IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Meni odgovara super :) Pomoc mi dao extra recept :) danas klopao integralne makarone sa onim komadicima tunjevine i to dva puta po ceo tanjir,znaci kako sam se fino najeo ne mogu opishem :) posle toga e da ljudi mozhete slobodno da jedete od jafe petit choko se zove,keks sa chokoladom unutra a kako je ukusan mmmmmm.. ludo :)
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Znam,kupio sam v jafu i uopste mi se ne svidja!Nista posebno...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Silver je sad u krizi u kakvoj sam ja bio na pocetku hd rezima,ali ne brini proci ce. Ja sam se prvo nervirao,ali polako se navikavam,integralne testenine i ova prodavnica integralnih kolaca su me izvukli. Daj Silver nije tako strasno,seti se kad sam ja kukao za ishranu,pa kako cu sta cu,ti si rekao,biraj izmedju ishrane i zdravlja,rekao si da moze i ne daj Boze rak da se dobije ako se ne leci. Zrtvuj se malo covece,par meseci to traje...
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Sad mi je vec malo lakse,nego,taj sok me iznervirao.Bas sam zeleo da pijem soka od jabuke,ali nisam smeo a usput,uskoro imam ispit pa sam nervozan :) ...To testo sa tunjevinom cesto jedem...Ukusno je ali necu da jedem mnogo jer ce mi se zgaditi...
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gorangard »

Ipak se ja neću pridržavati HD režima bez uputa lekara ... Samo jedno pitanjce, da li ste sigurni da ne sme čaj?? Bosiljak i žalfija prijaju želudcu (bar mom, smiri se kad popijem šolju čaja).
marjan969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 6:09 pm

Post od marjan969 »

Stvarno ljudi jeli neki caj uopste dozvoljen?I znate sta me jos interesuje?Od cega se dobija ova bolest?Nisam cuo od nikoga od vas koji su uzroci?Poslao sam meil u kliniku i odgovorili su mi da se cujemo telefonom.(ovo samo koliko da budete u toku dokle sam stigao).Inace i bez toga sam na Vasoj dijeti i pratim vas(a i bolje mi je).Pozdrav!
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Ne sme caj. Ja koliko sam skapirao,moze da bude nasledno,moze da bude od stresa,od fizicke neaktivnosti...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Sme bake rolls,smeju kokice
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

pitanje

Post od pomoc »

Kako ste,kako ide lecenje?
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Post od gorangard »

Tražeći nešto za ove moje probleme u stomaku našao sam nešto za vas:

GERB je gastroezofagealna refluksna bolest koja nastaje zbog refluksa (vraćanja) želučanog sadržaja u jednjak. GERB nastaje zbog smanjene napetosti donjeg sfinktera jednjaka, mišićnog prstena (ventila) koji sprečava vraćanje želučanog sadržaja u jednjak. Stoga dolazi do učestalih i produljenih epizoda refluksa želučanog sadržaja u donji dio jednjaka, što može dovesti do oštećenja jednjaka i-ili pojave simptoma.

GERB se deli na:
- Endoskopski negativan ili ne-erozivni GERB kod kojeg nastaju samo subjektivni simptomi,a tokom pregleda gastroskopije se ne vidi nikakva promena na sluznici jednjaka (nema pataloškog stanja)
- Endoskopski pozitivan ili erozivni GERB kod kojeg osim subjektivnih simptoma, postoje organske promjene na jednjaku (nastala su pataloška oštečenja)

GERB se može biti toliko jak da ometa normalne funkcije čoveka, ali i dovoljno slab da pacijent ne posumnja da ima problema sa želudcem.

-------

Ja još uvek imam muke sa curenjem iz sinusa i jakim bolovima u želudcu, mada mislim da mi ova terapija prepisana na VMA koliko toliko pomaže. U svakom slučaju, siguran sam da imam nešto što je početak bolesti od koje vi bolujete pa ću se potruditi da je sasečem u startu. U petak idem na VMA na gastroskopiju da tačno vide u čemu je problem sa mojim stomakom.
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Mi bolujemo od LPR-a :) Laringo phareagalnog refluxa :) But tnx for sharing ;) Ja se razboleo glupi virus me zahtatio,a taman mi bilo super sve ovo sa refluxom.. Izgleda da meni nece trebati ph metrija,do pre bolesti mi je bilo totalno super.. Tebi?
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

LPR je zapravo komplikacija GERB-a...Nego ne nastaje samo kao posledica slabosti donjeg sfingtera,vec moze i zbog usporenog,otezanog prolazka hrane kroz zeludac, stresa (kontinuiranog,naravno) i dr... Nego,sto se tice lecenja,ja za ovih mesec dana terapije nisam dobio znacajnije rezultate.Mozda sam ocekivao prevelike pomake,koji se nisu dogodili...U svakom slucaju ima poboljsanja.Slivanje se smanjilo,smanjio se osecaj otecenosti,redji su 'voice breaks' a glas pri pevanju je nesto ostriji i lakse kontrolisem tonove,ali opet to nije toliko poboljsano da bi mogao recida je priblizno dobrom... Zakazao sam pregled pa cemo da vidimo sta ce Dr M reci sta i kako dalje...Mislim da ce mi Dr M "izvuci usi" jer kasnim 2 nedelje na pregled ali definitivno nisam mogao ranije zbog fakulteta...Ipak mi je skola na prvom mestu :-) Moram da zavrsim fax jer hocu da budem otorinolaringolog :-)
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Post od gorangard »

ja sve to mogu da razumem, ali mi nije jasno kako ne osecate kiselinu koja vam se penje cak do grla??? Ili su mozda u vasem slucaju samo "isparenja kiseline" a ne sama kiselina pa zato stize do sinusa??
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Silver ne slazem se s tobom,ipak je zdravlje na prvom mestu,a posle sve ostalo
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

blah :S meni taman bilo sve super,i razboleo se i evo sada me nervira ovaj jebeni reflux.. sve isto radim ali dzaba,sve se pogorsalo.. pu pu pu.. uf
Odgovori