Moja beba ima 2 i po meseca, i stalno gura rucice u usta i ima puno pljuvacke. Da li je to znak da su zubici na pomolu ili je jos rano da mislim o tome.
Sta mi predlazete da li da nesto mazem na desni ili ne. I sta mislite o cilibarskim ogrlicama?
Pomalo je nervozna, place - bez obzira sto nije gladna, zedna, mokra...inace je dobra bebica super spava.
rast zubica
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 12:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Isto smo to prosli i mi i ja sam isto mislila da cemo odmah da ozubimo, ali su nam se zubici pojavili tek sa 7,5 meseci. Ta faza ce proci, a zubici ce doci malo kasnije...
Ovo sto navodis moglo bi biti vezano i za neku fazu rasta. Nama su recimo zubici izbili skoro bez ikakvih problema, tako da iako sam kupila ogrlicu nismo je nikada koristili. Povremeno bi samo bebi namazala taj gelic, ali to tek kada bih videla da se zbog toga bas unervozala.
Ovo sto navodis moglo bi biti vezano i za neku fazu rasta. Nama su recimo zubici izbili skoro bez ikakvih problema, tako da iako sam kupila ogrlicu nismo je nikada koristili. Povremeno bi samo bebi namazala taj gelic, ali to tek kada bih videla da se zbog toga bas unervozala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 12:40 pm
Meni je sa tri meseca niko prvi zub, zato sam pomislila kad je moja beba u trecem mesecu pcela da balavi i da gura svasta u usta, aha, evo zubica. Sada ima sest i po meseci i jos nema ni jedan zub. Kada smo pitali pedijatra sta da radimo ako ga bole zubici, da li da kupimo neki gel ili sl., rekao nam je da cemo samo da obradujemo apotekare i da zubici NE BOLE KAD RASTU! Zubic raste stoti deo mm dnevno i to beba i ne oseca. To sto joj curi pljuvacka ili gura svasta u usta nema veze sa zubima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Jednakom brzinom ili čak i manjom rastu i umnjaci, pa ljudi itekako znaju da se napate... Ko tvrdi da ne boli, može samo za sebe da tvrsi. A pojačana salivacija se završava izbijanjem zuba, čudne li koincidencijealex01 napisao:Meni je sa tri meseca niko prvi zub, zato sam pomislila kad je moja beba u trecem mesecu pcela da balavi i da gura svasta u usta, aha, evo zubica. Sada ima sest i po meseci i jos nema ni jedan zub. Kada smo pitali pedijatra sta da radimo ako ga bole zubici, da li da kupimo neki gel ili sl., rekao nam je da cemo samo da obradujemo apotekare i da zubici NE BOLE KAD RASTU! Zubic raste stoti deo mm dnevno i to beba i ne oseca. To sto joj curi pljuvacka ili gura svasta u usta nema veze sa zubima.

- Agarikus
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm
Pojacana salivacija i stavljanje svacega u usta nije obavezan znak dentacije,nego normalna pojava kod svake bebe.Moze da se desi da se zub pojavi tako rano ali je to jako retka pojava.Rast zuba moze da se pregledom desni predvidi,jednostavno vidi se po otoku desni da li je zub blizu povrsine ili ne. Rast zuba ne boli, vec beba oseca svrab koji je najintenzivniji kad je zub na samoj granici da izbije,posle izlaska beba nema nikakav osecaj tokom daljeg rasta.
Inace beba od 2 meseca ne oseca bol ni svrab u istom intenzitetu kao ona od 6 meseci ili godinu dana pa ako zub raste tako rano ona ga nece ni osetiti.Ako joj izbija sa godinu dana prvi zub i te kako ce ga osetiti i ona i vi zato vam od sveg srca zelim da vam beba dobije zube pre 6.meseca zivota.Moje dete sa 20 meseci ima 7 i po zuba.
Inace beba od 2 meseca ne oseca bol ni svrab u istom intenzitetu kao ona od 6 meseci ili godinu dana pa ako zub raste tako rano ona ga nece ni osetiti.Ako joj izbija sa godinu dana prvi zub i te kako ce ga osetiti i ona i vi zato vam od sveg srca zelim da vam beba dobije zube pre 6.meseca zivota.Moje dete sa 20 meseci ima 7 i po zuba.