zASTO TAMNO BRAON ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

zASTO TAMNO BRAON ?

Post od broj »

TAMNO BRAON iscedak mi najvaljuje menstruaciju vec unazad nekoliko meseci? Po ceo dan bude ulozak taman, a krv tek sutradan. Krvarenja su bezbolna i normalna. Sta to moze biti????????????
Leonarda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 1:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Leonarda »

Ja sam imala tamno braon sekret pre menstruacije kada sam imala miom na materici. Ne znam sta jos to moze da znaci. Sada vise nemam taj braon sekret.
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Tamno braon iscedak se javlja pred menstruaciju i obicno traje svega par sati,da bi potom,doslo najnormalnije menstrualno krvarenje. Opet, budu i situacije kada menstruacija dodje i bez toga,i ne znam vam odgovoriti zbog cega se to nekad pojavljuje a nekad ne,to ce vam neki dr bolje reci,pozdrav
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Normalna fizioloska reakcija na pad estrogena.
Pozdrav,
ObGyn
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

A kada se racuna pocetak menstruacije, od pojave tog tamno braon ili od pojave pravog krvarenja? Hvala na odgovoru.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Menstruacija se racuna od 1.dana pravog krvarenja.
Pozdrav,
ObGyn
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

Post od broj »

Sta je uzrok padu estrogena? Najlepse hvala!
nevenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:22 am

Post od nevenam »

i meni se ovo desava, ali najcesce traje citavih 5-7 dana pre menstruacije. nenormalno je da je to normalno.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Da i ja sam negde na forumu postavila to pitanje i meni se poslednjih ne znam već ni koliko meseci javlja braon ''početak'' ali traje bar tri dana pa onda kreće normalno ,dr.Obgyn mi je rekla da je to ok. i posle nisam htela da zauzimam mesto u ordinaciji zbog takvog pitanja .
Ustvari ja imam tri dana braon-pa dva dana normalno- pa opet dva,tri dana braon do kraja.I meni baš to nije bilo normalno jer nije oduvek tako bilo. :o
I dalje se nadam da ne bi trebalo da ima mesta panici.....

P.S.
Možda ja zbog toga i ne mogu da odredim vreme ovulacije....(da ne idem kod gin.) :cry:
Odgovori