Da li je L-Glutamine stetan?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
omikron
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 12:54 pm

Da li je L-Glutamine stetan?

Post od omikron »

Bavim se bodibildingom, pa bih uzeo neku dopunu u ishrani u vidu proteina! Znam da se protein sastoji od vise aminokiselina, a jedna od njih je L-glutamine.
Cist L-glutamine ima da se kupi u svim prodavnicama sportskih suplemenata. Znam da se unosenjem 2g glutamina nivo hormona rasta uvecava za 430% i taj nivo se odrzava u narednih 1:30h.
Pa me interesuje da li je glutamin stetan,da li necemu moze da naskodi?
Preporucene doze na pakovanju su 3x5g.
Unapred hvala na odgovoru!
fokus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 1:48 am

Post od fokus »

usmeri te pare na Whey protein, to sto ces da ubacis kasicihicu-dve GLM-a je toliko nebitno i malo da je to cisto bacanje para a GLM je daleko od neke jeftinoce. Ovo ti je iskren savet iz iskustva, koristio sam mnoge dodatke ishrani. Uzmi kvalitetan Whey protein! Nikakav ali bas nikakav napredak neces ostvariti ubacivanjem samog GLM-a u suplementaciju a i kao dodatak uz jos neki suplement je po meni cist gubitak.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vuksa »

nije stetan l glutamin...cak sta vise koristan je..stiti misic od razgradnje
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Fokus je milion posto u pravu, Glutamin je sjajna stvar ali sam po sebi ne sluzi apsolutno nicemu. On je po meni TRECA stvar po redu koja bi po pravilu trela da ide u PWM (Post Workout Meal iliti "obrok" koji uzmes ODMAH posle treninga) posle WHEY-a i kreatina...

Znaci, prvo WHEY, cak i samo sa WHEY-om bez icega drugog bi trebalo da vidis rezultate (naravno, uz pravilnu ishranu (proteinsku) jer WHEY je DODATAK ishrani), onda kada budes imao love dodas i kreatin i to je vrh. Jos ako imas i za glutamin... uffff, to je onda vrh vrhova... naravno, sve ovo OBAVEZNO uz dekstrozu (ja stavim duplo vise dekstroze nego proteina) !!!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Fokus je milion posto u pravu, Glutamin je sjajna stvar ali sam po sebi ne sluzi apsolutno nicemu. On je po meni TRECA stvar po redu koja bi po pravilu trela da ide u PWM (Post Workout Meal iliti "obrok" koji uzmes ODMAH posle treninga) posle WHEY-a i kreatina...

Znaci, prvo WHEY, cak i samo sa WHEY-om bez icega drugog bi trebalo da vidis rezultate (naravno, uz pravilnu ishranu (proteinsku) jer WHEY je DODATAK ishrani), onda kada budes imao love dodas i kreatin i to je vrh. Jos ako imas i za glutamin... uffff, to je onda vrh vrhova... naravno, sve ovo OBAVEZNO uz dekstrozu (ja stavim duplo vise dekstroze nego proteina) !!!
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

evo moj pwm...protein 60g+dextroza 70g+kreatin 20g+glutamin10
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Brate mili, pa ti mora da si zivotinja. :D Bolje da ne pricam ljudima koliko to sve kosta. :lol: Da li to stalno tako uzimas? I zasto toliko kreatina? 5 grama je po uputstvu, ali mislim i da je 10 ok u fazi odrzavanja... 20 mi zaista deluje previse... :o Zar nije bolje da uzmes 10g pre treninga i 10g posle?
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

to ti je skoro standardan pwm...jok ne uzimam stalno...kad malo vise skocim sa kilazom...onda izbacim kreatin...a zasto ga uzimam toliko?pa zato sto imam 100kg i to je dovoljno za organizam
igor75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 4:32 pm

Post od igor75 »

Glutamin je dobar i za jacanje imunog sistema.
Odgovori