Pozdrav svima! Mene interesuje da li ovde ima neko ko je pio rivotril i kako se skinuo sa njega.Ovo pitam za jednog prijatelja koji ga je pio i postao je zavistan od njega. Sad su mu ga ukinuli i oseca se bas lose.
Ako ima neko ko zna vise o ovome, sta se daje u zamenu, koji su simptomi i sl. neka napise.
RIVOTRIL- skidanje sa rivotrila
Moderatori: moderato, admin, vlada99
Stvarno ne znam mogu li ti pomoci...
Ipak, problem mi je veoma poznat, jer sam ja trenutno u toj fazi.
Prekinula sam sa tim lekom i osecam se veoma lose...
Imam jake vrtoglavice...Fizicki sam slaba...Nekada i vise nego psihicki...
Jedino sto znam i osecam je da cu pokusati jos 10 - ak dana...bez njega pa ukoliko se i dalje budem osecala lose, moracu kod psihijatra.
To su me i drugi savetovali.
Mislim da je u pitanju prevazilazenje tog leka...Jer, ako on osobi vise ne prija, ocigledno je da mu vise i nije potreban i da je vreme da mozda pokusa sa nekim drugim varijantama.
Ja licno pijem cajeve za umirenje, neke tablete poput Persena, B i E vitamine, i Magnezijum protiv vrtoglavice i bude mi bolje za nekih 40 %.
Cak i kada popijem Rivotril s vremena na vreme to vise nije to!Ne pomaze mi.
Zasto se tvoj drug ne obrati psihijatru?
Ipak, problem mi je veoma poznat, jer sam ja trenutno u toj fazi.
Prekinula sam sa tim lekom i osecam se veoma lose...
Imam jake vrtoglavice...Fizicki sam slaba...Nekada i vise nego psihicki...
Jedino sto znam i osecam je da cu pokusati jos 10 - ak dana...bez njega pa ukoliko se i dalje budem osecala lose, moracu kod psihijatra.
To su me i drugi savetovali.
Mislim da je u pitanju prevazilazenje tog leka...Jer, ako on osobi vise ne prija, ocigledno je da mu vise i nije potreban i da je vreme da mozda pokusa sa nekim drugim varijantama.
Ja licno pijem cajeve za umirenje, neke tablete poput Persena, B i E vitamine, i Magnezijum protiv vrtoglavice i bude mi bolje za nekih 40 %.
Cak i kada popijem Rivotril s vremena na vreme to vise nije to!Ne pomaze mi.
Zasto se tvoj drug ne obrati psihijatru?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 21, 2004 1:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
POzdrav
POzdravljam te,ovaj sto se tice ostavljanja.slazem se jeste poprilicno tesko,ali ukoliko se ide postepeno redukovanje,a sve to uz fizicku aktivnost ili pak neku drugu u kojoj jednostavno neces mnogo obracati paznju na sebe,jer ne treba biti tu previse onog JA JA I SAMO JA,nego sirok gledanje.Pa evo recimo ako smo pili Rivotril od 2 mg, recimo pola tablete dnevno,trebalo bi se poceti ostavljanje na sljdeci nacin. Znaci od 1/4 otkinuti 1/4 ,i to recimo par dana 4-5,pa sve tako znaci samo postepeno,naravno krize ce biti ali nestace,budimo lavovi,i ja takodje moram poceti taj proces pozdrav.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 1:27 pm
Ja sam se skinuo tako sto sam presao na Ksalol (Xanax, Zaxan - isto je sve). Neka vrsta apstinencijalne krize mi je trajala nedelju dana pa sam se privikao na Ksalol. Sada ga smanjujem ali ce mi biti potrebno jos neko vreme da bih ga se otarasio.
Zato predlazem da predje na nesto lakse. Uz savet lekara!
Zato predlazem da predje na nesto lakse. Uz savet lekara!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 5:40 pm
rivotril sam pio skoro dve godine. sa 3x0.5 mg sam se skinuo na 2x 0.5 mg,a nedugo nakon toga 2x 0.25 , zatim je uvece krenulo da mi se zaboravlja
da popijem lek pa je ostalo nekoliko meseci samo ujutru 0.25 i onda je jednostavno postalo jasno da ono sto mene muci rivotril vise ne ublazava - istina je da ja imam probleme koje je rivotril uspevao da umiri dok nisam sazreo za neka veca suocavanja i za korenite promene...sada ne pijem ni jedan lek, idem na privatne terapije i osecam se kao novorodjence!

Deus est Homo!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 1:42 am
-
- Stalni član
-
- Stalni član