Bubrezi i lekovi za spavanje
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Bubrezi i lekovi za spavanje
Pozdrav forumasima!
Posebno onima koji su mi vec puno pomogli.
Postavio bih jos jedno pitanje... Naime, ponekada, kada ne mogu da zaspim popijem bensedin og 5 mg.
Pijem ga 10 tak puta mesecno.
Konkretno me zanima... Da li je bensedin stetan za bubrege?
HVALA svima koji se jave!
PS Rejonski lekar mi rece da mogu da ga koristim, ali ne i leksilijum. Zar to nisu slicni lekovi?
Postavio bih jos jedno pitanje... Naime, ponekada, kada ne mogu da zaspim popijem bensedin og 5 mg.
PS Rejonski lekar mi rece da mogu da ga koristim, ali ne i leksilijum. Zar to nisu slicni lekovi?
Re: Bubrezi i lekovi za spavanje
naravno da je stetan za bubrege...Hadrijan napisao:Pozdrav forumasima!
- pazi svi benzodiazepini se vremenom naviknu na covekov organizam,krvotok.... trenurno pijes 5mg... 10 puta mesecno... za 2,3 meseca 5mg ce ti biti malo.. moraces da tuces 20mg... i tako dalje i tako dalje sve dok ne dodjes do cele table
Ne metabolise se preko bubrega i nije stetan. Leksilijum je stari benzodiazepin i u svetu se ne koristi, nazalost u Srbiji se masovno propisuje iz meni nepoznatog razloga.
Shomy, HVALA!
Shomy, nema potrebe da guglas i da se pravis pametan... svi lekovi su stetni za bubrege i jetru... pa cak i one "vitamine" sto reklamiraju u tabletama...sto ne znaci da ce za mesec dana imati problem sa bubrezima... to ti je kao i duvan, jel duvan stetan za pluca ? i srce? jeste? pa jel neko umro za par meseci ? nije... nego je potreban dug vremenski period
ako se ne metabolise preko bubrega, zasto oprez ovome ?

ajde da cujem sad izgovore?
ako se ne metabolise preko bubrega, zasto oprez ovome ?

ajde da cujem sad izgovore?
inace ta slika, i te recenice printovao sam sa galenike vezano za bensedin...
zasto su ipak naveli oprez bubrezima ?
sta ces sad da izvalis, koji izgovor ?
zasto su ipak naveli oprez bubrezima ?
sta ces sad da izvalis, koji izgovor ?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Треба да пронађеш узроке несанице.
Davide, nisam tebi odgovorio, pa ne znam zasto se osecas prozvanim. Ja sam lekar i informacije o lekovima ne citam sa gugla, vec iz BNF ili citam SMPC, gde je detaljno opisana farnakokinetika i farmakodinamika. Ako za nesto nisam sigiran postoji i pubmed gde se mogu naci relevantni podaci. Diazepam(Bensedin) nije nefrotoksican lek i to je cinjenicno stanje.nije nefrotoksican ni dugom upotrebom, on poseduje nezeljene efekte, ali medju njima nije ostecenje bubrega i to mozes videti u galenikinom sazetku na alimsu. Kod osoba koje boliju od bubrega je generalno uvek neophodno primeniti opste mere opreza.
ne osecam se prozvanim, nego sopas gluposti... lupas ko maksim po diviziji... lepo je napisano uputstvo galenike... zasto su naveli bubrege? trazim to objasnjenjeShomy napisao:Davide, nisam tebi odgovorio, pa ne znam zasto se osecas prozvanim. Ja sam lekar i informacije o lekovima ne citam sa gugla, vec iz BNF ili citam SMPC, gde je detaljno opisana farnakokinetika i farmakodinamika. Ako za nesto nisam sigiran postoji i pubmed gde se mogu naci relevantni podaci. Diazepam(Bensedin) nije nefrotoksican lek i to je cinjenicno stanje.nije nefrotoksican ni dugom upotrebom, on poseduje nezeljene efekte, ali medju njima nije ostecenje bubrega i to mozes videti u galenikinom sazetku na alimsu. Kod osoba koje boliju od bubrega je generalno uvek neophodno primeniti opste mere opreza.
ti kao lekar treba da znas, da su svi lekovi stetni za jetru i bubrege... pa to malo dete od 2 godine zna.... cuj ja sam "lekar" na karaju ces mu preporuciti i vakcinu, ti kao lekar mora i treba da znas da svaka jedna vakcina na svetu je stetna... cak treba da znas i kako se prave vakcine, ako ne znas ja cu te naucim
gde si sabane, sto zaobilazis temu?
Davide, čovek je u pravu, i lepo je odgovorio, ne metaboliše se preko bubrega, nije nefrotoksičan i to je odgovor, floskula "svi lekovi su štetni" je više filozofska i nema ovde ama baš nikakav značaj
Shomy, apsoluta podrska!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Shomy imam ja pitanje.Pre dve godine popila sam kafetin i za pola sata mi je alergija izasla(trnci i crvenilo saka i na vratu).Uz aerius povuklo se i izbacila sam kafetin iz upotebe.Pre godinu dana,dugotrajnom upotrebom(mesecima) kombinovano nimulid,orvazil tablete(protiv bola zuba)...javila se jaka sistemska alergija koja je trajala 7 dana..koprivnjaca uz gusenje,oticanje usta,lica,kapaka..Tada su ni iskljuceni NSAIL grupa lekova i orvazil.Posle dva meseca koristila sam orvazil vaginalete i posle samo 2 dana koriscenja i prestanak od 1 dan,ponovo isto alergija u blazoj formi samo..nisam imala tog puta gusenje i krace je trajalo.Kazu zbog nacina apsorpcije.Na kraju je ispalo da sam alergicna na orvqzil.Al nije utvrdjeno.Ja i dalje iz straha ne smem da uzmem nista ako me zaboli glava..stomak..vec samo paracetamol.Da li bih ja smela tu grupu NSAIL lekova?Tj konkretno da li bih smela brufen..jednom mesecno kad me boli stomak?Inace moram da napomenem da mi je dijagnostikovan hronicni hepatitis b.Pa da pitam i zbog jetre.Mada mi nije naglaseno da ne smem.Jer jetra mi je za sad savrsena..bila uvek..i ostala..nadam se da ce tako i ostati.Samo eto..postoji to u meni.Al moram da pitam i zbog toga..smem li brufen?
Teško mi je da te posavetujem. Nimulid može da da alergiju i kao lek iz grupe NSAIL, ali i zbog sulfo grupe koju ima. Ostali NSAIL nemaju sulfo grupo, pa ako je orvažil ili sulfo grupa razlog alergije ona ne bi trebalo da se desi sa brufenom. Opet ako alergija nije nastaqla iz tog razloga ona se onda može desiti i sa brufenom.
Ja bih konkretno u toj situaciji probao brufen, ali ne smem isto da posavetujem i tebi.
Ja bih konkretno u toj situaciji probao brufen, ali ne smem isto da posavetujem i tebi.
pa cekaj ,ja vas krstim vi prdite... zasto je naglaseno bubrezi ? nikako taj odogovor da dobijem, svi nesto u fazonu guglate i izvlacite recenice... ja vam kazem da je svaka tableta otrovna cak i aspirin cak i vatimini u tabletama , evo opet cu da stavim skrin shot