BROMAZEPAM
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Ukoliko kako rekoste zelite u VMA: D. Tarabar, R. Doder, M. Perisic
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Nemojte da se zahvaljujete nego javite sta ste uradili.
Ako bude potrebna neka dodatna informacija, slobodno se javite.
Ako bude potrebna neka dodatna informacija, slobodno se javite.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Molim za pomoc
Javljam se sa problem koji traje vec 3 godine. Pocelo je sa bolesti moga svekra koji je imao tromb, sve to sam ja prezivela sa bez muza koji je u Nemackoj. Kada je trebao krenuti za Beograd nisu mi dali da idem sa njim i to je meni bio ogroman stres. Posle nedelju dana sam pala na poslu, drhtala sam. Otisla sam kod doktora i on me uputio kod neuropsihijatra koji mi je dao ksalol, stigeron forte i kapi za pritisak koje se ne secam kako se zovu. Ja sam to pila 2 dana i posle drugog dana se nisam ni secala sta se desava, lezala sam u krevetu. Na svoju ruku sam prestala to piti. Posle toga mi je sve bivalo gore i gore. Dosla sam u situaciju da posle mesec i po shvatim da vise ne izlazim iz kuce da se plasim izaci, da sam se povukla u sebe. To je trajalo 3 meseca. Strah je sve vise i vise ulazio u mene. U medjuvremenu sam pocela da imam problema sa suprugom. Sve mi je bilo gore i gore. Tada su moji roditelji shvatili da nesto nije u redu samnom i odveli me na kompletan pregled na VMA u Beograd ali ne i na neuropsihijatriju. Sve je bilo u redu osim vratnog prsljena. Preporucili su mi privatnog neurologa u Beogradu koji mi je radio obican EKG i snimanje glave prilikom spavanja (neznam kako se to strucno zove) mislim da je EEG u pitanju. Sve je bilo u redu osim da sam mnogo napeta i da od sat i 20 minuta sna imam 7 minuta normalnog mirnog sna. Dao mi je da pijem Ksanaks i i Amizol. Pila sam ih 6 meseci i bilo mi je 50% bolje, postepeno sam smanjivala dozu jer sam pocela dobijati na kilazi i smirila se na neki nacin. Onda se desilo to da mi je suprug dosao iz Nemacke i otkrila sam jedne noci da tamo zivi sa drugom zenom. Ponovo su poceli isti problemi ali jos gori nego u proslosti. Odbacivao me od sebe, jednom reciju gadila sam mu se. Ja sam ga naterala da to kaze roditeljima medjutim oni su naravno bili na njegovoj strani i mene optuzivali za sve. Radi djece sam ostala da zivim sa njim i njegovim roditeljima koji nisu opstili samnom. Ta agonije je trajala 6 meseci do njegovog prvog dolaska. Tada je moj otac pokusao da nas pomiri radi djece medjutim bivalo je sve gore i gore. Meni sve gore i gore, dosla sam u taj stadijum da nisam smela izaci iz sobe, posao i soba, soba i posao. U februaru ove godine sam imala problem sa kicmom (lumboischiagalia bill pp1. sin. Discopatia ina oba). U to vreme dok sam lezala u krevetu 2 meseca jedva malo pokretna izdesavale su se jos dosta losih stvari sve do 8 marta kada mi je rekao da mu nisam nista. Tada sam shvatila da me vise definitivno ne zeli i da trebam da odem. Napustila sam kucu sa decom i preselila se zaseban stan. Onda je pocelo da biva sve gore i gore. Osecala sam strah od ljudi, nesmem da stanem u red u posti, srce mi lupa, noge mi se tresu, vrti mi se, zuji mi u usima, jezik mi se zadebljava, stiska me u grudima, tresu mi se ruke, nadimam mi se stomak...Posecivala sam doktore i doktore, obicno su mi davali da pijem standardne lekove tipa Bromazepam, Diazepam, Fevarin, Cipralex, Eglonyl ali meni to nije odgovaralo osim bromazepama. To stanje me i dalje drzi sve te drhtavice, osecaj tjeskobe, vrtoglavica, zujanje u usima, jedino sto nemam toliki vise strah od ljudi, pocela sam da vozim bicikl i da se druzim sa ljudima, malo mi je lakse ali i dalje sve to osecam i pokusavam da potisnem negde. Htela bi da mi kazete sta jos treba da uradim, koliko ovakvo stanje moze da traje jer me izdaje snaga. Hvala unapred.
Mis1550,
ti si opisala tipicnu agorafobiju sa jednom lebdecom anxioznoscu, uopsteno receno - a to znaci da ti imas poremecaj koji moze da se leci.
Lecenje treba sprovoditi kod psihijatra, ali je bitno da ti doticni lekar odgovara kao covek jer ako ti je antipatican, od lecenja nista (ovo su reci jednog cuvenog psihijatra koji na zalost vise nije ziv).
I da se drzis tog istog lekara (ili bar da je ustanova ista), da okrenes ledja proslosti jer ispred sebe imas buducnost i treba da zivis!
Inace, to stanje moze da traje silne godine ako se ne leci, ali od toga neces poludeti ili sl.
Zato glavu gore, leci se, ali bez nekog detaljnog analiziranja sebe i svoga stanja i nemoj to da potiskujes u sebi, vec simptome pusti, neka ih, kada prestanes da ih se plasis, tada se oni povlace.
Sve ovo su reci toga odlicnog psihijatra, kao sto vec rekoh, naravno da ces uzimati i lekove koje ti dr ordinira.
Puno pozdrava i voli sebe - nije tvoj bivsi jedini muskarac na ovome svetu, negde te sigurno ceka i ljubav!
ti si opisala tipicnu agorafobiju sa jednom lebdecom anxioznoscu, uopsteno receno - a to znaci da ti imas poremecaj koji moze da se leci.
Lecenje treba sprovoditi kod psihijatra, ali je bitno da ti doticni lekar odgovara kao covek jer ako ti je antipatican, od lecenja nista (ovo su reci jednog cuvenog psihijatra koji na zalost vise nije ziv).
I da se drzis tog istog lekara (ili bar da je ustanova ista), da okrenes ledja proslosti jer ispred sebe imas buducnost i treba da zivis!
Inace, to stanje moze da traje silne godine ako se ne leci, ali od toga neces poludeti ili sl.
Zato glavu gore, leci se, ali bez nekog detaljnog analiziranja sebe i svoga stanja i nemoj to da potiskujes u sebi, vec simptome pusti, neka ih, kada prestanes da ih se plasis, tada se oni povlace.
Sve ovo su reci toga odlicnog psihijatra, kao sto vec rekoh, naravno da ces uzimati i lekove koje ti dr ordinira.
Puno pozdrava i voli sebe - nije tvoj bivsi jedini muskarac na ovome svetu, negde te sigurno ceka i ljubav!
Hvala, ulepsala si mi dan. Drago mi je da nije tako strasno kao sto sam mislila. Sve ovo sto mi se desava i sve sto prozivljavam mi ne da mira i vremena da to sve potisnem u stranu, ali kada mi neko ovako odgovori na poruku osecam se mnogo bolje. Procitacu o svojoj konkretnoj dijagnozi na netu jos jer ima dosta o tome. Hvala jos jednom.
i ja imam slicne simptome kao pomenuti autor topica? ja sam planirao da se javim na VMA profesoru BALINT ili tako nesto nazu da je ekspert za gastroenterologiju? Ja nikada nisam radio gastroskopiju ali i mene je dok sam bio u vojsci i to bas u KG to deselio 2000.god koristim rivotril samo isao na psihoterapije i u palmoticevu na grupu sam bio odsek b ali slaba vajda i dalje je zeludac ostao problem(ne boli ali nelagodnosti uvek kada jedem i sl.....
Re: BROMAZEPAM
Pijem bromazepam po nekad kada osetim potrebu, jer imama problem sa spavanjem. nekada se desi da popijem 2-3 noci za redom, nekada ne pijem po 7 dana, a nekada svaku drugu, trecu noc. Kada bih prestao da konzumiram, dali bih osetio neku krizu?Desavalo mi se da ne popijem lek po 2-3 nedelje, nista nisam ocecao. Inace lek je od 3mg... Citajuci ovo sto pise kada se prestane uzimati,lek, deluje strasno, nadam se da necu imate slicnih tegoba...
Re: BROMAZEPAM
Potpuno mi je jasno da se lekovi za smirenje ne piju na svoju ruku, i po potrebi, kako neko rece. Medjutim, imala sam nekoliko puta slucaj da popijem po tabletu u izuzetnim situacijama (isli smo da izjavimo saucesce kolegi za smrt cerke, drzala sam nekakav govor pa da mi ne drhti glas...) i to ukupno pet puta za 40 godina. Da li na ovaj nacin pravim sebi stetu, ili mogu da nastavim sa tim? Mislim, ako budem imala potrebu.
Pijem demetrin 10mg u tim situacijama.
Pijem demetrin 10mg u tim situacijama.