Poštovani,
molim vas da mi opišete izgled, boju i tvrdoću tzv. holesteroloskih kamenaca iz žuči. Na internetu sam našla metodu čišćenja jetre po preporuci dr Hulde Clark: ujutru posan doručak, u podne posan ručak, u 18 h 12 g gorke soli, u 20 h 12 g gorke soli, u 22 h 1,5 dl maslinovog ulja izmešanog sa 2 dl soka od grejpfruta, zatim se odmah leže na ledja ili levu stranu; sledeće jutro u 6 h i 8 h opet gorka so. Ljudi koji su ovo primenili, uključujući i mene zatim su imali nekoliko tečnih stolica u kojima je bilo dosta grudvi, prvo tamno maslinasete, a zatim svetlo zelene boje. Iako se to naziva kamenjem ja ga ne bih tako nazvala, jer nije čvrsto kao kamen, već pre kao sir. Sumnjam da u organ veličine šljive (žuči) može da stane toliko toga i pitam se da to nije nešto sto se formira u crevima od ulja, soka grejpfruta i gorke soli pod dejstvom želudačne kiseline i sokova varenja. Molim vas da mi odgovorite da li je ova metoda stvarno način za čišćenje žučnih kamenaca ili prevara.
Čišćenje jetre?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Čišćenje jetre?
Metoda se zove Čišćenje jetre . "Kamenčići" koje vidiš stižu iz kanala jetre, gde ih "čuvamo". Istina je nisu tvrdi kao kamen, boje variraju (svetliji, tamniji, žuti, zeleni, sivi, braon...) ali nemaju veze sa onim što se popije već sa onim što naše telo stvara a zastaje u tim kanalima.
Ovo nije metoda za čišćenje kamena iz žuči!
Iako je doktorka Hulda tvrdila da niko od njenih stotina hiljada pacijenta nije imao probleme, to je verovatno baš zato što su bili njeni pacijenti i ona ih je vodila i znala u kom trenutku da preporuči da urade ovaj postupak (koji treba ponavljati u određenim vremenskim razmacima). Metoda je uspešna, ali treba biti oprezan. Nije za svakoga. Bolovi, povraćanje usred noći ili poseta urgenci su takođe mogući kada se nešto radi "na oruk".
Ovo nije metoda za čišćenje kamena iz žuči!
Iako je doktorka Hulda tvrdila da niko od njenih stotina hiljada pacijenta nije imao probleme, to je verovatno baš zato što su bili njeni pacijenti i ona ih je vodila i znala u kom trenutku da preporuči da urade ovaj postupak (koji treba ponavljati u određenim vremenskim razmacima). Metoda je uspešna, ali treba biti oprezan. Nije za svakoga. Bolovi, povraćanje usred noći ili poseta urgenci su takođe mogući kada se nešto radi "na oruk".
Zahvaljujem na odgovoru. Ipak, to nije odgovor koji sam očekivala. Ovo je medicinski sajt i želim da dobijem odgovor od lekara, gastroenterologa ili hirurga, od stručnjaka koji zna kako izgledaju kamenci iz žuči ili jetre. Molim da mi odgovori doktor: kako izgledaju i koje su tvrdoće kamenci iz žuči ili kanala iz jetre do žuči?
Dodatni razlog zbog koga sumnjam da pomenuta metoda išta čisti jeste taj što sam prošle godine bila na ultrazvuku stomaka i nikakakvi kamenci ili kojekakve izrasline mi nisu dijagnostikovani.
Osim toga, propagatori metoda čišćenja doktorke Clark su na svom sajtu medju fotografijama unutrašnjih parazita postavili i fotografiju rasečenog psećeg srca punog srčanih crva, bez ikakave naznake da su u pitanju životinjski, a ne ljudski organi. Ljudi te parazite ne mogu da dobiju, a slika tako postavljena može da služi samo manipulaciji.
Dodatni razlog zbog koga sumnjam da pomenuta metoda išta čisti jeste taj što sam prošle godine bila na ultrazvuku stomaka i nikakakvi kamenci ili kojekakve izrasline mi nisu dijagnostikovani.
Osim toga, propagatori metoda čišćenja doktorke Clark su na svom sajtu medju fotografijama unutrašnjih parazita postavili i fotografiju rasečenog psećeg srca punog srčanih crva, bez ikakave naznake da su u pitanju životinjski, a ne ljudski organi. Ljudi te parazite ne mogu da dobiju, a slika tako postavljena može da služi samo manipulaciji.
Ne treba se meni zahvaljivati. Lekari su ovde retki, ali sigurna sam da bi potvrdili tvoju sumnju kako je ova metoda... pa u najmanju ruku gubljenje vremena
Alternativci imamo drugačije mišljenje. Metoda je odlična, samo treba biti oprezan.
Inače, jetra spolja deluje kompaktno, ali ako potražiš slike preseka jetre, videćeš veće i manje rupice. O tim kanalima je ovde reč.
Što se tiče parazita, ljudi imamo pogrešno mišljenje kako smo fini i čisti. Ko voli da traži, lako će naći tekstove, slike, filmove o infekcijama dirofilarijom, loa-loom itd. kod ljudi (isključivo medicinske studije). Nisu ni tako retke.

Alternativci imamo drugačije mišljenje. Metoda je odlična, samo treba biti oprezan.
Inače, jetra spolja deluje kompaktno, ali ako potražiš slike preseka jetre, videćeš veće i manje rupice. O tim kanalima je ovde reč.
Što se tiče parazita, ljudi imamo pogrešno mišljenje kako smo fini i čisti. Ko voli da traži, lako će naći tekstove, slike, filmove o infekcijama dirofilarijom, loa-loom itd. kod ljudi (isključivo medicinske studije). Nisu ni tako retke.