Molila bih nekog da mi odgovori vezano za ovu temu. Naime sinoć sam oko 19h popila brufen od 400mg zbog nepodnošljive glavobolje. Bebu dohranjujem ali je po savetu pedijatra svaki put pre dohrane stavljam da sisa. I on posisa malo mleka (koliko ima), nekad ima više nekad manje.
Od sinoć mu nisam davala da sisa zbog popijenog brufena. Sada me zanima kada ga mogu opet dojiti ako posle 15h izmlazam mleko...odnosno koliko je potrebno vremena da se izluči mlekom i da opet bude bezbedno da podojim bebu. Inače beba ima 40 dana.
BRUFEN I DOJENJE
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ne znam za tako malu bebu, ali ja sam pila Brufen (300mg, tj. pola tablete od 600g) kad mi je beba imala 9 meseci a ja nepodnošljivu zubobolju. I dojila sam je normalno (uz konsultaciju sa pedijatrom).
Ja mislim da je 15h kasnije OK, mislim da se lekovi uglavnom izlučuju u MM cca 1.5-2h po uzimanju leka.
Ja mislim da je 15h kasnije OK, mislim da se lekovi uglavnom izlučuju u MM cca 1.5-2h po uzimanju leka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 5:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm
Ja jos nisam morala da pijem lekali kad sam se porodila u sobi sam bila sa jednom mladjom zenicom koja je imala jake bolove. Pitala je lekara dali moze da popije jedan Rapten-K rekao je da moze ali u sto manjim kolicinama i ne cesto. Kolko ja znam to je dosta jak lek ja ga nisam pila za vreme dojenja ali to hocu reci da je dr. to njoj odobrio. U svakom slucaju najbolje bi bilo da za bilo koji lek koji moras popiti se posavetujes sa lekarom.
by