Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pozdrav svima...Operisao sam meniskus kolena pre par dana pa me zanima jel moze neko da mi kaze koliko traje oporavak posle ove intervencije(radi se o artroskopiji),tj. koliko ce mi vremena trebati da ponovo pocnem da treniram(mali fudbal )...Jel trebam na fizikalnu terapiju ili ne s' obzirom da se radi samo o meniskusu i koje vezbe su najbolje za jacanje kvadricepsa?Hvala unapred
Oporavak posle artroskopije traje 3-6 meseci,a rehabilitacija je obavezna,Vezbe za kvadriceps da pokaze terapeut jer u zavisnosti od lokalizacije povrede ,selektivno se jacaju delovi koji su najpogodjeniji.Srecno.
Ја још да ти додам да набавиш један или два јака магнета и носиш их на колену по цео дан. Просто је невероватно колико стално магнетно поље убрзава регенерацију организма. Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао у здравственим саветима под темама Зглобови, Магнети и Магнетно поље.
Proslo skoro mesec dana od operacije,odlicno se osecam,normalno hodam,osecam bol jedino kad pritisnem ranu od operacije..Jel moze neko da mi kaze jel postoji neka mast ili lek za ubrzano zarastanje hrskavice(meniskusa)?