Radikulopatija + Entesofibrositis- potreban savet o terapiji

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Bubicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 4:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Radikulopatija + Entesofibrositis- potreban savet o terapiji

Post od Bubicica »

Buduci da mi je "preliminarna" dijagnoza Radiculopathia L5-S1, da li bi neko mogao da mi kaze koja je terapija (lekovi + vezbe). Razlog zasto kazem da je preliminarna je sto treba da dobijem jos rezultate MR, ali mislim da to nece znacajno uticati na promenu misljenja, jer mi je i ranije radjena MR koja je pokazala sasvim uredne rezultate. (11 meseci trpim bolove i cekam da mi se odredi terapija)
Ono sto me najvise interesuje jeste da li postoje lekovi (makar i strani) koji mogu blagotvorno da deluju na umanjenje bolova i opustanje misica, tj. lekovi od kojih mi nece oboleti zeludac (vec gomilu i ne mogu da koristim - diklofen(ak) npr. je 'a big no, no!" ili vec kako uticati na mozgic...
Kao sto sam napomenula, nije problem ako su i strani, samo da su kvalitetni.
Vec uzimam sve oblike vitamina B i Magnezijum.
Osim toga, da li ko ume da mi kaze kako se tretira entesofibrositis, osim fizikalnom terapijom, jer mi ona izaziva jos vece bolove. Primila sam blokadu, ali je poboljsanje kratko trajalo.
Unapred hvala od zemlje do neba!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Osnovna terapija nisu razne tabletice, nego smanjenje telesne tezine i vezbanje do besvesti. Tabletice su tu tek u akutnim fazama bola da malo umire bol, i da opuste misice.
Sve najbolje.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Fizikalna terapija ne moze da vam pogorsa stanje ako je redovno i kvaliteteno sprovodite,sto vi ocigledno ne cinite cim imate bolove celih 11.meseci!!!!
U akutnom stadijumu pacijentima se preporucuje ukoliko je moguce da osim mirovanja dva puta dnevno prosetaju i nagnu telo napred -nazad,sto prakticno znaci da se sa fizickom aktivnoscu pocinje i pod najvecim bolovima,a kamoli posle 11.meseci.
Tablete i struje,kosmodiskovi i kanapcici oko struka ne lece nego samo i iskljucivo VEZBE,VEZBE I VEZBE............I VEZBE!!!!!!!!!!!!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potpuno se slazem zsa kolegama, a u medjuvremenu ipak savetujem i Tetrazepam tablete uvece + Naproksen supozitorije 2x1. To Vam je bezbedno po zeludac i opustice misice.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Bubicica
Novi član
Novi član
Kontakt:

Radikulopatija - hvala na odgovorima

Post od Bubicica »

Jos jednom se zahvaljujem na odgovorima, medjutim, ne zelim da vas ostavim u pogresnom predubedjenju da 11 meseci nisam zelela da se 'bavim sobom', vec je toliko vremena potrajalo dok mi nisu uspostavili PRELIMINARNU dijagnozu - obisla sam preko 30 lekara. Svi moji nalazi su u granicama normale ili potpuno u redu. Sto se tice redovnih fizikalnih terapija, kada su mi je odredili (magnet, blato, ultra zvuk, laser i VEZBE (istezanja, za jacanje stomacnih i ledjnih misica), doslovno sam svaki dan isla 2,5 nedelje, ali sam posle poslednje na koju sam otisla imala tolike bolove, da su mi terapeuti rekli da je bolje da prekinem.
Izmedju ostalog Dr. Ivica ce se mozda setiti da sam mu se i ranije obracala zbog bolova u blizini trticne kosti, ali se ispostavilo da nije kokcikodenija.
Jos jednom hvala na savetima i molim vas da mi kazete da, buduci da su/je i nerv(i) u pitanju, da li je pametno da primam inekcije vitamina B (OHB12, Bedoksin)? uz vezbe (za koje takodje moram da se raspitam koje).
Bubicica
Novi član
Novi član
Kontakt:

Radikulopatija

Post od Bubicica »

Sledece nedelje bi trebalo da idem na more. Da li je plivanje OK?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

I pomenute injekcije i more - moze, super!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Bubicica
Novi član
Novi član
Kontakt:

Radikulopatija et al.

Post od Bubicica »

Hvala puno, jako ste ljubazni :D
Odgovori