Bisoprolol( CONCOR ) molim vas savjeti kakav je lijek

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
RiderHD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 28, 2013 1:13 pm

Re: Bisoprolol( CONCOR ) molim vas savjeti kakav je lijek

Post od RiderHD »

Da li ste radili UZV srca ?On bi bio poželjan ako bi htjeli da Vam pobliže kažem o stanju srca.Što se tiče Bisoprolol-a propisan Vam je beta-blokator glavna uloga Bisoprolol-a je da uspori otkucaje srce i poboljšava rad srca kao pumpe,zbog toga Vam je i doktor vjerovatno propisao Bisoprolol iz razloga da pri stresu ili drugim vrstama fizičkog opterećenja srce ima manje zahtjeve za kisikom i krvi.Što se tiče Bisoprolol je kao i svaka druga tableta ako se uzima pravilno i po potrebi organizma ne bi trebao da izazove neželjena dejstva,ma da ako osjećate malaksalost i nesvjesticu moguće je da se radi o sekundarnoj hipotenziji gdje Vam previše obara krvni pritisak.Možda bi trebalo korigovati ili dozu ili promjenu lijeka.
Centar za srce BH Tuzla
Anastazija Biverhauzen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:10 pm

Post od Anastazija Biverhauzen »

Pozdrav za sve clanove. Naime ja koristim Bisoprolol od 2,5 mg, i iste simptome kao Vi. Pijem ga nekoliko dana, ali ne znam da li je zbog ovih vrucina ili sta, ali isto mi se desava da mi se pritisak obori na 90/60, a puls 58-60 otkucala. I sad lepo ne znam da li da nastavim da uzimam lek ili ne. Lek mi je prepisan zbog oscilatornog pritiska koji zna da ode na 150/90. Uvek sam imala nizak pritisak i ubrzan rad srca. U menopauzi mi je pritisak najcesce 120-80, sem tih epizoda, nocu mi se popne na 150/90 i zato mi je prepisan taj lek. Pitili ili ne, pitanje je sad. Molim nekog za savet.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Треба да пронађеш узрок ноћних скокова крвног притиска. То може да буде лош лежај или јастук, отежано дисање због носа или синуса, патогено зрачење, неправилан положај тела док спаваш...

Убрзан рад срца је вероватно последица недовољног уноса воде, а вероватно и низак притисак на врућини.
Anastazija Biverhauzen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:10 pm

Post od Anastazija Biverhauzen »

Hvala na odgovoru, videću kako će se stvari dalje odvijati.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Немој да гледаш него испитуј. Мораш да будеш активан ако хоћеш себи да помогнеш.
Sandra1819
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2021 7:39 pm

Post od Sandra1819 »

Ma kakav bisoprol i sve gluposti kad se jednom pocne piti pijeee se zauvek sto dalje od svih lekova koje samo odrzavaju a ne lece!!! Katastrofa ko to izmisli ma svaka mu cast strasnooo puuuu!!! Nema dalje!!
Odgovori