trodoni

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

trodoni

Post od sanči »

Juče je doktorka mome ocu zbog bolova od slomljene ruke propisala trodon. Skoro 3 sedmice izdržao je u zavojima a da ga nije boljela ruka. Što se juče dogodilo neznam ali odjednom ga je ruka počela nesnosno boljeti. Probali smo da ublaži bol nimulidom, ali samo se strašno preznojio i dehidrirao a bol je ostala. Čak je na trenutak bio bez svijesti. Kad se povratio nije se sječao što mu se dogodilo. Zna li netko da mi kaže da li mogu da mu dajem trodon po potrebi ili mora da ga uzima svaki dan. Majka je išla kod doktorke ali je nije razumjela ponajbolje a ja ne bi da ga trujem ako neću morati. Hvala!
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Kao prvo,najbolje je ponovo konsultovati lekara. A ja cu ti reci sta sam ja uradio. Dok je moja majka lezala u bolnici poslednjih mesec dana dobijala je trodon od 50mg 2 x dnevno. to je period kad je imala naznacene bolove u stomaku zbog opstipacije nastale kao posledica hemoterapije. Dosla je kuci pre 7 dana,primetio sam da su neke stvari krenule zeljenim tokom,tj. da se stanje popravlja, pa sam joj samoinicijativno "ukinuo" jednu dozu trodona ne govoreci joj nista. Nasao sam slicnu vitaminsku kapsulu za koju joj kazem da je trodon. Planiram da joj kroz neko vreme,ako sve bude ok, "ukinem" i drugi jer trodon je jako osamucuje i ne mogu da je gledam po ceo dan polusvesnu. Mislim da je bolje da jedno vreme ide kontinuirano a kasnije,ako se stanje popravi,moze po potrebi. Ponavljam,ovo je samo moje iskustvo,najbolje bi bilo posetiti lekara. Pozdrav.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Sanči,ja sam dobijala Trodone,u injekcijama,ali mislim da se oni daju samo 15 dana,jer se stvara zavisnost.Iskreno,"držalo " me oko 1 h,ali sve je to individualno.Pozdrav i tebi i Zlatiborcu,uz podršku.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

trodon

Post od sanči »

Hvala vam na odgovoru. Juče smo ocu dali samo jedan trodon uz bensdin od 10 mligrama kako je doktorica rekla. Bolovi su prestali ali danas cijeli dan spava, ne može ni da govori koliko je omamljen. Danas mu nismo dali jer ga nije boljelo. Vidjeću kako će biti sutra. Pozdrav.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Pozdrav za Primorke sa 1000 metara nadmorske visine... I samo hrabro.
Odgovori