Pozdrav,
Moja bake je pre par dana pala i slomila kuk. Danas je operisana i operaciju je kako kazu lekari podnela dobro. Trenutno je na intezivnoj nezi , zivi u Uzicu i sa njom je moja tetka koja bas i nije prisebna i ne mogu mnogo da saznam od nje. Kako sam razumela njoj nije zamenjen kuk vec je uradjena neka vrasta korektiven operacije, nisam bas sigurna sta je tacno uradjeno.
U svakom slucaju zanima me kolika je sansa da ona ponovo prohoda i koliko ce trajati oporavak? Takodje koje postoperativne komplicaije mogu da se jave kod ovako stare zene ( ona ima 90 godina)? Nije joj data puna anestezije vec samo spinalana, valjda zbog godina, nisam sigurna da li je ovaj podatak uopste bitan.
Hvala unapred.
Oporavak posle operacije kuka kod 90 godine stare zene
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Oporavak posle operacije kuka kod 90 godine stare zene
potpun oporavak je skoro pa i nemoguc, u smislu samostalnog hodanja! zbog operacije koja je radjena, vremena oporavka i kvaliteta oporavka s obzirom na godine, ali opet, uz terapeute i dovoljno zelje i volje sve je moguce.
komplikacije su dekubitusi od lezanja, upala pluca, urinarne infekcije...
komplikacije su dekubitusi od lezanja, upala pluca, urinarne infekcije...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Oporavak posle operacije kuka kod 90 godine stare zene
Hvala na odgovoru. Za sada oporavak ide dobro u smilsu da nije bilo nikakvih dodatnih komplikacija. Ali ona je dementna, pa je pokusala da iscupa infuziju itd. Ne zna bas sta joj se dogadja tako da kasniji oporavak moze biti veliki problem..Hvala ti u svakom slucaju.