strabizam

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
daxi3355
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 2:07 am

strabizam

Post od daxi3355 »

imam 36 god. i od 3 god.mi oko ide prema nosu,posledica frasa.Operisala sam oko na Zvezdari kad sam imala 10 god.ali sa vrlo malo vidljivog uspeha.Nosim naocare od 3.god i nije mi problem do kraja zivota samo da resim vizuelni efekat jer gubim samopouzdanje.Pre par god.sam bila u sv.vid i rekli su da moram nositi prizme 2 do 3 meseca jer bi nakon operacije imala nesnosljive glavobolje od duple slike.Moze li mi neko strucno lice objasniti vide li se te prizme na staklima i mogu li proci bez glavobolja?Inace planiram pregled kod dr.Stankovica a onda operaciju[/list]
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:08 pm

prizme

Post od miroslavD »

Postovanje!
Koristio sam prizmu na lijevom staklu,primjeti se ali nije ruzno.Ja sam koristio prizmu ne bi li poboljsao vid tj. ispravio strabizam. Ja sam dobio duplu sliku u septembru 2007-e.Poslije 3 mjeseca mi je receno da vise ne koristim prizme jer mi se dupli vid nije poboljsao.Ako ce vam prizme pomoci ne bojte se da cete izgledati drugacije sa njima.Bit ce malko neugodno u pocetku,ali lako je naviknuti se na prizme.
daxi3355
Novi član
Novi član

Post od daxi3355 »

Miroslave hvala puno ali mislim da ni meni prizme nece pomoci jer dosta god mi je ovako stanje.Sta si ti na kraju uradio?
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

strabizam

Post od miroslavD »

Huhh ja jos radim na tome. Nemam vizuelne probleme, naocale takodje koristim od 4- godine i strabizam se ispravio do neke, pretpostavljam 8- godine. Kod mene je doslo do ostecenja vidnog nerva ili ukocenja oba ocna misica uz duplu sliku. Imao sam glavobolje koje su trajale skoro 4 sedmice ali se stabilizovalo. To stanje mi traje od septembra 2007-e i stalno imam duple slike. Operacija ne pomaze jer bi moj mozak dobio jos vece probleme i glavobolje bi se vjerovatno vratile. Ne mogu da gledam tv, tesko se snalazim na ulici, vidim obrise lica... kao u nekom losem hororu. Treniram 3 puta sedmicno i tu se malko zaboravim. Raspitaj se svakako za tvoj slucaj u bolnici i ako kazu da pokusas prizme, pokusaj i ako je moguca operacija poslije obavi i to ali moras imati kakvu takvu garanciju da ce taj dupli vid nestati vremenom, a ako ne onda zivi sa tim vizuelnim problemom. Da ne mucim i ne duzim, dupli vid je nesto najludje sto sam iskusio u zivotu.
Pozdrav! :roll:
daxi3355
Novi član
Novi član

Post od daxi3355 »

sad si me skroz zabrinuo.Citam na ovom forumu svakakva iskustva.Neki kazu dupla slika se regulise mozgom,neki da je uzas...Nista probacu sve,samo sto mi je malo nezgodno sto se te prizme vide.Pozdrav i tebi :roll:
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

prizme

Post od miroslavD »

Cao Daxi 8)
Koliko vidim ti si esteticarka i proslo je par godina od kad si razmisljala o toj operaciji.Otidji na pregled i uradi kako ti kazu.Te prizme su obicno kao neka vrsta folije koja se obicnom vodom prilijepi na unutrasnjost stakla, znaci iz unutra i ne primjeti se bas puno, a i ako se primjeti boli te uvce, vazno je da izguras ta 3 mjeseca i da uradis operaciju ako je moguce.Tvoji najblizi, familija i prijatelji ce znati zbog cega to koristis, a za druge, hvala bogu nemas kome polagati racune. Kod mene je doslo do ukocenja ocnih misica i jedan od 6 nerava koji pokrecu oci mi je zakazo. Tacno je da mozak ispravlja ili upravlja cijeli taj proces, ali u mom slucaju mozak :evil: je izgubio tu funkciju i zato imam te probleme. Strogo mi je receno da nikakve operacije ne dolaze u obzir. Znaci prvi korak naruci pregled i sve po uputama :roll:
daxi3355
Novi član
Novi član

Post od daxi3355 »

vazi Miroslave.Iskreno sto vise pricam i citam o mom problemu sve manje znam.Nadam se da ces i ti resiti svoj problem!
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

Post od miroslavD »

:o hvala takodje!
Odgovori