Operacija katarkte?

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ivke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2007 8:18 pm

Operacija katarkte?

Post od Ivke »

Interesuje me gde je najbolje uraditi operaciju katarakte.Konkretno,u pitanju je covek srednjih godina,kome je katarakta vec sazrela.Dobio je uput za gradsku bolnicu,i trebao bi uskoro da ode na operaciju.
Zanima me koliko su lekari u gradskoj bolnici pouzdani,da li je mozda bolje otici na VMA ili u Sveti vid?
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Moj savet Vam je da ne sumnjate u strucnost oftalmologa koji se bave operacijom katarakte,ma gde oni radili.Lekar koji operise kataraktu je uvek strucan i ,,uvezban,,a operacija je uslovno receno,rutinska.
Pozdrav!
Ivke
Novi član
Novi član

Post od Ivke »

Znam da je rutinska,ali koliko sam cuo nije uvek uspesna.Konkretno,moj deda je operisao svojevremeno na oba oka,s tim sto je jedna operacija bila neuspesna.A ipak se radi o mom ocu,tako da bih zeleo da budem koliko-toliko siguran.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član

Post od klio »

Razumem Vas strah i dala sam Vam iskren savet,koji proistice iz mog dugogodisnjeg iskustva u oftalmologiji.
Pozdrav!
Ivke
Novi član
Novi član

Post od Ivke »

Hvala za iskren savet.Verovatno na osnovu dugogodisnjeg iskustva,znate i gde je najbolje to uraditi.Mozda bi mi to lakse rekli na PM?
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član

Post od klio »

Prisustvovala sam operacijama najboljih operatera koje su se medjutim,neslavno zavrsile,bez obzira na vrsnost operatera.To se desi,jer recimo,u toku operacije nastupe komplikacije koje nije bilo moguce predvideti.
Takodje sam prisustvovala operacijama specijalizanata oftalmologije koje su perfektno uradjene.
Sta onda savetovati ? Moj stav je da se covek sa poverenjem prepusti lekaru,i da ne insistira puno na tome da operaciju izvrsi najbolji medju najboljima.
Oprostite ako Vam nisam mogla vise pomoci.
Pozdrav!
Antic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 12:28 pm

Post od Antic »

Zakazana mi je operacija katarakte na desnom oku na ocnoj klinici u Nisu.
Interesujeme da li se na drzavnim klinikama koristi anestezija kapima i kakav je posleoperativni oporavak?
Da li postoje kasnije neka ogranicenja u normalnim zivotnim aktivnostima?
Da li se vid na operisanom oku potpuno vraca i da li uvek mora i drugo oko da bude zahvaceno kataraktom?
Pozdrav.
Odgovori