Cudan bol u nozi.Molim za pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
severijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 6:42 pm

Cudan bol u nozi.Molim za pomoc

Post od severijan »

Imam 33 godine i pre par dana osetio sam blagi bol u nozi.tj,poceo je prvo u kolenu i malo iznad kolena i malko me je bolelo u butini.sutradan je bol vec prestao ali se sinoc ponovo pojavio.Ovog puta osecam bol u predelu prepone i blazi sevajuci bol u butini i kolenu.bol nije jak,i nije konstantan.Vise mi sevne sa vremena na vreme.Ne zavisi od toga da li stojim ili sedim.Ne smeta mi dok hodam,tj normalno hodam, nego me vise nervira.Na samoj nozi nema nikakve promene, nista nije oteklo,nema promene boje noge.

zelim da napomenem da mi je posao takav da svakog dana sedim po 8-10 sati na stolici za kompjuterom,ako to ima neke veze.

Molim Vas za pomoc,kome da se obratim?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Cudan bol u nozi.Molim za pomoc

Post od tamaraft »

Visak kilograma?
Promena obuce?
Neki nezgodan pokret da li ste napravili?
Penjanje uz ili niz stepenice?

Da li ste nekako fizichki aktivni, s obzirom na tako dug period koji provedete sedeci tokom dana?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
severijan
Novi član
Novi član

Post od severijan »

visak kilograma definitivno s obzirom da sam visok 184 cm a tezak oko 105kg.nisam imao skoro neku nezgodu sa nogom.
e sad sto se fizickog dela tice svakog dana predjem biciklom po 5-6 km jer uvek idem na posao biciklom zbog silnog sedenja.mada ne znam da li ima veze sa tim jer zadnjih deset dana pre nego sto ce poceti da me boli nisam seo na biciklu a i bio sam na odmoru pa nisam ni sedeo za kompom nesto mnogo.
nisam pametan sta ovo moze da bude.primetio sam da kada se oslonim na tu,desnu nogu ili gurnem nesto nogom onda me jace zaboli od kolena prema preponi. a oko prepone i u butini stalno imam neko neprijatno osecanje,nekad jace nekad slabije,zavisi sta radim.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Verovatno je u pitanju oshtecenja lakana budnog mishica, pauzrajte malo sa bajsom, izbegavajte polozaje i aktivnosti koje vam zadaju bol.

Ako ste pravili pauzu u voznji bajsa i pocheli ponovo po ovom hladnom vremenu, mishic je lako povrediti, tj iskidati vlakna, posebno shto po ovako hladnom vremenu mishici, hmm, kako bih rekla, slabiej kapiraju :)

Mishici nisu pravljeni bash da na minus 2 (a na bajsu uz vetar i ubrzanje sigurno i minus 5, 6 7 stepeni) rade najefikasnije, tako da ako ste vozili bajs bez zagrevanja i posl epauze, eto reshenja!

Odmorite malo od bajsa i sve ce biti ok!

A kilice moraju dole...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
severijan
Novi član
Novi član

Post od severijan »

apsolutno moraju i odmah pocinjem da radim na tome.Pretpostavljam da si u pravu za biciklu, iskuliracu je malo pa cemo da vidimo.

U svakom slucaju,mnogo hvala na pomoci i dabogda da tebi pomoc nikad ne zatreba.
veliki pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa znash li i jednu osobu na ovom svetu da joj pomoc nekad bar ije trebeala? :)

ajd ajd odmaraj pa javi kako je noga...

i gutaj vode, bar 2 litre dnevno, krkaj ananas kad ti se jede slatko, izbegavaj slatkishe i beli hleb i bice bolje odmah!
akisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 01, 2013 3:20 pm

Post od akisa »

Malo zakasneli odgovor, jedno 3 godine :), ali evo da ipak napisem sta mislim. I meni se isti problem javio skoro i malo cacackajuci po netu i konsultovajuci se sa doktorom zakljucio sam da je ipak u pitanju sedenje. I ja sedim dosta za racunarom i to stvara pritisak na donji deo kicme. Verovatno je problem nastao jer je doslo do malog prikljestenja nerva i najcesce se uvek manifestuje bolom na jednoj strani tela. Resenje je smanjenje sedenja i povecavanje fizicke aktivnvnosti kako se nerv ne bi jos vise ukljestio.
Inace i meni su potpuno isti simptomi kao i tebi. Verovatno ovo niko nece procitati sada al eto...
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Evo ja procitala i mogu da predlozim dve stvari

1.http://www.isokineticsinc.com/category/ ... uct/op_705
na stolicu staviti da namece pravilno sedenje i

2.istezanje u sedecem polozaju na svakih 1-2 sata na poslu.

Pozzz
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

За истезање кичме предлажем Истеки који користим годинама. Шта да кажем осим да је одличан - ако се редовно користи.
nesaOK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 24, 2013 10:06 pm

Post od nesaOK »

Treba da se javis neurologu,moguce da ima veze sa nekom iritacijom nerva u kicmenoj mozdini ili oko nje. Trebao bi u tom slucaju da uradis magnetnu rezonancu torokalnog i lumbalnog dela Kicme. To treba da pogleda dobar radiolog.Ukoliko je to moj savet ti je da odes kod tri neurologa i radiologa i da uporedis rezultate jer jednom nemoj verovati. Imaju obicaj neuurolozi ili neuropsihijatri da te pregledaju na brzinu da ti daju b kompleks, bensedin ili nesto slicno za smirenje i da ti mozda preporuci fizikalnu terapiju, a da radiolog pogleda na brzinu.Zato ti savetujem dva, anajbolje tri nezavisna doktora. Verovatno nije nista ozbiljno, ali treba pregledati ozbiljno kicmenu mozdinu.
Odgovori