Oporavak posle operacije meniskusa

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
IvanSt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 01, 2013 9:04 pm

Oporavak posle operacije meniskusa

Post od IvanSt »

Pozdrav svima...Operisao sam meniskus kolena pre par dana pa me zanima jel moze neko da mi kaze koliko traje oporavak posle ove intervencije(radi se o artroskopiji),tj. koliko ce mi vremena trebati da ponovo pocnem da treniram(mali fudbal :D )...Jel trebam na fizikalnu terapiju ili ne s' obzirom da se radi samo o meniskusu i koje vezbe su najbolje za jacanje kvadricepsa?Hvala unapred :D
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Oporavak posle operacije meniskusa

Post od terapeut »

Oporavak posle artroskopije traje 3-6 meseci,a rehabilitacija je obavezna,Vezbe za kvadriceps da pokaze terapeut jer u zavisnosti od lokalizacije povrede ,selektivno se jacaju delovi koji su najpogodjeniji.Srecno.
IvanSt
Novi član
Novi član

Post od IvanSt »

Hvalaaaa... :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја још да ти додам да набавиш један или два јака магнета и носиш их на колену по цео дан. Просто је невероватно колико стално магнетно поље убрзава регенерацију организма. Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао у здравственим саветима под темама Зглобови, Магнети и Магнетно поље.
IvanSt
Novi član
Novi član

Post od IvanSt »

Proslo skoro mesec dana od operacije,odlicno se osecam,normalno hodam,osecam bol jedino kad pritisnem ranu od operacije..Jel moze neko da mi kaze jel postoji neka mast ili lek za ubrzano zarastanje hrskavice(meniskusa)? :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Гавез и наравно - магнети. :D
Odgovori