Lekar opšte prakse mi je prepisao da pijem lek Heferol, od 350mg. Jednom dnevno.
Moje pitanje glasi: da li je neophodno ustanoviti koji tip anemije imam da bih pio ovaj lek? Da li je podjednako efikasan?
Takođe me zanima koju vrstu hrane osim mleka i ml. proizvoda treba da izbegavam za vreme pijenja ovog leka?
Imam problema sa oduzetošću leve noge, danas je i leva ruka počela da podrhtava. Osećam kao da na momente gubim kontrolu nad ekstremitetima na levoj strani. Da li ovo može biti povezano sa anemijom? To jest, ako imam simptome moždanog udara, da li anemija u tome ima nekakvog udela? Koagulacija krvi mi je na poslednjoj analizi (30/4) bila 15.70 (opseg norale 11.80 - 15.10) Kako mogu da regulišem ovu nepravilnost, i kako je moguće da mi se koagulacija krvi povisi za deset dana? Radio sam analizu krvi i 20/4, tada je bila 15.60.
Unapred hvala.
Anemičnost i lek HEFEROL
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Anemičnost i lek HEFEROL
Састав крви осцилује из часа у час, тако да резултати понекад могу да заварају. Ово код тебе је веома мала промена.
Колико ти је гвожђе?
Коагулација је веома мало изнад границе, тако да тешко може да буде узрок проблема са ногом и руком или можданог удара.
Има доста других фактора који утичу на стварање можданог удара: масноће у крви, квалитет крвних судова, крвни притисак, количина дневног уноса воде.
Мени тај проблем са одузетошћу ноге и подрхтавањем руке више личи на проблем са кичмом. То би ипак морао неко да прегледа.
За циркулацију погледај савет на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Циркулација.
Као препарат за подизање гвожђа не бих користио тај убитачни препарат. Мени је много бољи онај који ћеш наћи на мом сајту под Крв-гвожђе.
Колико ти је гвожђе?
Коагулација је веома мало изнад границе, тако да тешко може да буде узрок проблема са ногом и руком или можданог удара.
Има доста других фактора који утичу на стварање можданог удара: масноће у крви, квалитет крвних судова, крвни притисак, количина дневног уноса воде.
Мени тај проблем са одузетошћу ноге и подрхтавањем руке више личи на проблем са кичмом. То би ипак морао неко да прегледа.
За циркулацију погледај савет на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Циркулација.
Као препарат за подизање гвожђа не бих користио тај убитачни препарат. Мени је много бољи онај који ћеш наћи на мом сајту под Крв-гвожђе.
Analiza krvi od 20/4 - gvožđe 4.45 (minimum 4.50)aa_aca napisao:Састав крви осцилује из часа у час, тако да резултати понекад могу да заварају. Ово код тебе је веома мала промена.
Колико ти је гвожђе?
Analiza krvi od 30/4 - gvožđe 4.14 (minimum 4.50)
Moram da napomenem da mi je stanje jednako loše, u međuvremenu su se još neke stavke krvne slike poremetile. Pokušaću da prepišem oba nalaza u celosti. Kod hematologa treba da idem u ponedeljak, ali više nisam siguran da li će mi uopšte reći kakav tip anemije imam i šta pobogu više treba da pijem od lekova.
Prošlo je dva ipo meseca od prvih simptoma, zabrinut sam za funkcionisanje organa. Juče sam bio na pregledu očiju, suzne žlezde mi ne rade, pa su mi preporučene Proculin kapi.
Što se noge tiče, verujem da je mogući razlog i kičma. Ali i činjenica da su mi u levoj nozi krvni sudovi prošireni, a u desnoj nisu. Proširene vene su za mene još uvek nešto novo, i ne znam kakav bi osećaj u nozi trebao da bude.
Sinoć sam se probudi oko 3, primetio sam da mali i domali prst ne levoj ruci ne mogu da mrdam. To je trajalo par minuta, ali je kasnije sve bilo u redu i nastavio sam da spavam.
Hvala na dosadašnjim odgovorima.
Можда би за тај мали ниво гвожђа било потребно да пијеш три капсуле оног Twinlab гвожђа које сам спомињао - по једну уз сваки већи оброк. У комбинацији са тинктуром од коприве мислим да би било супер.
Због толико много проблема које имаш мислим да мораш да почнеш један здрав живот и да се надаш оздрављењу. Крпљење лековима је само крпљење.
Због толико много проблема које имаш мислим да мораш да почнеш један здрав живот и да се надаш оздрављењу. Крпљење лековима је само крпљење.