Ovako, zadnjih 6 godina boli me desna noga znaci cijela i sa trncima,bol je nepodnosljiva i konstantna, 2 godine nisam spavala kako treba znaci bila sam agresivna depresivna od bolova dok jedno jutro nisam popila analgin i od tada se kljukam analginima.Niko mi nije vjerovao da me toliko boli dok mi nije dotuzilo i otisla da snimim kicmu.Nalaz glasi :Diskretna sinistrokonveksna skolioza torakalne kicme,inicijalna deformirajuca spondiloza na srednjim torakalnim prsljenovima,inicijalne artroticne promjene kostotransverzalnih zglobova grudnog kosa. Potom sam otisla privatnom fizijatru koji je u svom nalazu naveo da mi je lijeva noga kraca za 1 cm, prenateg sakroilijakalnog zgloba.Radio mi je neko istezanje i dao vjezbe koje radim kuci.Stanje se malo poboljsalo ali i dalje u svaki drugi dan noga pocne nepodnosljivo bolit,dok ne popijem tabletu.
Malo sam trazila po netu i shvatila da je u stvari uzrok moje boli prenateg sakroilijakalnog zgloba.
Moja pitanja moze li se lijeciti, mlada sam (22 god) idem na fax ali kontam osnovati porodicu,znaci hoculi ja moci se izlijeciti i hoculi se ikada rijesiti lijekova???
Molim za odgovor.....
(nisam nafurana na lijekove pokusavala sam da ih izbacim ali bol postaje sve gora i gora iz minute u minutu)
sakroilijakalni zglob
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Problemi sa sakroilijacnim zglobom retko daju tegobe u celoj nozi. Kako vi opisujete, pre lici na tegobe izazvane pritiskom na ishijadicni nerv. Niste napisali da li ste se javljali na pregled jos nekome sem fizijatru, kao i da li su radjena jos neka ispitivanja osim rentgenskog snimka kicme.
Ukoliko nista od toga nije radjeno, bilo bi uputno da se javite na pregled neurohirurgu ili ortopedu, a verovatno i da uradite elektromiografiju donjih ekstremiteta i magnentu rezonancu kicme, ali tek ukoliko oni to budu smatralui za potrebno.
Ukoliko nista od toga nije radjeno, bilo bi uputno da se javite na pregled neurohirurgu ili ortopedu, a verovatno i da uradite elektromiografiju donjih ekstremiteta i magnentu rezonancu kicme, ali tek ukoliko oni to budu smatralui za potrebno.