Imam 39 god.170 cm i 65 kg.Krvna slika besprijekorna,eho štitnjače pokazao dva manja čvorova ( 7 i 12 mm),hormonalni status u redu sa malo povišenim antitjelima. Eho srca b.o., samo malo lijeva valvula propusta krv.Pozitivna na helikobacteri piloti i već potrošila trojnu terapiju izuzev kontrolok a al i dalje imam eroziju zeludca.holter monitoring snimio 112949 QRS kompleksa.Osnovni ritam sinusni, pojačane frekvencije 80/ min., minimalne 51/ min u 05.54. h( za vrijeme spavanja), doi maksimalno 126/ min. u 10 h za vrijeme fizičkog napora.
Registrovan veliki broj VES ukupno 33803 ,koje se javljaju pojedinačne, tipa bigeminije i manji broj u kup letu.Registru je se i manji broj sve s (463) , koji se javljaju kao izlova ne , u kupletu i u kratkim salvama.Nisu registrovane ST spojnice.Registru je se tahikardije (>100/ min),9%, dok nisu registrovani periodi bradikardije(<40 min), najduži RR interval 1,7 sec. U 7.27 h.
Eh SAD, mene zanima je li potrebno liječenje aritmije beta blokatorima s obzirom da nisu konstatovana nikakva oboljenja srčanog mišića.ergometrija pokazuje da dobro tolerisem napor i da pod opterećenjem sve ekstrasistole nestaju.ne pusim, ne pijem i Pazim sta jedem

.Postoji manja hijetalna hernija ali doc. mi reče da ona ne može biti uzrok tolikom broju VES.Svakodnevno osjetnim manju bol u medija , a ponekad probadanje u prsima , al nije to nista sto ne mogu tolerisat.