ontario je napisao:
Druze ne znam sve me to plasi jer je kao sto znas i sam osecaj jako neugodan.Ovde nije kao kod nas tako da te lekove ne mozes kupiti bez recepta.Ja bih volela da mogu to stanje snimiti na EKG-U tacno kada se javi ali dok dodem do bolnice ili zovem hitnu sve ce proci.Razmisljala sam da kupim tlakomjer pa kada se to desi da mi muz izmeri pritisak ili ja sama.Trebalo bi voditi neki dnevnik svaki dan,recimo kada se to desava,u koliko sati,sta radimo tada i koliko dugo traje skupa sa trenutacnim tlakom.Posle toga/te evidencije trebali bi se obratiti nekom drugom kardiologu i posavetovati se sa njim.Ja cu pokusati na taj nacin da ubedim moju doktoricu da me posalje kod drugog kardiologa jer nije na odmet saslusati misljenje obadvojice.
Recimo da je od stresa kako onda:
Kada se ustanem ujutro,otvorim oci zna se desiti
-kada gledam film poluotvorenih ociju/dremam
-kada legnem u krevet navece
-kada sedim i odmaram na balkonu uz solju mleka
-zasto i kako u opustenom stanju,razumes sta kazem?
Nista mi nije jasno i jako sam razocarana u ove lekare ovde jer dok vide da sam 38 godina nista ne preduzimaju jer kako mi moj kaze kardiolog,ti si relativno mlada i nema opasnosti od infarkta/kakva glupost!
S ozirom da sam imala jako povecani holesterol i trigliceride/ne znam kakvi su tvoji,s obzirom da sam pusac i da sam se jako udebljala,a sva familija pocev od pokojnog oca mi je umrla od srca,jedino majka mi je ziva i imala je 2 mozdana/ja imam veliki rizik da dobijem nedaj Boze nesto od toga.Do prije par meseci nisam imala tih problema sa preskakanjem,sve se to javilo iznenada i ne znam moze li/reci cu sada banalnu stvar/dolaziti preskakanje od prevelike kiseline u zelucu posto je imam na izvoz?
Nadam se da cemo dobiti odgovor jednom od nekog ozbiljnog specijaliste dok ne bude Nedaj Boze kasno.Ja samo pored svega toga jos anemicna/dosta velika anemija tako da nemam poja sta je uzrokovalo aritmiju.Razlog mora postojati....ili je to nasledno/debljina/pusenje/sekiracija/anemija/gastritis i slicno.....
Zelim ti svu srecu ovoga sveta i javi mi molim te ako saznas nesto o nasem stanju.
Veliki pozdrav iz Kanade
potpuno te ja razumijem,ja kada iz tvog posta vidim da je i tamo ljekarska prica i praksa maltene ista kao i ovdje,inace sam iz bih ali to uopste nije bitno,prica je izgleda svuda ista.
ovako skoro 80% simptoma koje ti nabrajas osjecam i ja,lab.nalazi su mi uredni,tlak se uglavnom vrti skoro uvijek oko 120/80,.nekad zna biti nizi 110/70 ili visi 130/80,..ali to je to o.k.,,,mjerio sam si tlak kada sam imao prije jedno 6 dana ucestalije preskoke i bio je 115/70,.puls je bio oko 70 u min,ali nas oboje znamo kako je to kad preskace,.bolove ne osjecam,..nekad mi se jave nakon nekog rada,nekada se ne jave ni tada ni kada radim kao sto rekoh pravila nema,..moji ti problemi sa tim pocinju ili koincidiraju od prije 4 god kada sam nakon gore navedin simptoma otisao na uzv stitnjace i nadjen mi je cvor u desnom reznju,inace su mi hormoni uvijek u granicama normale,.i prije tog cvora na nekoliko mjeseci sam isao kardilologu koji mi nista na srcu nasao nije osim nesto jaceg rada simpatikusa,ali da ne duljim,simptomaticno je to sto te preskoke uvijek osjetim u desnoj strani grudi,a taj cvor mi i dira desnu stranu dusnika,..sve ja to govorim doktorima i endokrinolu i internisti,.njihovo je da mi zapravo nije nista,da svakom srce nekad preskoci,da si ja to umisljam,da to nema veze sa stitnjacom,radi toga sam radio 3 ergometrije (sve su bile urednih nalaza),.eho srca i ekg sam radio cesce nego neki ljudi sa operisanim srcem,.itd. ,,ne znam zaista,i ta prica sa stresom i nervnom bazom kako je zovu mi ide na zivce,to se znalo desiti kad sam skroz opusten i nisam nanerviran,.kad sam trazio da nosim holter rekli mi da nema za to potrebe i te gluposti!
povjerovavsi da je to na nervnoj bazi odem do cika psajka koji mi uvali tablete "prazine" i nakon par dana pijenja istih po propisanom fasujem takve ekstrasistole da sam mislio da odoh preko glave! a fino pise da taj lijek moze izazvati takvo sta,mada sam ja procitao to tek nakon.
otkacim ja i njega,rekoh da nije mozda hernija,doguram do gastroskopije,uglavnom je sve bilo u redu.
aritmije su zafrkane i vecina mladjih ljudi rikne upravo od njih,barem statistika tako pokazuje,neki je to poremacaj u elekricnoj centrali naseg herca.
inace,ovdje doktori dijele pacijente u 2 grupe; pacijente-musterije koji se dovuku na nogama i nisu u trenutnom stanju blizu onome svijetu takvi pacijenti se salju od strane istih u njihove privatne ordinacije, i naravno pacijente bolesnike koje dovode u hitnu i bolnicu u horizontali i blizu su zemlji,e takve strpaju u ruke vjecito neraspolozenim i potplacenim (tako kazu) doktorima i sestrama na brigu,jos ako je sezona godisnjih,nije zaviditi tim pacijentima.
eto malo smo si olaksali dusu,svako dobro i puno pozdrava iz kisne bih!