anksioznost stop!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
blackrock1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 21, 2013 4:01 pm

anksioznost stop!

Post od blackrock1 »

Ovako... prosto sam se umorio od ove price da sam prolazim kroz nesto sto ocigledno samo terminoloski razumem a ne mogu protiv toga dusevno da se izborim. Pusio sam travu aktivno gotovo 12 godina. Jos 2000te godine sam prvi put osetio neku vrstu panike na javnom mestu pod dejstvom ovog opijata, tada nisam imao pojma sta mi se desava ali sam pretpostavljao zasto se desava. Uprkos tome nisam prestao. Borim se sa tim godinama iako ne koristim travu vec 3 godine los osecaj je ostao. Marihuana je definitivno bila okidac, ali sam i fizicki i psihicki umoran od variranja raspolozenja i ostalih simptoma koji su vam dobro poznati (najcesce se manifestuje kada sam sam na ulici kada je okruzenje nepoznato a ako je prostor siri medju poznatim ljudima osecam otudjenost) Ovo me onemogucuje u poslu jer osecam nesigurnost i to se oseca kod poslodavaca tako da cesto i ne odem na razgovor za posao jer unapred znam sta ce se desiti. Ono sto je najbitnije i zbog cega sam pokrenuo pricu jeste terapija. pre godinu dana sam odlucio da se posavetujem sa psihijatrom iskreno izneo sve sta se desavalo i prepisan mi je rivotril 1/4 po potrebi...Koristio sam ga neko vreme i osetio da simptomi prestaju ali sam prepoznao i da me uvlaci u neku svoju dimenziju. na svoju ruku sam povecao dozu na pola tablete i posle 3 meseca gotovo svakodnevnog koriscenja sam osetio da me rivotril povukao u letargiju da sam telesno oslabio da zaboravljam i prestao sam da ga pijem .. Sva ona odvratnost koju je lek "zamazao" se ispoljila u narednih sedam dana. Nisam bio toliko nervozan i razdrazljiv nikada u zivotu. Otisao sam kod terapeuta i zamolio da mi se da neki drugi lek. Ali tamo mi je receno da je to sasvim u redu i da ne treba da menjam lek Bromazepam (koji sam pio nekih par dana proizvoljno) mi recimo ublazi simptome ali nemam taj uvrnuti osecaj da je "gudra" kao rivotril. Msm da je taj lek opasan. Javljam se za pomoc jer ne bih da pijem lekove na svoju ruku ,a lekarima ne verujem jer jednostavno ne cuju pacijenta . Imam dojam da dele sedative i antidepresive kao bombone ... .. Vec neko vreme ne pijem nista ... fizickim aktivnostima se borim protiv ovoga ali ne vidim dokleto moze da dovede. Neko ko ima iskustva sa terapijama neka mi se obrati da znam sta dalje da radim jer vise ne mogu da se cimam sa ovom teskobom. Hvala
Marko 99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 28, 2013 4:03 pm

Re: anksioznost stop!

Post od Marko 99 »

Idi Nedeljom u crkvu, moli se Bogu, posti, ispovedaj se, citaj knige...radi tako duze vreme i nagrada ce stici...
finikoko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 9:55 pm

Re: anksioznost stop!

Post od finikoko »

Nisam zavisnik ni od jedne supstance sem kofeina (donekle), ali anskioznost mi je gotovo u potpunosti iskorenila kongitivno-bihevoralna terapija i lek Elicea (Escilatopram). Sve simptome koje ste opisali sam imala i ja, tako da sumnjam da imaju bilo kakve veze s tim što ste pušili travu. Bežanje sa razgovora za posao, panika na javnom mestu. Kao neko ko saoseća s vama, iako nije lekar, mogu samo da vam predložim da promenite lekara i da nađete jednog koji će vam zakazati i seanse sa psihologom. Tuga mi je kad vidim da ljudi prolaze kroz nešto ovakvo!

"Bog da reši probleme"...zahvaljujući takvim stavovima smo i stigli ovde gde jesmo.
Odgovori