultati su bili u normali. Jedino sto je nadjeno je prisustvo ureaplasme, i sutra dobijam rezultate za hlamidiju. Po vasim iskustvima, da li je moguce da te temperature izazove ureaplasma (ili eventualno hlamidija ako bude pozitivna)?
Hvala vam unapred, stvano mi je potrebno jos neko misljenje stucnjaka.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

cuckica napisao:Imam jedno pitanje, ne bih da otvaram novu temu jer je vezana za ureplasmu.
Imam povisenu temperaturu vec par meseci, do oko 37,2 najvise, umara me i iscrpljuje. Bila sam na raznim ispitivanjima i cak lezala na odeljenju infektologije ali svi rezultati su bili u normali. Jedino sto je nadjeno je prisustvo ureaplasme, i sutra dobijam rezultate za hlamidiju. Po vasim iskustvima, da li je moguce da te temperature izazove ureaplasma (ili eventualno hlamidija ako bude pozitivna)?
Hvala vam unapred, stvano mi je potrebno jos neko misljenje stucnjaka.
Nema veze sa zivotom... :wink:
Proverili stitastu zlezdu (TSH, FT4, Anti TPO At, Anti TG At)...? :wink:
cuckica
Novi član
Novi član

Post od cuckica »

Proverila stitastu zlezdu, osnovne lab. analize, mikrobioloske, imunologija, seroloske analize i sve je to ok skroz. pregledana kod ORL specijaliste i pulmologa, uredna grafija pluca. Ginekoloski nalaz uredan, bris, papa, UZ, nema mikroplazme ni hlamidije, samo ureaplasme. Uradjen i uz stomaka, sve ok... Otpustena sa infektivne klinike sa zavrsnom dijagnozom:Cervicitis (Ureaplasma urealyticum +) N 72
I moj ginekolog je danas rekla da Ureaplasma ne moze dovesti do povisene temp.
Namucih se na pregledima, i nista nisam saznala sem da radim na imunitetu...
Hvala na odgovoru, ako neko ima ideju sta jos moze dovesti do povisene temp (3 meseca oko 37,2) i malaksalosti usled toga, neka napise. Ako nista, ostaje mi da se naviknem na tu temp. i da teram dalje...
cuckica
Novi član
Novi član

Post od cuckica »

I jos je radjeno na Hiv i hepatitis i enzime jetre i to je ok, bila i kod zubara, sve ok. Znam da moj problem nije za ovu temu, ali me zavrsna dijagnoza malo zbunila pa sam htela to da proverim i ovde..
cindy11G
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 8:48 pm

Post od cindy11G »

Poz svima, bila sam na pregledu kod ginekologa i radila mi je testove za hlamidiju, mikoplasmu, ureaplazmu..otisla sam po rezultate, ali ne kontam gde se vide rezultati hlamidije, prvi put sam radila i jako me interesuje i ne mogu docekati da odem kod dr.
MATERIJAL DAT NA PREGLED: BRIS CERVIKSA
VRSTA PREGLEDA: MYCOPLASMA SP.
REZULTAT: MYCOPLASMA SP-NEGATIV
REAPLASMA UREALYTICUM- NEGATIV

i

MATERIJAL DAT NA PREGLED: BRIS CERVIKSA
REZULTAT: DIREKTAN GRAM PREPARAT (ako neko zna da mi pojasni sta ovo znaci?!)
PO VIDNOM POLJU 1-2 EPITELNE CELIJE I SLUZ.
VRSTA PREGLEDA: BAKTERIOLOSKI PREGLED
REZULTAT: KULTURA JE STERILNA.
VRSTA PREGLEDA: MIKOLOSKI PREGLED
REZULTAT: CANDIDA SP. = POZITIV

jako dugo se vec borim sa gljivicama, izludjuju me, sada sam dobila terapiju i pre rezultata jer se to valjda odma vidi da su gljivice orvagil ja i partner i neo-penotran 7 dana. Poludecu vise sa njima, taman ih se resim pa se ponovo vrate, nadam se da se nece vratiti ako i on bude pio orvagil. A mene jako zanima kako iz ovih nalaza da vidim da li imam hlamidiju? Hvala unapred, neka neko odgovori ko zna :)
visnja16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 9:44 am

Post od visnja16 »

evo pitanje za Docu :D posto mi je pri prvom radjenju briseva na HMU , nadjena samo mikoplazma 10 na 4, popili smo oboje dovicin i i ciprocinal , sad nemam mikoplazmu vec mi je posle treceg meseca od terapije nadjena ureaplazma 100.000 vec se uzasno nerviram, jer treba da zakazem HSG i snimanje ono drugo(ne znam kako se zove) :D a naravno ne mogu dok ne popijem sledecu turu antibiotika, i dok sve ne bude negativno, i bla bla... interesuje me , da li je u ovom slucaju efikasan neki čaj i koji? više sam za alternativnu medicinu nego za pijenje lekova? hvala
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Pozz....i mene muci ureoplazma...pre 3 meseca sam imala upalu besike, dali mi pipegal na koji sam dobila alergisku reakciju.Ukinuta th i receno mi da pijem caj od brusnice 3-4 dana i bice sve ok.Elem , ja imam neke sitne bolove u u predelu oko prepona i oni kao nije to nista to su priraslice od operacije...inace imala sam eu pa posle godinu dana opet na remont.Na kraju odem kod ginekologa i dobijemo moj muz i ja uput za ureoplamzmu, mikoplazmu i hlamidiju i bakterioloske briseve.
,eni je nadjeno dosta bakterija u urinu i pozitivna ureplazma ostalo ok.Kod supruga sve ok. Suprug je jedini sa kojim imam odnose. On je sve ispostovao ..bez mokrenja ujutro..i urolog mu je uzeo bris...kaze da ga malo bolelo.
Esad mene interesuje kako samo ja a ne i on?
Mada mi je doktor objasnijo da ureoplazma nema zid i da ona mora da se veze za nekeu bakteriju. Da je mi zene imamo u organizmu i da kod pada imunitete, ulozaka koji imaju gel (ili nekako izazivaju poveanu vlaznost) , kod vesa koji nije pamucan ili od nosenja uskih pantalona, upotreba nekih gelova za tusiranje ...dolazi do poremecaja ph vrednosti i nastaje infekcija. Takodje mi je ekla da moza da se pokupi od peskira, sa bazena, saune...

Malo sam udavila...ali mene interesuje dali to stvarno ima veze...jer ja nemam pojma kako sam je dobila. Ginekolog mi je rekao posto je kod supruga uzet test kako treba da nije seksualnim kontaktom.....Dali je moguce da je onda doslo do infekcije ovim drugim putem. Dali je mi zene stvarno imamo u organizmu?
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

evo i mene opet, da vam opričam moje iskustvo :P sa ureaplazmom
ubeđena sam da *smo , muž.. sada i ja , ureplazmu Zakačili na bazenu, pošto je bil atamo neka subota a na bazenu milijardu ljudi, ja nogu ne bi stavila u bazen tada, ali se moj gospodin muž baškario u mokraći slobodno mogu da kažem tada, gore sam pisala u prvom postu da mi je nadjena u brisu koji sam radila kod Ristića u bg,
odnela sam svom doktoru koji me vodi da pogleda i samo je konstatovao da , da mu nisam donela taj nalaz bi mi odradio HSG , posto sam u programu za VTO, i taj je nalaz tako nebitan , da ustvari laboratorije hoće da zarade pare itd.. što je vrlo moguće jer kad radiš bilo urea ili miko plazmu oni ti odrade oboje o jednom tj pba troska, da ne bi bacili jedno, posto oba idu u paketu, opet klasicno uzimanje para,
O tome sam bas razmisljala i ima logike, njima je u interesu da sto vise puta dodjemo a oni ce napisati da je ima pa makar i malo, i onda krece haos lekovi, nervoza ludilo...ne kazem da je sad nemam, posto sam ponovo odradila bris i bio je negativan, uz preporuku doktora da koristimo oboje koktel od dva antibiotika, ja ih a ni muz naravno nismo pili... procitala sam na nekom hrvatskom forumu kako se zena izlecila, i probala taj recept, bez antibiotika, i drugi bris na ureaplazmu je bio negativan , u prilog stavljam i link za taj forum, srecno devojke - zene, odradila sam i HSG, i sve je ok, pa idem dalje, i zahvaljujem se bogu sto je ok ... evo linka http://www.forum.hr/showthread.php?t=247319&page=14 devojci je nik Death-of-Art br posta 269,

JA SAM JELA OGROMNE KOLICINE KIVIJA I B.LUKA, KOJI SAM I GURALA *DOLE, TAKODJE SAM KORISTILA KAKO ONA KAZE ETARSKO ULJE LAVANDE , UGL, ANTIBIOTIKE NISAM PILA, DRUGI BRIS JE NEGATIVAN, SAMO MOGU DA KAZEM DA PLJACKAJU SVI: BILO FARMACEUTSKA INDUSTRIJA BILO PRIVATNE LABORATORIJE , SRECNO SVIMA :wink:
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

DA I BRUSNICU SAM BAS BAS JELA I PILA DOSTA VODE I PIVA :))
visnja16
Novi član
Novi član

Post od visnja16 »

KLADIM SE DA BI SE SAD DOKTORI JAVILI DA JE NEMOGUCE NE KORISTITI ANTIBIOTIKE ZA LEČENJE RAZNORAZNIH KARAKONDZULICA , ALI JA SAM ZASIGURNO VISE ZA ALTERNATIVNU MEDICINU, PA POSLE HSG-A TO CU VEC PISATI NA FORUMU ZA HSG, SAM PILA -MORALA SAM STA CU TAKO MI REKLI- 6 DANA DA PIJEM CEFALEKSIN ILI PALITREX,I TO DOZA 2000 MG NA 24 H. ZNACI OTKIDAO ME ZELUDAC I BAS SAM GA GROZNO PODNELA... JA SAM PILA 5, I EVO GLJIVICE VEC DOLE SEKRET SE POJACAO ... BOLJE DA SAM PILA RAKIJU I GURALA DOLE B.LUK :)))) IZVINITE DOKTORI
Odgovori