pozdrav!!!!!!
Interesuje me da li ko zna koliko cu dugo imati bol u skocnom zglobu i da li cu nekada moci da imam pun rad stopala?
Inace,ja sam lomio skocni zglob u septembru prosle godine i jos uvek osecam bolove.Poceo sam i fudbal da igram pod bolovima jer su mi rekli da sto pre treba da pocnem sa normalnim aktiivnostima jer ce bolje i brze da zaraste.Da li je dobro to sto radim, i ima li nesto sto treba da promenim?
Hvala unapred!
ligamenti skocnog zgloba
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Ja cu ti dati savet sa moje tacke gledista posto sam imao slicnu povredu pre godinu i po (zglob otecen poput teniske loptice). Povreda je nastala tako sto sam uganuo nogu tokom igre, odmorio par minuta na golu, a zatim normalno nastavio da igram do kraja utakmice (isto kao Beletti protiv Liverpula sad u sredu) i avaj... Bilo mi je potrebno 8-9 meseci da se oporavim, a i dan danas mi zglob malo otekne kada je promena vremena u pitanju. Nisi trebao da pocnes da igras fudbal dok god imas bolove, makar bili i mali. Kada su ljudi mislili na aktivnosti, mislili su na vezbe za jacanje zglobova koje ti moze pokazati svaki fizijatar i koje bi trebao raditi ujutru i uvece ako zelis brz oporavak, kao i na setnju. Magnetna terapija mi je dosta pomogla, a kada sam se vratio na teren, obavezno sam uvek imao steznike, preporucio bih ti igru sa njima jer si znatno bezbedniji. Eto toliko, miruj, jacaj i budi strpljiv, a ekipa sa fudbala ti nece pobeci. Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 6:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hvala najlepse!!
i ja sam isao na terapiju 6 meseci,na stuju,magnet,vezbe,IC,masazu...,ali razlika izmedju mene i tebe je sto sam ja imao otvoren prelom skocnog zgloba i vec 3 dana igram fudbal i svaki dan mi je sve lakse i lakse,mada osecam jak bol kada naglo stanem na petu,i postepeno pocinjem sa fudbalom...prvi dan 5 min,drugi 10 i danas sam 15 min igrao i samo jednom me zaboleo zglob,a ovo sam pitao jer se bojim nekih posledica.
pozz
i ja sam isao na terapiju 6 meseci,na stuju,magnet,vezbe,IC,masazu...,ali razlika izmedju mene i tebe je sto sam ja imao otvoren prelom skocnog zgloba i vec 3 dana igram fudbal i svaki dan mi je sve lakse i lakse,mada osecam jak bol kada naglo stanem na petu,i postepeno pocinjem sa fudbalom...prvi dan 5 min,drugi 10 i danas sam 15 min igrao i samo jednom me zaboleo zglob,a ovo sam pitao jer se bojim nekih posledica.
pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Ja sam isto imao prelom skocnog zgloba, i od tada je proslo 13 godina. Jos uvek osetim svaku promenu vremena, i ako se preforsiram, isto tako osetim bolove. Nisu neizdrzivi, ali nisu ugodni. Javljaju se iskljucivo pri osloncu, a najjaci su pri silasku stepenicama.
Inace ja sam mesecima oporavljao nogu i postepeno joj vracao snagu, i cak ni sada nisam uspeo to da uradim do kraja. Noga mi je jos uvek i slabija i tanja za jedno 4 cm u obimu, i to se nece dalje bitno promeniti.
Uglavnom, treba se pomiriti sa cinjenicnim stanjem, i sprovoditi vezbe kako bi tegobe bile sto manje. Potpuni oporavak, nije moguc.
Inace ja sam mesecima oporavljao nogu i postepeno joj vracao snagu, i cak ni sada nisam uspeo to da uradim do kraja. Noga mi je jos uvek i slabija i tanja za jedno 4 cm u obimu, i to se nece dalje bitno promeniti.
Uglavnom, treba se pomiriti sa cinjenicnim stanjem, i sprovoditi vezbe kako bi tegobe bile sto manje. Potpuni oporavak, nije moguc.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 6:49 pm
pozz
Evo doc samo da ti javim da sam igrao jos jedan fudbal (oko 30 min.),i moram da ti se pohvalim da je bol sve manji i manji.Naravno,jos uvek ga ima,ali mislim da se smanjuje.Pretpostavljam da znas da sam slomio desni zglob i to da sam desnjak i da desnom nogom udaram loptu i ne osecam bol pri udarcu nego samo kada naglo stanem na petu.Mozda je sreca sto sam slomio desni jer na levom zgolbu je daleko vece opterecenje,prosto zato jer je leva u 90% slucajeva stajna noga i na njoj se okrecem prilikom driblinga i obicno po njoj udaraju:)
Ovo ti javljam zbog toga,da ako neko bude imao slicnih problema, da mozes da mu preneses moje iskustvo,ako zelis mogu i naredni period da te obavestavam,nadam se do potpunog oporavka.
sale
Evo doc samo da ti javim da sam igrao jos jedan fudbal (oko 30 min.),i moram da ti se pohvalim da je bol sve manji i manji.Naravno,jos uvek ga ima,ali mislim da se smanjuje.Pretpostavljam da znas da sam slomio desni zglob i to da sam desnjak i da desnom nogom udaram loptu i ne osecam bol pri udarcu nego samo kada naglo stanem na petu.Mozda je sreca sto sam slomio desni jer na levom zgolbu je daleko vece opterecenje,prosto zato jer je leva u 90% slucajeva stajna noga i na njoj se okrecem prilikom driblinga i obicno po njoj udaraju:)
Ovo ti javljam zbog toga,da ako neko bude imao slicnih problema, da mozes da mu preneses moje iskustvo,ako zelis mogu i naredni period da te obavestavam,nadam se do potpunog oporavka.
sale
Re: ligamenti skocnog zgloba
Molio bih Vas za pomoc, savet.... Pre tacno tri nedelje imao sam povredu levog skocnog zgloba. Celo stopalo mi je otislo unutra. Iz straha sam stao na nogu i cuo kako se vratilo unutra. Puklo. Otisao sam u urgentni, snimio nogu. Preloma nema. Distorzija. Terapija mi je napisana, led i andol. I stavljen mi je zavoj. Vratio sam se za Paracin, busom. Posle 3 dana otisao sam kod ortopeda u svom gradu. Skinuo mi je zavoj pogledao snimke i stopalo i konstatovao isto kao i u Bg. Prepisao mi je je lioton gel i kontrola za 2 nedelje. Odlazim posle 2 nedelje na kontrolu, sa dodsta manjim otokom nego u pocetku ali ipak i dosta vidnim. Najizrazeniji je oko zgloba, sa gornjeg dela stopala se povukao skroz, a bio je cak do prstiju. Medjutim na kontroli me pregleda nov doktor koji zahteva ponovno snimanje stopala ali ovog puta kompletnog. Posto su mi u urgentnom snimali samo zglob. Snimim opet, konstatuje da opet nema preloma, naprsnuca, fraktura.... i upucuje me na fizikalnu. Imam terapiju strujom, led i vezbe. Vidno je da ide na bolje. Otok se smanjuje ali sve to ide dosta sporo. Do sad sam imao 4 terapija. Ono sta mene brine je otok kojeg nema, ne bukvalno, ujutru kada se probudim ali cim stanem na nogu i pocnem da se krecem on se vraca i to bas dosta se vrati. Da napomenem, krecem se zato sto mi je doktor rekao da slobodno gazim ne bi li mi se zglob ukocio. I tako ja evo lezim 3 nedelje, gledam ovu nogu i sikiram se. Svasta mi prolazi kroz glavu, iskreno. Treba mi vas savet, posto planiram na svoju ruku da odem u privatnu ordinaciju na neki pregled ultra zvukom ili sta vec. I da detaljno pregledam celo stopalo, misice, tetive......