MOLIM ZA SAVET:koliko dugo sme da se pije bromazepam bez kontrole lekara? Ja ga pijem već mesec dana,prvo od 1.5mg pa sada od 3mg,jednom dnevno,na svoju ruku.u stvari,pre dve godine mi je internista zbog želudačnih,tada nedovoljno ispitanih tegoba ,prepisala od 1,5mg ali ga nisam pila jer sam oduvek bila protivnik sedativa.Ali obzirom da sam već skoro 4 godine izložena konstantnom stresu na radnom mestu,na šta su se nadovezali i neki zdravstveni problemi(prošle god.rađena lletz konizacija...zbog promene okarakterisane kao prekancerogene...)ja sam počela da ga pijem...uglavnom,od 1999 imam želudačne tegobe,lečene raznoraznim lekovima,bezuspešno(cisap,famotidin,orvagil...iako je heliko test bio neg)a nijednom pre postavljanja dg nije rađena,tj.predložena gastroskopija,dok nisam otišla privatno...dg:GERB A/B,hiatus hernia sliding,gastroptosis et elongatio ventriculi,gastroduodenitis HBP(-) ,reflux biliaris,Th: famotidin tabl 40 mg,motilium,espumisan,ursofalk,omeprol...ne sve odjednom,ali to sam pila,prestala na svoju ruku jer mi je bilo gore a nikako da nađem vremena (snage) da odem na kontrolu.Na poslu mi je izuzetno loše(međuljudski odnosi) pa tako i počeh da pijem. Pijem povremeno i tetrazepam mip,ali pola tbl.pre spavanaj,jer ima bolove u leđima,vratu,okoštavanje u lumbosakr.delu,posao mi je takav da sedim,radim sa strankama...Inače sam strašno nervozna,anksiozna,zatvorena,preosetljiva,ja to iskreno,jer sam svesna toga kakva sam...više nemam volje ni u šoping da idem..a kažu leči,kako koga...

ali....bojim se da postajem depresivna,ali stvarno,nisu to više samo "bedak"stanja,bekstvo od stvarnosti,opravdanja tipa lenja sam,mrzi me...pre dve god.sam bila kod psihologa,privatno,i smorila se...ne znam .možda sam očekivala promene(poboljšanje)preko noći...
KAKO NEKO DOBIJA KLINIČKU DEPRESIJU? PLAŠIM SE DA ĆE ME I TO SNAĆI,PORED SVEGA...
Samo da napomenem da sam se prilično povukla iz društvenog života...

malo i zbog stresa i zbog zdravstven.problema...znam da to nije ok....

ali takva je situacija,blam me od svega,da idem u teretanu,da prošetam kroz grad...bolo kakav savet pomaže,unapred hvala...negde sam na ovom podforumu pročitala da se neko izvukao zahvaljujući baš ovom forumu,i pravim prijateljima,ja se,eto,uzdam samo u ovaj forum...
hvala svima unapred