KONSTANTAN BOL U GRUDIMA

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kokanidja0000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 2:53 pm

KONSTANTAN BOL U GRUDIMA

Post od kokanidja0000 »

Nadam se da ću uspeti da dobijem odgovor na moje pitanje. Pre oko tri meseca osetio sam bol u predelu grudi i želudca, više ka levoj strani, lupanje srca, kao i bol u levoj ruci i ramenu, opštu malaksalost. Odmah sam se obratio kardiologu i obavio sam sve pretrage: dva ultrazvuka srca, ergo test, nekoliko ekg - a, kompletnu krvnu sliku, pregled kod fizijatra, pulmologa, ultrazvuk abdomena i svi nalazi su bili u najboljem redu. Moj kardiolog mi je rekao da nemam srčanih problema i da moze biti u pitanju hiatus hernia ili neki problem sa želucem ili da je sve psihosomatske prirode. Ja i dalje imam nelagodu u grudima, skoro da je konstantna posebno pri udisaju. Imam trideset godina, nisam pušač, vodim računa o zdravoj ishrani, do pre par meseci sam se bavio redovnom fizičkom aktivnošću i često šetam. U porodici srčanih problema je imala samo baka koja je kao starija žena dobila anginu pektoris. Da li posle svih ovih nalaza mogu biti siguran da je sa srcem sve u redu.

Unapred hvala na odgovorima!!!

Read more: http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... z2TUp2hZJy
Rooni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 7:55 pm

Re: KONSTANTAN BOL U GRUDIMA

Post od Rooni »

Imao sam slican problem. Ako je organski sve u redu, nema razloga za brigu. Sa srcem Vam je sve u redu, kardiolog to najbolje zna. Moguce da je zeludacna kila, nije nista strasno. Zeludacna kila nije bolest, vec stanje koje izaziva kaskadni zeludac, zeludac u obliku vodopada, sto moze malo otezati varenje. Nemojte se prejedati, nemojte jesti zacinjenu hranu, izbegavajte hranu koja izaziva kiselinu i koja nadima, spavajte sa uzdignutim uzglavljem, ne jesti odmah pre spavanja i ne lezati posle jela. I sto je najvaznije, ne razmisljajte o tome, mozete uzimati kapsule magnezijuma, ili kompleks vitamina b, najbolje putem lana, semenki suncokreta i slicno, pazite na kilazu i to je to. Izbegavajte i stres, mozda je to bio i neki blazi napad panike ako ste imali stresan period.

Sve najbolje.
kokanidja0000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 2:53 pm

Re: KONSTANTAN BOL U GRUDIMA

Post od kokanidja0000 »

Hvala na odgovru. I ja se nadam da nije nista ozbiljno, posebno sto sam obavio sve moguce testove i posle nekoliko poseta kardiologu rekao mi je da nemam nikakav problem sa srcem...
Odgovori