Aerius ili Claritine

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Aerius ili Claritine

Post od gogi999 »

Sta je bolje koristiti Aerius ili Claritine kad je u pitanju alergijski rinitis?
Kakva su vam iskustva sa Singulair lekom?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Aerius ili Claritine

Post od dr ivica »

Aerius i Claritine = Koka Kola i Pepsi Kola.
Singulair = bogojavljenska vodica! :)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

gogi, evo moje iskustvo. Ja sam probala singulair (dr. mi je prepisao) sedam dana i nije radio za mene, zatim mi je dao aerius 5ml. i radi za mene , nemam problema . Uzimam 10 dana po jednu tableticu , pa pauza dok ne treba ponovo. Ove godine sam ga vec dva puta koristila po 10 dana. Koristi i za zatvorenu prostoriju , ako si na nesto alergicna.

Claritine , nemam iskustva sa njim.

Moje misljenje je da je to individualno , jer sto koristi jednoj osobi, mozda drugoj ne odgovara.

Pozdrav i nadam se da pronadjes najbolje sto ce tebi odgovarati.

Dr . Ivice , Vi to strucno objasnite sa salom koja nam svima treba :lol:
Za drugarstvo i druzenje!!!
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Dg. Rhinoconjuctivitis allergica(tesko zakljuciti),kijam ,kasljem,slinavim posle kijanja,nekad kasljucam....
Radila sam spirometriju - uredna
Bodypletizmografiju(kako lepo zvuci) u lakomk stepenu poviseni inspirijumski otpori u disajnim putevima(ne znam sta znaci i nije mi rekao)
Nespecificni bronhoprovokativni test sa histaminom negativan(verovatno je dobro).
Nemam astmu :)
1.Aerius
2.Singulari 10mg(najjaci) jedan uvece.

Hvala dr. Ivice na humoru ali jel Vi to tako zemljakinji? :D
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Ja sam alergičan na grinje, prašinu i neke polene. Ova prva dva mi ne prave problem, ali kad korovi krenu da cvetaju, bude zeznuto.

Meni najviše odgovara kombinacija Xyzala i Avamys spreja za nos.

Singular se ne upotrebljava mnogo za alergijski rinitis, počelo je to tek nešto više u poslednje vreme, ja ga jesam pio, ali prestao sam jer sam sa ovom gornjom kombinacijom imao dobar efekat, a on košta đavo i po.

Inače, kad je u pitanju dilema Aerius ili Claritine, odabrao bih jeftinije :D
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Post od Goca 067 »

Ja se godinama mučim sa alergijom na ambroziju...sada mi pomaže, više od svih varijanti, Presing, ali sa napomenom da sam počela da da ga pijem mesec dana pre cvetanja ambrozije. Da je spremna dočekam :D To je, naravno, po savetu algergologa....
worm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 9:38 am

Post od worm »

pozdrav svima, doktorica mi je ukljucila Aerius da pijem jedan dnevno, posto sumlja na alergiju, kazem sumlja, jer nalaz (Ige) jos nije gotov, a ja imam sve simptome alergije, kasalj, kihanje, smrcanje... radio sam spirometriju nalaz uredan.... e moje pitanje je sledece da li ako pijem lijek ujutro navece mogu da pijem alkohol, posto imam druga a i jos njih par koji muce muku sa alergijom i kazu da piju alkohol dok piju terapiju... nesto mi to ne stima pa samo da vidim sa nekim ko zna vise od mene... :)))
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm

Post od 13th.wizard. »

1. Aerius tbl. 1x1 ujutru
2. Xyzal tbl. 1x1 uveče
3. Nasonex spr. 2x1 insuflacija u svaku nozdrvu na dan./ ili Flixonase spr. /
4. Singulair 10mg. uveče mesec dana potom pp
5. Ranisan 150mg, 2x1 mesec dana potom 1x1 ujutru
6. Vit.C 2 gr na dan.

Sve bi rešili da možette da nađete lek kao što je Phenergan tbl/prometazin/ ali ga nažalost nema više tj ne proizvodi ga Galenika iako je odličan antihistamisnki lek/iako iz prve generacije/.
Ali ga namerno ne prave jer je jeftin, a farmakomafiji i nije cilj da pomogne ljudima već da zarade maksimalno, a minimalno pomognu. mnogih dobrih lekova nema koji su do dan danas ne zamenljivi.
I za oči imate sad lokalne preparte antihistaminike. ali o tom potom.

eto to vam je moj savet.
a vi ga poslušajte ili ne.
nensi1507
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 07, 2015 1:10 pm

Post od nensi1507 »

worm napisao:pozdrav svima, doktorica mi je ukljucila Aerius da pijem jedan dnevno, posto sumlja na alergiju, kazem sumlja, jer nalaz (Ige) jos nije gotov, a ja imam sve simptome alergije, kasalj, kihanje, smrcanje... radio sam spirometriju nalaz uredan.... e moje pitanje je sledece da li ako pijem lijek ujutro navece mogu da pijem alkohol, posto imam druga a i jos njih par koji muce muku sa alergijom i kazu da piju alkohol dok piju terapiju... nesto mi to ne stima pa samo da vidim sa nekim ko zna vise od mene... :)))
Odgovori