Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Abscessus tuboovarialis bilateralis- gnojna upala jajnika i jajovoda, obostrano.
Pelueperotouitis perleunta acuta- pelvoperitonitis purulenta acuta- zbog te gnojne upale koja traje već nego vreme, upalni proces se proširio u i zahvata trbušne šupljine.
Laparotomia med.inferior- ovo je vrsta operacije koja je rađena
Adhaesiolysis- odstranjenje athezija tokom operacije (priraslica)
Hysterectomia totalis abdominalis cum adnexectomia bilateralis- izvađena materica sa adneksima (jajnik, jajovod)
Drainage cavi Douglasi- drenaža Daglasovog špaga- to je lokalna incizija kod koje se stavlja dren kako bi se omogućila drenaža (evakuacija raznik sadržaja- u ovom slučaju gnoja).
Da li je ona bolovala od nečeg ranije???
U principu, ako je ovo primarni izvor infekcije (jajnici i jajovodi), pošto je izvađen tokom operacije, problem bi trebao da bude rešen. Naravno uz visoke doze antibiotika i ovu drenažu.
Pozdrav.
Ne, ovo nema veze sa tumorom. Moglo je da bude opasno i da dovede do ozbiljnih problema (mada je i pelveoperitonitis ozbiljna stvar). Uglavnom bitno je da je izvor gnojne upale izvađen, da je stavljen dren i da je pod visokim dozama antibiotika. Naravno ostaće par dana u bolnici kako bi se pratilo stanje ali ne bi trebalo da bude problema.
Imam 26 godina,uradila sam analize hormona,i sve je ok ,kao i muzev spermogram.Isla sam na HSG : cavum uterusa pravilan,ravnih zidova,dekstroponiran.Desni jajovod se brzo puni kontrastom,koji prolazi u karlicnu duplju i nesto ispred uterusa.Levi jajovod se puni kontrastom pod jacim pritiskom ali kontras ne prolazi u karlicnu duplju. Zakljucak.postoji subokluzija leve tube.
Mene zanima sta vi mislite da je sledeci korak ?
Milichica87 napisao:Imam 26 godina,uradila sam analize hormona,i sve je ok ,kao i muzev spermogram.Isla sam na HSG : cavum uterusa pravilan,ravnih zidova,dekstroponiran.Desni jajovod se brzo puni kontrastom,koji prolazi u karlicnu duplju i nesto ispred uterusa.Levi jajovod se puni kontrastom pod jacim pritiskom ali kontras ne prolazi u karlicnu duplju. Zakljucak.postoji subokluzija leve tube.
Mene zanima sta vi mislite da je sledeci korak ?
Za potpuni odgovor vam treba mišljenje ginekologa, mislim da ga forum već neko vreme nema.
Ono što ja mogu reći je da je jedan jajovod skoz prohodan i to je sasvim dovoljno za normalnu oplodnju (ako je sve drugo ok). Međutim ako se desni jajovod ostavi takav kakav jeste a prilikom prirodnog pokušaja začeća dođe do oplodnje sa te strane onda postoji rizik od vanmaterične trudnoće sa svim komplikacijama.