Poštovani!
Pre nekliko dana sam dobio laboratorijski nalaz gde mi je ustanovljena bakterija Enterococcus u ejakulatu i po pregledu Urologa mi je prepisao Pentrexyl 500 dva pakovanja.E sad moj problem nije samo to što sad znam da ta bakterija postoji kod mene već i činjenica da duže vreme imam bolne ejakulacije i izraženu erektilnu disfunkciju.Laboratosijski nalazi krvi su potvrdili da nemam nikakvih drugih uroloških problema a u međuvremenu sam na nekim sajtovima pročitao da se jako teško leči i eliminiše ta bakterija.Moja predspostavka da je antobiotik koji mi je doktor prepisao nedovoljno jak da bi uticao na bakteriju koju posedujem.Zanimalo bi me i kako sam dobio tu bakteriju,jer vodim zaista uredan život.I može li ta bakterija da utiče na sexualni život muškarca.Očekujem neki adekvatan savet i pomoć u vidu informacije kako da dalje postupam jer imam iskustva sa nekim doktorima koji bukvalno ne pridaju velikog značaja pacijentu koji se obraća za pomoć već postupaju po nekim svojim pravilima da prepiskom nekog leka misle da rešavaju problem.Unapred zahvalan svima koji nešto mogu da mi kažu u vezi sa mojim problemom...Vladimir
Enterococcus u spermi!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Enterococcus u spermi!
Pozdrav Vladimire.To što si napisao ovde sve lepo pitaj svog urologa koji ti je prepisao antibiotik i bićeš spokojan .Pa valda smo u 21 veku zašto da ovde nagađamo kada si već bio kod urologa.Brzo ozdravljenje,biće to OK 

Re: Enterococcus u spermi!
vzv napisao:Poštovani!
Zanimalo bi me i kako sam dobio tu bakteriju,jer vodim zaista uredan život. I može li ta bakterija da utiče na sexualni život muškarca.Očekujem neki adekvatan savet i pomoć u vidu informacije kako da dalje postupam jer imam iskustva sa nekim doktorima koji bukvalno ne pridaju velikog značaja pacijentu koji se obraća za pomoć već postupaju po nekim svojim pravilima da prepiskom nekog leka misle da rešavaju problem.Unapred zahvalan svima koji nešto mogu da mi kažu u vezi sa mojim problemom...Vladimir
Zanimalo bi me i kako sam dobio tu bakteriju,jer vodim zaista uredan život.
* moze se na primer dobiti od prljavih ruku - kada jedes salatu koja nije dobro oprana (narocito ako jedes brzu hranu sa kioska gde svoje musterije sluze u isto vreme i prljavim rukama od novca, a uz to - sluze i njihove priloge od nedovoljno i neadekvatno oprane salate i povrce)... , zatim kada ides u javni toalet u nekom kaficu i sl. (ili bilo gde drugde, jer su kvake pune bakterija) i pre nego sto piskis ne operes ruke da bi piskio..., isto tako kada i sam spremas sirovo povrce za salatu, a ne operes ga kako treba.
najsigurniji si da si povrce za salatu ili narocito zelenu salatu dobro oprao, je da ga potopis u vodu sa 2-3 kasike alkoholnog sirceta u litri hladne vode. bakterije ubija kiselina iz sirceta.
u ishrani koristi probioticke jogurte svakodnevno, a narocito sada kada pijes antibiotik.
antibiotik pij kako ti je lekar propisao bez ikakvog prekida (da zakasnis da ga popijes u odredjeno vreme za to i slicno) i redovno, sve dok ga ne utrosis do kraja, a onda kada ti lekar kaze da mozes opet se kontrolisi na tu bakteriju.
ako ti opet nalaz bude pozitivan, lekar ce ti propisati novu dozu istog ili nekog drugog leka, on najbolje zna.
brusnica-da je jedes je veoma dobra kod infekcija urinarnog trakta.
takodje i caj od brusnice, ali pravi caj ob brusnice, dakle ne onaj koji je samo aroma brusnice sa prehrambenim bojama i hibiskusom-sto se prodaje pod nazivom 'caj od brusnice' u pakovanjima klasicnih cajeva sa filter kesicama...
pij i dosta ciste izvorske ili prociscene vode, kao i dosta cajeva.
ako nisi zadovoljan lekarom koji te leci-ako te ne izleci, imas pravo da ga promenis.
samo moras biti uporan i raditi sve ono sto ti lekar kaze da bi bio siguran da si sve uradio sto je do tebe.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski