*GINKO BILOBA*

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jovana023
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 29, 2013 9:45 pm

*GINKO BILOBA*

Post od Jovana023 »

Uzimala sam kapsule ginko bilobe i ispila sam jednu kutiju (30kapsula/11,73g). Rezultat je bio vrlo zadovoljavajuc, pamcenje se dosta poboljsalo, a primetila sam i da mi noge nisu toliko cesto hladne, posto imam problem da mi je na stopalima hladno cak nekad i leti. Zanima me koliko dugo sme da se pije ovaj preparat? Odnosno kolika pauza treba da se pravi?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: *GINKO BILOBA*

Post od Jelisej »

Moze da nastavis da koristis G. bilobu bez prekida, jedini problem koji moze nastati jeste sto ginko biloba ima uticaj na odredjene lekove, ali ne znam tacno koje- mislim na odredjene antidepresante posto g.b ima neke efekte na serotonin i takodje na lekove koji uticu na gustinu krvi.
Usput simptomi hladnih stopala ukazuju na moguci problem s stitnom ili cirkulacijom.
Jovana023
Novi član
Novi član

Post od Jovana023 »

Ne uzimam nikakve lekove osim ovih. Ukoliko se desi, jednostavno cu pauzirati sa ginkom. A sto se tice stitne zlezde, ne znam da li to moze biti povezano sa genetikom? Posto mi mama ima problem sa istom. Mislim da bi u buducnosti svakako morala to proveriti.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Postoji povezanost izmedju genetike i problema sa stitnom zlezdom, no genetika nije presudni faktor.
Merenje prosecne temperature ti moze dati naznake, tj kod hipotireoze telesna temperatura je nesto niza od uobicajene.

Druga stvar koja mi je pala na pamet kod tvoje prve poruke je Rejnodov sindrom, u svakom slucaju nije dobar znak imati stalno hladna stopala pogotovo leti.
Jovana023
Novi član
Novi član

Post od Jovana023 »

To se nisam bas dobro izrazila, jesu mi nekad hladne, ali ne stalno. Bitnija mi je bila memorija, posto mi treba za posao, ali isproveravacu zlezdu svakako.
student istrazivac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2017 2:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od student istrazivac »

vidim da je ova tema bila aktivna davno, ali moje misljenje je da treba da se posavetujete sa lekarom ili farmaceutom ako Vam ukljuce jos neke lekove.. jer postoje moguce interakcije da ginko smanjuje ili povecava delovanje nekih lekova s toga ko koristi ginko zamolila bih da mi popuni anketu radi istrazivanja :) potpuno je anonimna hvala unapred!
https://www.surveymonkey.com/r/QLJVV57
Odgovori