moji nalazi su sljedeci:HDL-1.35
LDL-2.4
HOLESTEROL-5.2
TRIGLICERIDI-3.3
AST-26
ALT-36
INR-2.2
IMAO SA OPERACIJU NA SRCU,ZAMJENA AORTNE VALVULE.IMAM 50 GOD.SAMO TRIGLICERIDI SU MI UVECANI ZADNJIH 5 GODINA.
kako skinuti trigliceride?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: kako skinuti trigliceride?
samo dijeta ili tablete za skidanje holesterola,moji trigliceridi su bili 4,9 a holesterol 6,9
ja se nicega ne pridrzavam dok me jednom ne daj Boze ne opali.....
Samo dijeta ako mozete a ako ne zatrazite lekove da ih uz pomoc njih kontrolisete.
Pozdrav

Samo dijeta ako mozete a ako ne zatrazite lekove da ih uz pomoc njih kontrolisete.
Pozdrav
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Obratite se nutricionisti!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Za raziku od holesterola (koji je vama, Gile, OK, tj na gornjoj je granici), tirgliceride mozete uspesno skinuti i samo pravilnom ishranom.
Osim izbegavanja masnih namirnica, izbegavanja przenih manirnica, da ne pominjem pohovane ili mlecne proizvode za visokim % masti itd, obavezno izbegavati i slatkise bilo koje vrste, kao i alkoholna pica (i pivo) i cela ishrana treba da je slicna kao ishrana kod dijabeticara (ja sam o tome vec pisala detaljnije, ali i ovo je dovoljno napisano a nije tesko ni primeniti).
Probajte 2-3 meseca da vam osnova bude bareno povrce preliveno sa malo maslinovog ulja, od mesa bareno ili dinstano belo zivinsko meso, od mleka samo ono bez masti ili acidofilni jogurt sa 1% masnoce (a i to ne vise od 1 solje/dan), probajte da voce jedete vrlo umereno, a na slatkise sasvim zaboravite - pa posle toga vidite kolike su vam vrednosti (za holesterol ne znam, ali trigliceridi ce sigurno biti znatno nizi).
Osim izbegavanja masnih namirnica, izbegavanja przenih manirnica, da ne pominjem pohovane ili mlecne proizvode za visokim % masti itd, obavezno izbegavati i slatkise bilo koje vrste, kao i alkoholna pica (i pivo) i cela ishrana treba da je slicna kao ishrana kod dijabeticara (ja sam o tome vec pisala detaljnije, ali i ovo je dovoljno napisano a nije tesko ni primeniti).
Probajte 2-3 meseca da vam osnova bude bareno povrce preliveno sa malo maslinovog ulja, od mesa bareno ili dinstano belo zivinsko meso, od mleka samo ono bez masti ili acidofilni jogurt sa 1% masnoce (a i to ne vise od 1 solje/dan), probajte da voce jedete vrlo umereno, a na slatkise sasvim zaboravite - pa posle toga vidite kolike su vam vrednosti (za holesterol ne znam, ali trigliceridi ce sigurno biti znatno nizi).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
danka, zasto voce umereno? Preporucuje se svo voce i povrce.... maltene u neogranicenim kolicinama. Doduse, da voce koje sadrzi veci procenat fruktoze moze nepovoljno da utice na trigliceride odnosno na njihov porast...
Inace iz prakse potvrdjujem da izbegavanje na 1. mestu SECERA pozitivno utice na TGL. Slatkisi mogu oni namenjeni dijabeticarima dakle sa vestackim zasladjivacima, manjim procentom masnoce i kalorija.
Inace iz prakse potvrdjujem da izbegavanje na 1. mestu SECERA pozitivno utice na TGL. Slatkisi mogu oni namenjeni dijabeticarima dakle sa vestackim zasladjivacima, manjim procentom masnoce i kalorija.
Bye bye little lady
Ne moze voce neograniceno (na zalost).
Pogledati voce koje se savetuje dijabeticarima, tu je ta slicnost u dijeti (za trigliceride).
Zaboravila sam da pomenem ribu (ko je voli), ali je ne prziti u ulju, vec ili kuvati ili u foliju, pa u rernu (sto je slicno kao kada se kuva) ili na rostilj (sto je najukusije).
Ma, sa 3,3 ce lako skinuti na normalu.
Na trigliceride ne utice stres (ishrana je ono najbitnije), ali na holesterol itekako utice, na zalost.
Pogledati voce koje se savetuje dijabeticarima, tu je ta slicnost u dijeti (za trigliceride).
Zaboravila sam da pomenem ribu (ko je voli), ali je ne prziti u ulju, vec ili kuvati ili u foliju, pa u rernu (sto je slicno kao kada se kuva) ili na rostilj (sto je najukusije).
Ma, sa 3,3 ce lako skinuti na normalu.
Na trigliceride ne utice stres (ishrana je ono najbitnije), ali na holesterol itekako utice, na zalost.
hvala vam.moja doktorka mi je preporucila tablete ferolip koje su kako je rekla iskljucivo za trigliceride.znate li nesto o novom lijeku rosonostatin?