Ritalmex

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Djuradj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 10:23 pm

Ritalmex

Post od Djuradj »

Imam ugradjen pejs meker sa defibilatorom, u poslednje vreme su mi ucestalo ukljucivanje defibilatora, lekar mi je preporucio da pijem ritalmex, ali posto je uputsvo na madjarskog a ja ne znam nista o njemu, molim one koji imaju neko iskustvo o njemu da mi daju savet.

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

genericko ime leka je meksiletin, pripada grupi antiaritmika prve grupe.
propisuje se kod pojave ektopicnih ventrikularnih ritmova.
najcesca nus-pojava je povracanje i mucnine, koji se vremenom gube.
Djuradj
Novi član
Novi član

Post od Djuradj »

i da li moze da se mesa sa zoptilom
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Obzirom da relativno cesto dajem Ritalnex ili Ritmocor, onda kad se aritmije ne mogu kupirati npr. amiodaronom, propafenom, sotalolom... - mogu da kazem da pacijenti ove strane varijante ranije cesce propisivanog "minsetila" (meksiletina) dobro podnose i do sada nisu imali bitne nezeljene efekte. Kombinovanje sa standardnim antihipertenzivima kao sto su ACE inhibitori je bezbedno.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
brankicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 1:39 pm

nevesti prevod uputstva sa madjarskog pomocu google translat

Post od brankicaa »

I ja pijem Ritalmex skoro 8 meseci, isti problemi i simptomi, bila sam se isto uplasila kada sam videla da je lek na madjarskom i da ga kupujem sto se kaze ispod ruke :)... ali evo prevoda, ja nemam nikakve kontraindikacije, Hvala Bogu,

Активне материје: 200 мг мексилетини хыдроцхлоридум (мексилетине хыдроцхлориде) капсулу.
Ексципиентс: безводних колоидни силицијев диоксид, стеариц киселина, талк, повидоне К 25, лактозу монохыдрате (26,0 мг).
Капсулу Схелл: ерытхросине Е 127, Е 172 гвоздена оксид црвено, жуто гвоздена оксид, Е 172, Е 171 Титан диоксид, желатин.
1. О чему се користе и како функционише РИТАЛМЕКС 200 капсула?
Постоје различите врсте вентрицулар аритмије за лечење од дрога и превенција.
Ради се да је пацијент или није прикладна за електричну промене вэрелла́та́су́ кардиолошки љута време извршења.
2. Пре него узимање РИТАЛМЕКС 200 капсула
Немојте узети капсуле:
- Мексилетинре или било који од других састојака у случају преосетљивости. Дакле, важно је да обавестите свог лекара у прошлости, то је била алергичне реакција на дроге активних материја, ексципиентс и других дрога.
- Ако је историја инфаркт миокарда, керингэсӧссзеомла́с или ЕКГ-инг неке озбиљне управљање неуспех може видети.
- Трајање дојење.
Специфични медицински третман треба предузети на основу:
- Ниска стопа срце,
- Ниски крвни притисак,
- Хеарт фаилуре,
- Оштећење јетре и бубрега
- Блоод-сыстем дисеасес,
- Паркинсонова болест,
- Епилепсија,
- Недавни инфаркт миокарда, и нерава дисфункција.
Лактозу осетљивости треба узети у обзир да је производ садржи 26,0 мг капсула садржи лактозу.
Трудноћа
Током трудноће се предузети само на основу специфичних медицинских третмана.
Дојење
У току је цонтраиндицатед дојење.
Ефекти на способност да се погон и употребу машина
Током почетног периода ће бити забрањено возити моторним возилом или управљати машинама. Лекар ће се питање посебно рјешавати појединачно по степену ограничења или забране.
Појмовима терапија:
Пре лечења, лек је да обавестите лекара о томе шта уреда сте узимање лекова, укључујући и не-рецепт рецепт производа. Симултано коришћење других лекова који се могу мењати учинак капсула Риталмекс 200.
Нарочито је важно да ваш лекар мај моћи како би се обезбедило да:
- Јесу узимања лекова који могу интерферирати са бреакдоун ин јетре Риталмекс;
- Да утиче на функционисање Гастро-интестинални тракт дрога;
- Ви сте узимање лекова који утичу мокраћног вегыхата́са́т;
- Остали аритмије медицине;
- Ви сте узимајући тхеопхыллине;
- Коришћење локални анестхетиц;
- Конзумирати кофеин (храна, пиће или лековима облику).
3. КАКО КОРИСТИТИ РИТАЛМЕКС 200 капсула?
- На предлог само на лекарски рецепт лек и медицински надзор се прикупљају.
- Тхе доза и трајање лечења, лекара утврђује.
- Ако ваш лекар налога другачије, почевши уобичајене дозе за одрасле је 2-3 капсуле, два сата након прве дозе, 1 капсула сваких 6 сати.
- Тхе уобичајена доза одржавања за други дан терапије, од 3кс1 капсула дневно.
- Капсулу, након оброка, 1 чаша течности треба предузети. Не могу отворити или `вакати.
Ако је више од прописаних доза је узета:
Морам кезело̋орвоса́на́л или штићеник болници.
Симптоми предозирати: спори пулс, хыпотенсион, цонвулсионс.
Ако заборавите узети лек
Немојте заборавити да замените дозу, али се наставити узимање лека следећи пут, уобичајене дозе.
4. МОГУЋЕ дејства
Као и сви лекови, Риталмекс 200 капсула може да има дејства.
То су: крв цоунт варијација, мучнину, повраћање, опстипација, пролив, непријатан укус, сува уста, хиццупс, гутања, неред, горушице, улкус желуца, једњака-горење, поспаност, збуњеност, немушти говор, визуелних поремећаја, покретима, подрхтавање, халуцинације , психозе, депресију, слабост, зујање у ушима, укоченост, поспаност, главобољу, эрзэсзаварок, епилептички нападима, вртоглавица, низак крвни притисак, успорити пулс, лупање срца, аритмије, високог крвног притиска, повећање отказивање срца, несвјестица, бол у прсне косу. Ретко, оштећење јетре, алергијске реакције могу појавити.
У посматраном дејства током лечења или у случају било какве необичне знакове одмах обавестите свог лекара.
5. Складиштење
На собној температури (15 ° Ц - 30 ° Ц), суво место.
Узми овај лек тек након истека датума наведене на ознаку мај се користити.
Држите ван дохвата деце медицине.

Здравствени стручњаци препоручују да се (с) 200 капсула РИТАЛМЕКС захтевају формалну апликацију могу се ууу.пхарминдекс.ху странице!
Djuradj
Novi član
Novi član

Post od Djuradj »

Pijam Ritalmex vec dve nedelje i jos uvek imam nesvestice i mucninu. Da li neko ima iskustva koliko dugo traje prilagodjavanje organizma na ovaj lek. Pored njega pijem i cordarone, presolol, enalapril, farin, cardiopirin i lasix.
Hvala.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od micaaaa »

Uradite holter Ekga i potrazite prodf.Grujica,ako sekod njega vec ne lecite,ili ako se kod njega lecite da Vam da savet.
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
Ljiljana Stefanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 10, 2009 2:03 pm

Re: Ritalmex

Post od Ljiljana Stefanovic »

Kardiolog je preporucio Ritalmex ali ne mogu da ga nadjem u Begradu.
Da li neko moze da mi kaze gde se nabaljva i koliko kosta.
Ovo mi je hitno.
HVALA
brankicaa
Novi član
Novi član

Post od brankicaa »

Ja sam ga kupovala u apoteci na Banovom Brdu, preko puta pijace, vise ga ne pijem, prof. Grujic mi ga je ukinuo, ostalo mi je pola kutije, ako Vam je hitno, dok ga ne nadjete, mogu da vam dam, meni, pupu, vise ne treba
brankicaa
Novi član
Novi član

Post od brankicaa »

a kosta oko 1500 dinara, 100 tableta
Malasaña
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 21, 2009 10:57 pm

Post od Malasaña »

Postovanje svima na forumu,

Moja mama pije Ritalmex i na zalost ne mozemo nigde da ga nadjemo. Lek je povucen sa liste, te se vise ne uvozi, a koliko imam informaciju moze se nabaviti samo u Madjarskoj i Grckoj (neko rece mozda i u CG??). Te stoga, ukoliko neko zna gde i kako nabaviti lek u okviru Beograda, ili pak mozda ima lek jer ga je prestao piti, pa ga sad zeli prodati, molim da mi posalje poruku.

Unapred hvala

Sanja
Odgovori