Repozicija karpalnih kosiju i napukla podlakticna kost

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ul71m0
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 6:57 am

Repozicija karpalnih kosiju i napukla podlakticna kost

Post od ul71m0 »

Pozdrav, imam 23 godine, pre 6 nedelja sam pao i slomio ruku, tj saku izmestio, cim sam dosao kod ortopeda i snimio on je rekao da je za operaciju ali je pokusao sa repozicijom da sredi, posle novog snimka mi je rekao da je repozicija uspesna i da necemo operisati. Na kontrolnom pregledu posle 7 dana ponovo smo uradili repoziciju jer nesto nije bilo kako treba, i novi snimak je pokazao da je ok. Onda mi je zakazan kontrolni pregled za juce 15.4 gde je doktor bukvalno samo napisao na izvestaju nesto, rekao mi da vezbam sam i da cu morati dolaziti na vezbe i da mazem kremu za sportkse povrede, onda je otisao dosla sestra isekla zavoj skinula gips i rekla slobodan sam, on nije cak ni pogledao ruku niti me poslao da snimim. Meni ruka i ne izgleda bas onako kako je izgledala, dlan ne mogu da pomeram vise od 15-20° gore dole, razumem da je ruka tek izasla iz gipsa ali kada pomeram bukvalno osecam da nema gde dalje, kao kada sa levom rukom dodjem do 90°. Pesnicu nekako i mogu da sklopim ali kaziprst ne mogu bas 100% da savijem. U izvestaju nista ne moze da se procita jer je pisao rukom a rukopis katastrofalan. U toku terapije otisao sam i kod drugog lekara cisto da cujem drugo misljenje on mi je prepisao Collagen + C tb 2x1 napisao sledece:

Kod: Obeleži sve

Dg. St. post fracturae redii loco typico comminutive 
dex. cum disloctionem. inverterata.
Iskreno malo sam poceo da panicim jer ne bih bas voleo da ovo ostane ovako. Da li je moguce sada operisati ruku kada je proslo ovoliko vremena, da trazim neku privatnu ordinaciju? Ne boli me nesto mnogo, osim bolova kod tog ogranicenog pokreta sake nemam neke druge tegobe.

Imam sliku ruke dok sam putovao kad bolnici, a mogu i da okacim skenirane izvestaje i snimke po potrebi.
SlikaSlika
ul71m0
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 6:57 am

Re: Repozicija karpalnih kosiju "Colles’ wrist fracture"

Post od ul71m0 »

Malo sam guglao, ovaj prelom se zove Kolesov prelom, ili Colles wrist fracture.
Odgovori