Pre 7 godina ustanovljena mi je dijagnoza OTOSKLEROZA. Sada već toliko slabo čujem da je potrebno uraditi operaciju.Volela bih da mi se javi neko ko je već imao takvu operaciju.
Interesuje me sve o operaciji, post operativnom toku, oporavku i koliko je i kakvo poboljšanje sluha.
otoskleroza
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
zdravoooo
Ja sam imala pre 2 god operaciju u bg u klinickom centru srbije.
Operacija se vrsi pod lokalnom anestezijom,znaci ubacuje ti iglu u uvo i jedino tad te boli,za vreme operacije si budan i svestan,mozda ce ti se malo vrteti u glavi jer su te koscice pored centra za ravnotezu.Sama operacija traje nekih sat ipo.
Posle toga te vode u sobu,i tamo lezis,i nebi trebalo odmah da ustajes da ides u wc nego sacekas par sati...
Malo jedno 2 dana na toj strani gde ti je radjena operacija neces imati culo ukusa ali se sve normalizuje.
Individualno je dal ce ti od anestezije biti muka,meni jeste 2 dana i ali ti si musko i mislim da ces lakse podneti to.
U bolnici si 7 dana posle operacije,pustaju te kuci,i posle dolazis na kontrole.Mozda ce ti se javiti zujanje u uvu ili tinitus ali i to je individualno.
Dok si u bolnici nemoj da pravis nagle pokrete glavom da ti se nebi vrtelo,ali ce ti sve to reci tamo.To ti je ukratko
Meni se poboljsao sluh.ali nikad neces cuti 100%

Ja sam imala pre 2 god operaciju u bg u klinickom centru srbije.
Operacija se vrsi pod lokalnom anestezijom,znaci ubacuje ti iglu u uvo i jedino tad te boli,za vreme operacije si budan i svestan,mozda ce ti se malo vrteti u glavi jer su te koscice pored centra za ravnotezu.Sama operacija traje nekih sat ipo.
Posle toga te vode u sobu,i tamo lezis,i nebi trebalo odmah da ustajes da ides u wc nego sacekas par sati...
Malo jedno 2 dana na toj strani gde ti je radjena operacija neces imati culo ukusa ali se sve normalizuje.
Individualno je dal ce ti od anestezije biti muka,meni jeste 2 dana i ali ti si musko i mislim da ces lakse podneti to.
U bolnici si 7 dana posle operacije,pustaju te kuci,i posle dolazis na kontrole.Mozda ce ti se javiti zujanje u uvu ili tinitus ali i to je individualno.
Dok si u bolnici nemoj da pravis nagle pokrete glavom da ti se nebi vrtelo,ali ce ti sve to reci tamo.To ti je ukratko

Mina, hvala ti sto si se javila. Prvo da te iznenadim sto se spola tice, ja sam zensko i zovem se Saska a prezime mi je Zoran.
Htela bih jos nesto da te pitam.
Da li si imala vrtoglavice posle operacije, povremene ili stalne i koliko dugo? Jesi li imala obostranu otosklerozu i koliko si procenata cula na oba uha pre operacije?
Cula sam da se to vraca pa me interesuje kakva su tvoja saznanja o tome.
Htela bih jos nesto da te pitam.
Da li si imala vrtoglavice posle operacije, povremene ili stalne i koliko dugo? Jesi li imala obostranu otosklerozu i koliko si procenata cula na oba uha pre operacije?
Cula sam da se to vraca pa me interesuje kakva su tvoja saznanja o tome.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pa ja sam imala vrtoglavice tek god dana posle operacije,sad mi je ok.bila sam na kontroli i rekao mi je dr ako mi se nastave vrtoglavice da dodjem da mi zameni tu plocicu u uvu za manju,jer ti je to individualna stvar.Neko nema vrtoglavice niti povraca od anestezije.
Ja prvo nisam cula 80 % na desno uvo pa mi se popravilo,a sad mi je oslabilo i levo.Otoskleroza zahvata oba uva kad tad.
Ne smes da dizes teske stvari izvesno vreme posle operacije,cisto da znas niti smes da imas neku fizicku tezu aktivnost,samo setnje.
Mada i dalje imam zujanja i bubnjenja u uvu

Nemoj da dozvolis da te bolnica ubije u pojam,ponesi neke novine,knjige i citaj tamo,ponesi kiselu vodu za svaki slucaj ako ti bude muka.
Ne znam gde ces raditi operaciju,ja sam iz kg pa su mi drugovi dolazili u bg u posete i to me je spasilo

Inace posto si zensko,ako budes radjala verovatno se ti dr reci,zbog napora se preporucuje carski rez,ali otom potom...