vishak kreatina kinaze

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
wakawaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 11:17 pm

vishak kreatina kinaze

Post od wakawaki »

zabelezen mi 280 kreatin kinaza.Kakve su posledice?uzroci?
Samo da napomenem da se bavim bodi bildingom...i da nisam unosio ovaj enzim preko suplemenata.
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
Povecanje kreatinin kinaze, u tvom slucaju blago, je odraz ostecenja misica, koje je vjerojatno nastalo nepravilnim ili intenzivnim vjezbanjem. ILi vjezbaj manje intenzivno ili to radi na pravi nacin.
Ako se zelis uvjeriti da je to uistinu tako,napravi pauzu od nedelju dana, a onda ponovi analizu. Trebala bi biti ok.
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuna »

Kod bodi-bildera Ck moze ici i do 2000 UI/ml,( licno sam se uverila dok sam bila pripravnik u jednoj klinici, i bila sam blago soknuta dok nismo videli decka, i dok nam nije objasnio cime se bavi).
Ck je misicni enzim koji se kod jakih napora oslobadja iz celije, pa kako ti je i C.Boris rekao probaj bez vezbi pa se uveri. Samo je bitno da Ck-MB nije povecan u odnosu na ukupan Ck. To verovatno nisi radio?
wakawaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 11:17 pm

Post od wakawaki »

err pa nisam..bio sam kod doktorke opste praxe sa ovim rezultatima i rekla mi je da je ok.
Zanima me samo..da li povecan kreatin steti organizmu?
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuna »

Ma ne steti,samo proveri koliko moze tvoj organizam da izdrzi napore od vezbanja, ali za to postoje kompetentnije osobe od mene, ljudi koji se bave sportskom medicinom.

P.S.Nije taj decko kod koga sam videla visok Ck dolazio zbog toga na kliniku , iz drugih razloga je, nemoj da se plasis.

Pozdrav!
Odgovori