MOLIM MOŽE LI FEMITON IMATI UTJECAJA DA SE POVEĆA KONCENTRACIJA LIJEKA TEMODALA U KRVI, TJ.POVEĆA ILI SMANJI IZNAD POŽELJNIH TERAPIJSKIH VRIJEDNOSTI. NAIME UZIMA SE 300 MG FEMITONA DNEVNO I KEMOTERAPIJA TEMODALOM 5 DANA PO 300 MG DNEVNO. FEMITON S OBZIROM NA STANJE NE SMIJE SE UKIDATI, A OD KADA SE UZIMA UŽASNO SNIŽAVA TROMBOCITE I OSTALE KRVNE LOZE.
DAKLE, DOGAĐA LI SE TU IŠTA?
HVALA!
FEMITON I TEMODAL -HITNO MOLIM POMOĆ LJEČNIKA ONKOLOGA
Da ne sme se ukidati fenitoin zato sto je i uveden da bi se kupirali epiulepticni napadi koji prate tumore mozga.Pancitopenijski sindrom bih pre pripisao temozolamidu (kao i svakom drugom citostatiku).Bilo kako bilo pacijent mora uzimati oba ,a ako se ispolji klinicka slika poremecaja koji prate pancitopenijski sindrom(anemija,krvarenje i infekcija ) treba ih tretirati simptomatski.Tu su antibiotici,eritropoetin,Neupogen,transfuzije.
HVALA
To su misljenja i mojih, no ja zelim cuti misljenja mimo obitelji, jer eto sve je nekako koincidiralo.Od ljecnika u Americi imam tvrdnju da ova dva lijeka nikako ,nikako ne utjecu jedan na drugi.severus napisao:Da ne sme se ukidati fenitoin zato sto je i uveden da bi se kupirali epiulepticni napadi koji prate tumore mozga.Pancitopenijski sindrom bih pre pripisao temozolamidu (kao i svakom drugom citostatiku).Bilo kako bilo pacijent mora uzimati oba ,a ako se ispolji klinicka slika poremecaja koji prate pancitopenijski sindrom(anemija,krvarenje i infekcija ) treba ih tretirati simptomatski.Tu su antibiotici,eritropoetin,Neupogen,transfuzije.
SEVERUS HVALA!