Rak trupa i repa pankreasa-savjet

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

dlg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2012 1:46 am

Rak trupa i repa pankreasa-savjet

Post od dlg »

Juče sam saznala da moj tata ima maligni tumor trupa i repa pankreasa sa metastatskim lezijama na jetri... Juče je išao na operaciju na kojoj su mu trebali odstraniti ciste na pankreasu (za koje smo do tada mislili da su vodene), eđutim kada su ga otvorili doktor je uzeo samo jednu i poslao je na patologiju. Rečeno nam je da su maligne. Sad čekamo da mu doktor odredi hemoterapiju. Čitala sam na internetu o raku pankreasa i znam da ga je jako teško liječiti. Možete li mi dati neki savjet kako da poboljšamo njegovo stanje? Hvala
vlada79
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 1:16 pm

Re: Rak trupa i repa pankreasa-savjet

Post od vlada79 »

Koliko godina ima tata?
Moj je savet,ja sam to prosao sa mamom, da budete sto vise uz njega u smislu kvalitetno provedenog vremena ako ima apetit neka jede ono sto voli,treba iskoristiti vreme na najbolji moguci nacin. Nemoj mi zameriti sto na ovaj nacin pisem,takodje uzmi ono sto mislis da je u redu od suplemenata,ali popkusaj da sacuvas trezvenost u smislu realnosti,ima onih koji ce ti svasta nuditi.......koriste priliku znajuci da bi sve uradili za nase najmilije.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

dlg ja bih samo dodao: ne klonite Duhom - Ljubavlju,Verom i Nadom se borite protiv ovog zla.
dlg
Novi član
Novi član

Post od dlg »

Vlada79 : ima 49 godina. Ne zamjeram ti i hvala na savjetu. zokac24 : hvala i tebi...
vlada79
Aktivan član
Aktivan član

Post od vlada79 »

Mlad covek. Gledajte da budete sto vise mozete pozitivni u celoj prici, da mu pokazete koliko ga volite,neka kvalitetno provodi vreme u ambijentu koji mu odgovara.
Ja sam se od Marta do 8 Avgusta borio zajedno sa mamom protiv opake bolesti,neverovatno koliko je agresivna,u pitanju je bio rak glave pankreasa sa metastazama u jetri....svaki sat sam gledao da provedemo kvalitetno a opet mi deluje malo........
vlada79
Aktivan član
Aktivan član

Post od vlada79 »

dlg,kako ti je tata?
dlg
Novi član
Novi član

Post od dlg »

Tata se uprkos bolesti osjeca odlicno. Ne osjeca nikakve bolove. Danas su mu rekli da treba da prima hemoterapiju po protokolu Gemcitabin i Cisplatin 4 ciklusa. Zanima me da li je ta hemioteprapija imalo učinkovita? I da li mi neko moze malo više reći o tome??
vlada79
Aktivan član
Aktivan član

Post od vlada79 »

Odlicno,najbitnije je da je on dobro i da nema bolove. Moja mam je primala istu hemo,bilo joj je prepisano 4 ciklusa,uspela je da izgura 3 ciklusa,nije sacekala kontrolni skener na dan kada je imala zakazano je otisla.......sto se same hemo tice,po meni ne treba bezati od nje,mislim da je ona imala dosta uticaja u smislu lakseg odlaska,mada sam joj ja nabavljao i iscador ampule primala je tri puta nedeljno po 10mg i mislim da je i to odradilo posao da nije imala bolove bukvalno do par sati pred smrt,mada ni tada nisu bili nepodnosljivi nije kukala itd....

Svakako se nadam da ce tata jos dugo biti ok,sve najbolje zelim i ne posustajte u borbi,vera je veoma bitna, u smisliu pozitivnog stava,uprkos svemu.
dlg
Novi član
Novi član

Post od dlg »

Da uprkos opakoj bolesti pozitivan stav ,vjera i nada je ono sto imas.Nalaz biopsije je pokazao da je to neki blazi oblik adenocarcinoma metastaticum in hepate,stepen maligniteta je G-2. Iskreno nadamo se da ce sve dobro biti,da ce moći podnijeti hemoterapiju. zahvaljujem ti puno na savjetima i lijepim zeljama.
vlada79
Aktivan član
Aktivan član

Post od vlada79 »

Kako tata podnosi hemoterapiju? Jel sve ide u zeljenom smeru?
dlg
Novi član
Novi član

Post od dlg »

Podnosi jako dobro, jedino na dan terapije osjeca malaksalost i mucninu... Upravo je poceo 3. ciklus... Isao je nedavno na pregled kod doktora, rekao mu je da se smanjuju... Hvala ti na podršci! :D
vlada79
Aktivan član
Aktivan član

Post od vlada79 »

Odlicno,samo pozitivno ! Sve najbolje.
Toplev
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2012 9:05 pm

Post od Toplev »

Kad Zavrsi kemo terapija trebalo bi da kontaktierte protonski centar u Minhenu.ja Sam se tamo zracio i Tumor je nestao i sad Sam zdrav.kosta öko 20 000 eura.Zrace i metastase ako ih nije puno.Moj je tumor Bio na repu pankreatitis Bio je velik ieto zdrav Sam bez bez operacije.
www.rptc.com
Zelim sve najbolje.
Toplev
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2012 9:05 pm

Post od Toplev »

vlada79
Aktivan član
Aktivan član

Post od vlada79 »

Dlg, kako ti je tata? Da li je terapija dala rezultate?
Odgovori