Hematomi u listovima nogu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Pozvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 9:34 am

Hematomi u listovima nogu

Post od Pozvana »

Pozdrav svima,

nakon setnje u baletankama, dosta neudobnim, javio mi se bol u listu desne noge, kao grc , koji se sirio duz noge ..mazala sam list noge hepatrombin gelom itd, ali bol nije prolazio.
Na ultrazvuku , vene u dobrom stanju, ali je nadjen hematom na unutrrasnjem misicu , gore levo.
Posla sam na fizikalnu terapiju , odradila 5 tretmana i lakse mi je..ali hematom je ostao unutra. Pri tome, i na levoj nozi, takodje na listu , imam vec vise od godinu dana kao izbacen misic, u vidu banane..fizijatar kaze da je i to hematom..e tu nogu nisam udarala, ali sam imala jedno vreme jake grceve , koje sam regulisala pojacanom dozom magnezijuma..

Sad..terapeut mi kaze da ne treba vise fizikalna, da ce se hematom sam povuci, apsorbovati itd. Ali ja se nekako bojim, plus sto je izgleda i na levoj nozi potkozni hmatom, koi doduse ne boli, niti mi pravi neki problem..

Molim savet, vasa iskustva : da li da ga poslusam..ili da idem na "spricanje", tj.izvlacenje hematoma iglom ? I sta sa ovim na levoj nozi koji je tu vise od godine dana?

Hvala svima,
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Hematomi u listovima nogu

Post od aaaca »

Одличан начин за ресорпцију хематома је употреба јаких сталних магнета. Не само што је метода јефтина него је и веома ефикасна. Имаш о томе на мом сајту: http://*/index.html?stranica=s ... je/magneti

Што се тиче грчева у мишићима, они могу да настану и због мањка витамина Б5. Њега ћеш нејефикасније надокнадити употребом Хемофармовог Пантенола за сисање (Галеникин више није добар): http://*/index.html?stranica=s ... ici_grcevi
Odgovori