Whit3Wolf napisao:Znam kako vam je, i ja imam problema sa tim :-/
Imam 19 godina, i evo nekih mojih problema koje sam imao i koje imam...
RANIJE: Protekle zime sam imao nekih problema sa napadima panike, straha, hvatala me neka manja depresija, u svakom slučaju sada nema većih problema (ali kad je neka promena vremena tada se osećam očajno, glavobolja ponekad, pritisak u grudima, ošamućenost...)..
Sve je to nastalo iznenada, odjedom.. Do današnjeg dana niko od lekara (neuropsihijatara) ne može tačno da kaže uzrok nastanka... Jer sam se bavio treningom u teretani (krenuo sam sa 15 godina), trčanjem, raznim drugim fizičkim aktivnostima, pio sam razne suplemente (proteini, kreatin, tribulus) naravno sve u normalnim merama uz konsultaciju sa nutricionistom, imao sam i par stresnih događaja vezanih sa školom, sa privatnim životom (to da su čoveka pretukli i ubili ispred mene) ali ja sam sve ovo osećao i pre toga samo nisam obraćao pažnju...
Čitao sam da je anksioznost i napad panije zadesio i decu od 5-6 godina i starije ljude, ne bira godine, oni nisu ništa pili i trenirali pa ih je zakačilo to...
Kako je proleće došlo i olepovremilo se i ja sam se mnogo lepo osećao... Leto takođe.. Te napade nisam osećao, ali i danas imam pomalo "tremu" (ili neki mali mali strah) kad se noću vozim busom, ili kad trebam da odem negde dalje od kuće...
Povremeno mi se javljaju kao blage vrtoglavice (ošamućenost), neki put dok sedim, neki put na treningu, nebitno je vreme i mesto (primetio sam da je to u večernjim satima kad se umorim tokom dana) i osećam umor...
Pričao sam sa jednim od najboljih neuropsihologa kod nas, i rekao mi je da je to na nervnoj bazi (Jer dosadašnji rezultati regleda srca, pluća, glave, stomaka, hormona i sve ostalo su fantastični), tako da očigledno sve to kreće od psihe...
Lekari su rekli da se opustim, da ne razmišljam o tome jer mi nije ništa, da se fizički zamaram (ali ne da dižem ogroman teret, nego da što više trčim i radim prirodne vežbe), da izlazim i kad mi je najteže, da nađem devojku koja će da pomogne u "lečenju"... nju sam našao i stvarno pozitivno utiče na mene jer ide u medicinsku školu pa je upućena u ovo.....
SADA: Počeo sam da treniram, apetit mi se vratio, zdravo živim (sem ovih cigareta koje ću da ostavim jer mi ništa dobro ne donose), alkohol mi smeta i na miris iako ranije nije... ne provodim mnogo vremena pored kompa jer vidim da mi i to smeta, jednostavno osećam svaku sitnicu....kako je leto prolazilo počinjem da osećam neko neraspoloženje i sve ove sitnice... Nije opasno ali me nervira.....
Bio sam kod neuropsihijatra ponovo i dao mi je da pijem Rivotril 2mg, 1/4 ujutru i 1/4 popodne i tako 10 dana pa da vidimo kako ću onda da se osećam. Na zalost njega nema nigde u prodaji tako da ću malo da sačekam dok ga ne nađem, kad nisam umro do sad valjda neću još...
Nekad imam strah da ću da se onesvestim, ili da ću da umrem, ali to je još nije desilo...
Hteo sam da vidim da li neko ima ovakvih problema?
Da li ja jedini osećam ovu ošamućenos i ljuljanje u glavi?
Ponekad mi je muka iako nebi imalo od čega da bude?
Da li trening loše utiče na sve ovo?
Stvarno ne znam šta ću više da radim, poludeću više
Sve sto si ti opisao,imao sam i ja.Imam i dalje.Dobijem napad panike,stegne me u grudima i ne mogu da disem.Dali su mi nesto za smirenje,medjutim od toga sam poceo da haluciniram kako se stvari same pomeraju,izmenjuju i slicno.Mucnina,jaka.Vrtoglavica,cak i trenjenje glave.I sve bih to opet prosao vrlo rado,jer dok je to bilo,mama mi je bila ziva.Odmah nakon sto je sve doslo u normalu,ona je umrla za nekih sedam dana....I cak mi je sve bilo ok sve dok nije doslo cetrdeset dana.Pojeo sam malo vise slatkog,otisao u grad medjutim uhvatila me mucnina.Seo u kafic,i poceo da ljuljam nogama,izletim napolje,krenem da idem u krug i osetim kako mi dvostruko jace trnu ruke,nisam verovao da su moje (krenuo sam isto bio u teretanu) i umalo da padnem.Otisao tamo,medjutim kad sam usao u urgentni tu krenulo da me steze u grudima.Cim sam seo na onaj krevet,sve je bilo normalno.EKG po treci put normalan,sve najbolje.Jedino secer je bio malo povisen ali kako su rekli ok.Ali mi je doktorka rekla da ne bih trebalo da se bavim teretanom.I dalje idem,i dalje imam strah od nemoci,samoce i slicno.I to ne znam kako da pobedim.