Svanom - tumor nervnih zavrsetaka
Svanom - tumor nervnih zavrsetaka
Na klinici za onkologiju i ortopediju Banjica konstantovan mi je tumor u desnoj podkolenici - Schwanom gradus 2, radi se o tumoru koji zahvata nervne zavrsetke. Tumor nije zahvatio kost, nemam bolove i normalno se krecem, imam veliko povecanje prednjeg dela podkolenice bez promene na kozi. Odradio sam MR na kojem se vidi velicina, odradili su mi biopsiju (uzet uzorak tkiva) po kojem je i odredjena vrsta tumora. Doktori su mi predlozili dve opcije. Prva je amputacija podkolenice sa manjim mogucnostima ponovne pojave ili metastaze na drugim organima. drugo je da izvrse hirursko odstranjivanje tumora i da se prati dalji razvoj uz ceste preglede uz mogucnost metastaze. imam 40 godina i jako me pogodilo da ostanem bez noge i neznam na sta da se odlucim. Dali jos neko ima iskustva sa ovom vrstom tumora ?
Re: Svanom - tumor nervnih zavrsetaka
samo da se javim, prosle nedelje su mi amputirali nogu iznad kolena, tumor se tolko prosirio da je to bila jedina opcija. pozdrav svima i zelim vam srecu u bolesti i brze oporavke 

Tomas, imas jako redak oblik, koliko sam citala, ove patologije. Ali ja bih htela da ti pozelim srecu, snagu i volju da se izboris i da ne odustanes.
Iskreno navijam za tebe.
Zelim ti da se oporavis uspesno i da imas lep zivot.
Veliki pozdrav,
Sandra
Iskreno navijam za tebe.
Zelim ti da se oporavis uspesno i da imas lep zivot.
Veliki pozdrav,
Sandra
I meni je doktor rekao da je ovo retki oblik tumora i nazalost bas mene da zadesi ali amputacija je prosla, prilagodjavam se novim uslovima zivota i pozitivno gledam na sve. Treba da snimama pluca svaka 2 meseca da se nebi javile metastaze pa da se moze nesto uraditi u ranom periodu, zasad je sve cisto i nadam se da ce tako i da ostane. Hvala Sandra na javljanju
Pozdrav Tomas
Pozdrav Tomas
tomas!
pogledaj ovde na forumu moj odgovor za maja23-pa ako si zainteresovan ti se javi!
pozdrav.
pogledaj ovde na forumu moj odgovor za maja23-pa ako si zainteresovan ti se javi!
pozdrav.