Bolovi u nogama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nina007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 9:26 pm

Bolovi u nogama

Post od nina007 »

sta bi moglo da bude ako me bole noge i kolena,i ako tesko hodam? osecam veliku tezinu u nogama i oteknu mi stopala jako?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bolovi u nogama

Post od tamaraft »

Mali milion stvari...

Opishite tegobe malo detaljnije, kada su pochele?
kada se javljaju, ujutru, popodne, uveche?
da li se otok povuche tokom perioda odmora ili sna?
Imate li povishen krvni pritisak?
povishene trigliceride?
dijabetes?
vishak kilograma?
ravna stopala?
bavite li se nekim sportom?

da li ste u skorije vreme promenili obucu? ili pocheli da nosite neke ortopedske uloshke u obuci?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
nina007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 9:26 pm

Post od nina007 »

noge su mi teske kao olovo.nema puno veze dal po danu ili navece.evo vec par sedmica me bole.otok se povuce kada lezim.pritisak mi je u redu,imam masnocu vecu.secer mi je,5,7.pomalo ravna stopala,visak kilograma.nebavim se nikakvim sportom

hvala vam!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

niste pomenuli koliko godina imate i da li ste u skorije vreme promenili obucu u kojoj shetate.

predpostavljam da neku vrsto aktivnosti imate u toku dana, bar shetnju, jer kako ste primetili ove tegobe ako niste aktivni tokom dana? koliko predjete km tokom dana i kojim tempom?

kako regulishete nivo masnoce u krvi i shta je konkretno povisheno? i koje su vrednosti?

ima li neko u porodici proshirene vene ili bilo koje drugo oshtecenje krvnih sudova?

nemojte biti shkrti sa podatcima, vishe vam svi mi mozemo reci ako date vishe podataka.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori