Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Bolesna sam mesec dana, stalno curenje nosa i uporan kasalj. Bila sam kod dr na pregledu i nije mi nadjeno nista na plucima. Pila sam antibiotik i tablete protiv kaslja. Bilo mi je malo bolje da bi se opet sve vratilo. dr kaze da je kasalj mozda alergijski.
Mozda, mogu i ja da nagadjam.
Inace imam problema sa sinusima, to mi je genetski. Juce sam celi dan imala temperaturu, popila sam brufen i onda je spala, opet uvece se desila ista stvar, ponovo temperatura. Nemam bolove nikakve, samo me niz zdrelo nesto skaklji i onda me tera da kasljem ,pogotovo posle duze price.Pijem dosta caja, ne znam vise sta da radim, ovo je neizdrzivo.
Probaj da stavljaš tople obloge od rakije (najbolje komovica) na grudi i oko vrata (natopiš običnu krpu za sudove, stari peškir ili pelenu, a preko toga staviš nešto suvo - opet peškiri, bitno je da ne pokvasiš pidžamu. Mogu da pomognu topli oblozi i od vode, samo što ne znam koliko je ova druga varijanta pametna (jedno je sigurno, ne smrdi kao prva varijanta).
Za nos možeš da isto koristiš obloge od rakije (hladne ili tople): prekriješ nos i donje sinuse (normalno, ostaviš slobodan disajni deo).
Meni je to mnogo puta pomoglo.
Još jedna luđa varijanta: Pojedi sladoled. Par puta mi se desilo da je kašalj zaustavio samo jedan jedini sladoled, a pre toga sam kašljala mesecima.
Napomena: Nisam ni jednom imala temperaturu, kašalj je nastajao posle teže kijavice (problem sa izbacivanjem sluzi). Inače, imam problema sa sinusima tako da znam o čemu govoriš.
probaj da ti na grejnom telu(ta pec,radijator i sl) uvek stoji posuda sa toplom vodom,da isparava,mozes dodati kamilicu ili bosiljak!mozda je vazduh u prostoriji suv,pa ti to stvara probleme!
imam i ja potpuno iste simptome,hronicnu upalu sinusa itd.uz sve sto koristim ili sam koristila (akva maris,marisol i sl za nos,caj od belog sleza,zalfija za ispiranje grla),cesto ispiram grlo aktivnim kiseonikom ,a mozda bi mogla ( kao sto rece remi-sada ce doktori da zapene od besa-!!!) ,da probas da popijes coca-colu iz limenke,veruj mi,meni je 100 puta do sada pomoglo kada sam imala problema sa grebuckanjem u grlu i suvim kasljem.
izvinjavam se doktorima!ako gresimo,recite!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Znam za to sa sladoledom i koka kolom nisam probala ovaj put. Evo i sada imam neku groznicu kao da cu opet da dobijem temperaturu.
Prosli put sam stavljala obloge od masti na prsa i posle tri dana mi je prestao kasalj. Probacu opet to sa masti, ali ovaj kasalj udavi, sada kao da mi je vrelo u plucima.
Takvih problema nisam imala, samo dosadan kašalj i/ili začepljen nos (sinisi; stvarno začepljen - kada mi se nos zatvori uopšte ne mogu da dišem, a još ako curi: Šta da ti kažem, znaš i sama kako je to).
Ako nisi alergična na lekove, pij aspirin i nešto od antibiotika (pentraksil, palitreks, ili sinacilin - tačno po upustvu, antibiotici na bazi pencilina) - trebalo bi da reši problem groznice. Za "pokvarenu česmu" (nos koji curi) dobar je Rinasek (Oprez, uspavljuje čak i kada se pije po pola; rešiće problem i ako je u pitanju alergija). Uzimaj dosta vitamina C, neškodljiv je čak i u većim količinama.
Inhaliraj nos i grlo (čaj od kamilice, bosiljka ili neka specijalna mešavina).
I, što bi rekla moja mama "pari noge" - potopiš noge u što topliju vodu (da ti pocrvene) i držiš ih tako najmanje 15-tak minuta (što duže to bolje), pa obrišeš, obuješ tople čarape (najbolje vunene ili pamučne), pa pravo u krevet (zajedno sa čarapama). Uz to, popiješ šolju toplog čaja ili toplo mleko u koje je stavljen izgoreo šećer (karamel).
Sledeće što mi pada na pamet je da ponovo odeš kod lekara. Moj ti je savet da potražiš mlađeg (mlađu) - imam utisak da se više zalažu oko pacijenata i da imaju više strpljenja.
Sve što je napred navedeno možda može da koristi i uz mirovanje da dovede do prestanka groznice i normalizacije temperature, ali sinuse treba lečiti.
Ja sam slične probleme sa sinusima izlečila tako što sam otišla kod otorinolaringologa koji mi je pored određenih lekova prepisao i određenu terapiju za sinuse, koja je trajala 2-3 nedelje svakodnevno. Terapija se sastojala od zagrevanja čela lampom, izvlačenja skupljenog sekreta na specijalnom aparatu i inhalacije. Svaka od te tri terapije je trajala oko 15 minuta što znači 45-50 minuta svaki dan. To je bilo pre 15-tak godina i od tada praktično da nemam probleme sa sinusima, osim povremenih zimskih prehlada i kijavica koje prođu za 5-6 dana i gotovo.
Svakako da treba voditi računa da zimi i kad je jak vetar čelo bude pokriveno kapom ili trakom i izbegavati zadimljene i zagušljive prostorije.
Javi se lekaru da sinusi ne postanu hronična boljka. Sve najbolje!
imao sam isti problem i resio ga za dva dana tako sto sam popio caj od djumbira.Ima ga u Maxiju,narenda se djumbir,prelije vrelom vodom i lada se mao prohladi zasladi se medom i popije,to je potpuno neverovatno