Tramadol

Pravo mesto za sva pitanja i diskusije na temu Neuropsihijatrije.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Katja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 07, 2002 2:00 am

Post od Katja »

Vec 4 godine uzimam Tramadol. Trenutno sam na 1200 mg dnevno. Zzelela bih da prestanem, obzirom da imam razne smetnje. Molim za pomoc. Da li je mogucce da to uradim samostalno?
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ilankovn »

TRAMADOL ("Trodon") se ubraja u red tz. "narkotickih analgetika" (opioida), gde spadaju i drugi snazni antagonisti opiodnih receptora (morfin, metadon, meperidin, fentanil, itd.) Ove hemijske supstance dovode do psihicke i fizicke zavisnosti, sa pojavom razlicitih komplikacija (cak i psihoticnih stanja, epilepticnih napada, itd) i apstinencijskog sindroma u slucaju naglog prekida uzimanja. Nazalost, TRAMADOL ("Trodon") se kod nas nalazi u slobodnoj prodaji, a i neki lekari ga suvise slobodno ordiniraju. Pokusaj odvikavanja treba svakako vrsiti u saradnji sa strucnjakom u specijalizovanoj ustanovi (Zavod za bolesti zavisnosti), a nikako u sopstvenoj "reziji"! MOZE SE USPETI! SRECNO!!!

<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-08-07 20:10 ]</font>

<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-08-07 20:11 ]</font>
filipbr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 08, 2002 2:00 am

Post od filipbr »

Od juce je tramadol postao zvanicno lek koji se ne moze kupiti u apoteci, vec se izdaje na dupli repcept. Popularni "Brazil" medju narkomanima (zbog zuto-plave kapsule) vise nece biti lako dostupan. Slazem se sa prof. Ilankovicem, 1200 mg je mnogo i ne treba amaterski pokusavati bilo kakvu vrstu odvikavanja, pre svega jer tramadol snizava epileptogeni prag.

<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-08-08 20:06 ]</font>
Katja
Novi član
Novi član

Post od Katja »

Hvata me panika! Kako da nabavim Tramadol sada, posle ove odluke Ministarstva zdravlja? Ja nemogu bez ovog leka. Pomoc!?!
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Pokusaj odvikavanja treba svakako vrsiti u saradnji sa strucnjakom u specijalizovanoj ustanovi (Zavod za bolesti zavisnosti), a nikako u sopstvenoj "reziji"! MOZE SE USPETI! SRECNO!!!
Katja
Novi član
Novi član

Post od Katja »

Odluchila sam da idem u Zavod za bolesti ovisnosti.Zanima me kakav je tamo uobichajeni tretman i da li mozzete preporuchiti nekog struchnjaka za ovu oblast.Nazzalosst, iz dosadashnjeg iskustva, nemam mnogo poverenja u institucije ovakvog tipa u nashem zdravstvu.Hvala unapred.Svaki savet je dobrodoshao.Bojim se da ne naidjem na zatvorena vrata...
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Doneli ste vaznu i hrabru odluku. Odajem Vam svoje priznanje. Javite se na telefon 011/3618444 lokal 2089 u ponedeljak izmedju 13 i 14 h. Dobicete dalje preporuke. Sifra "Tramadol".
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Prosao je ponedeljak i 14 sati... Ponuda vazi i dalje! Vazna je Vasa odluka!
Katja
Novi član
Novi član

Post od Katja »

Tek sam danas videla Vashu poruku za javljanje u ponedeljak. Da li mogu da se javim na ovaj telefon svakoga dana i da li mora da bude u tom intervalu. Sa kime cu uopshte razgovarati? Potrebna mi je najvecca moguca diskrecija.
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Na dati telefon se mozete javiti svaki radni dan izmedju 13 i 15 h.
Razgovaracete sa neuropsihijatrom, profesorom, uz zagarantovanu diskreciju!

<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-09-11 21:10 ]</font>
Katja
Novi član
Novi član

Post od Katja »

Hm, vec sam bila okrenula taj telefon koji ste mi dali i recheno mi je da je to Urgentni centar.Zbunjena takvim javljanjem odmah sam spustila slushalicu.Mislila sam da je to telefon u Drajzerovoj.Shta da radim? Da li i dalje vazzi da mogu da zovem ovaj telefon.Uplashena.
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Sve vazi i dalje! Telefon nije na Urgentnom centru! Broj je znaci: 3618 444 lokal 2089.
Jos malo do prave odluke!
Katja
Novi član
Novi član

Post od Katja »

Danas sam opet pozvala sam telefon koji ste naveli, ali se niko ne javlja. Sad sam u totalnoj panici. Moram hitno da neshto preduzmem, jer ne mogu vishe da kupim svoj lek. Molim za pomoc. Kome se obratiti? Kad mozze da se dodje u Zavod u Drajzerovoj? Koga biste mi preporuchili za terapiju? Ja sam pochela da smanjujem dozu sama, ali to ide uzzasno teshko. Pomoc!
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Obzirom na Vas stav, ponasanje i stanje, preporucujem da se vec sutra ( u ponedeljak) javite u Zavod za bolesti zavisnosti.
Katja
Novi član
Novi član

Post od Katja »

Meni je uzzasno teshko da tek tako odem u Zavod, a da prethodno ne porazgovaram sa nekim. To je sve shto sam trazzila. I opet nalazim na zatvorena vrata...Kako da razgovaram kada se na tom telefonu niko ne javlja?
Zaključana tema