Cista na pankreasu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dacikaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2012 9:54 pm

Cista na pankreasu

Post od dacikaaa »

Imam 17 godina,u junu 2010. sam imala prvi napad gusterace u aprilu 2011. se ponovio ali u blazem obliku.Uzrok je ostao nepoznat,nemam viska kilograma niti sam alkoholicar a u porodici niko nije patio od ove bolesti. Na ultrazvuku mi je utvrdjeno da je nastala postupalna pseudocista izmedju gornjeg desnog bubrega i gusterace,receno mi je da je to normalno i da ce vremenom nestati,od toga je proslo godinu dana ali cista je jos uvijek tu. Jedan doktor je rekao da su ciste bezopasne dok drugi tvrdi da bi to trebala operisati. Zelim da cujem vase misljenje, da li je to opasno ili se moze otkloniti prirodnim putem tj. cajevima?
V13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2012 4:41 pm

Re: Cista na pankreasu

Post od V13 »

Ne mogu da odgovorim na tvoje pitanje jer odgovor ne znam. Da li mozes da opises kako izgleda napad pankreasa, i koliko je vremena trebalo da se utvrdi da problem pravi bas pankreas?
dacikaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2012 9:54 pm

Re: Cista na pankreasu

Post od dacikaaa »

http://zdravstveni-vodic.cromaps.com/pr ... gusterace/ Utvrdjeno je da pankreas pravi problem jer su u toku napada vrijednosti amilaza i ostalih enzima pankreasa bile mnogo vece mego sto trebaju biti
Odgovori