Postovani,
prilikom ultrazvuka abdomena otkriven mi je polip u zucnoj kesi,precnika oko sest milimetara.I ja sam sada totalno zbunjena...Jedan lekar insistira da odmah operisem,drugi mi savetuje da cekam da naraste do deset milimetara,jedni preporucuju laparaskopiju,drugi klasicnu operaciju....I ja vise nisam pametna,sta da radim...Sto se tegoba tice,imam skoro svakodnevno blage ili umerene bolove ispod desnog rebarnog luka koji kao da zrace pod desnu plecku.Sve drugo je ok.
Inace,imam 27 god,jedan porodjaj pre godinu i po,i nikave bitne zdravstvene tegobe.S obzirom da u dogledno vreme planiram i drugu trudnocu,posavetujte me sta da radim...Kako da uskladim to dvoje-eventualnu operaciju i trudnocu.
Hvala unapred
za dr ivicu-polip u zucnoj kesi
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
za dr ivicu-polip u zucnoj kesi
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Obzirom da ste mladi, polip bi trebalo ukloniti., Zbog godina, estetike i buduceg porodjaja, savetujem laparoskopsku holecistektomiju. Pre toga, mozda bi bilo dobro uraditi dopunsku dijagnostiku, ERCP ili slicno. Na osnovu samo jednog ultrazvucnog nalaza se ne rade operacije. Alternativno - sacekati jos 6 meseci, pa ponoviti snimanje, po mogucstvu kod istog lekara, na istom aparatu - pa ako polip ne napreduje u velicini, ne dirati ga. Medjutim, ako imate svakodnevne tegobe, operativno resenje laparoskopskom metodom cini mi se najboljim izborom. U medjuvremenu, uzimajte Himekromon tablete uz jelo, ili po potrebi kod bolova.
Pozdrav.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.