Koliko dugo xanax ostaje u krvi ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Stojan92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 8:58 pm

Koliko dugo xanax ostaje u krvi ?

Post od Stojan92 »

Interesuje me koliko dugo xanax i seroxat ostaju u krvi coveka ? Pozdrav i hvala !
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Koliko dugo xanax ostaje u krvi ?

Post od Nataš@ »

Uf, nadam se da nisam zaboravila kako se to "čita" na ovoj strani http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp ... pod Xanax tj. Alprazolam piše da je vreme poluraspada (valjda se tako kaže) 15 sati.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

da, poslednji tragovi aktivnih metabolita su prisutni 10 - 15 sati, individualno je.
klinicki efekat je kod najveceg broja ljudi prisutan oko 6 - 8 sati
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Ako je pitanje koliko treba vremena da se xanax totalno eliminise, onda je to negde oko nedelju dana, manje-vise.

Ovo je racunica iz fizike po kojoj mozes sam izracunati preciznije:
1/1 100
1 1/2 50
2 1/4 25
3 1/8 12 .5
4 1/16 6 .25
5 1/32 3 .125
6 1/64 1 .563
7 1/128 0 .781
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

xanaxa vise nema u krvi nakon 15 sati.
u ljudskom organizmu se gotovo ni u jednom slucaju ne primenjuju proste formule iz fizike, nego vrlo slozene iz biofizike, ciji matematicki modelu uzimaju u obzir dejstva, u ovom slucaju, enzima, a tu su i drugi lekovi koje neko eventualno uzima, itd. ono sto je kod benzodijazepina od presudne vaznosti je i individualni odgovor na lek, tako da nekome ko je, recimo, stvorio zavisnost, doza od 0.5mg xanaxa ne znaci apsolutno nista.
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 1:47 pm

Post od BoskoB »

"Dragi" "doktore", da li me se sećate?

Ja sam onaj koga ste skoro sahranili vašim neznanjem.

Primećujem da počinjete da se bavite stvarima koje potpuno ne razumete. Molio bih vas da se uzdržite toga.

Bilo bi najbolje da prelistate udžbenike pre nego što nešto napišete.

drbgd napisao:xanaxa vise nema u krvi nakon 15 sati.
u ljudskom organizmu se gotovo ni u jednom slucaju ne primenjuju proste formule iz fizike, nego vrlo slozene iz biofizike, ciji matematicki modelu uzimaju u obzir dejstva, u ovom slucaju, enzima, a tu su i drugi lekovi koje neko eventualno uzima, itd. ono sto je kod benzodijazepina od presudne vaznosti je i individualni odgovor na lek, tako da nekome ko je, recimo, stvorio zavisnost, doza od 0.5mg xanaxa ne znaci apsolutno nista.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@BoskoB,
evo uverite se da oftalmoloski simptomi koji su prema vasoj percepciji bezazleni, kod nekih mogu biti pocetak multiple skleroze:
http://www.hendidrustvo.info/forum/inde ... opic=559.0
kod vas, na srecu nisu bili! prema svim vazecim doktrinama u medicini, najbitnije je iskljuciti najopasniju dijagnozu, i svaki savestan lekar bi trebalo da ppreporuci ono sto sam ja preporucio.
zasto ste vii to shvatili kao "sahranjivanje" - to je vas problem.
opet cu ponoviti, vas iskaz da u ovom slucaju xanax ima neku drugu farmakokinetiku, s oobzirom na to da kao lajik zelite da oponirate lekaru mozete jedino da potkrepite linkom prema relevantnom medicinskom izvoru. pozdrav!
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

drbgd napisao:xanaxa vise nema u krvi nakon 15 sati.
Nakon 15 sati xanax u vecini slucajeva manje-vise "neaktivan" ili kako da se izrazim, no u krvi se moze naci sigurno nedelju dana. Sto se xanax-a tice, ne vidim kakve bi probleme mogao izazvati jedan dan nakon koristenja- osim ako je izuzetno velika doza sto bi usporilo eliminaciju, no recimo samo vreme eliminacije u odredjenim slucajevima, naveo bih jedan mozda ne najbolji primer- ali kod koristenja steroida je to od izuzetne vaznosti.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

BoskoB napisao:"Dragi" "doktore", da li me se sećate?

Ja sam onaj koga ste skoro sahranili vašim neznanjem.
Primećujem da počinjete da se bavite stvarima koje potpuno ne razumete. Molio bih vas da se uzdržite toga.
Bilo bi najbolje da prelistate udžbenike pre nego što nešto napišete.
Moguce je da je postavio losu dijagnozu, sto se desava svima, ali bas da te je skoro sahranio mi se cini kao preterana izjava. Ne vidim kako je xanax mogao da te ubije.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@Jelisej,
korisnik BoskoB se zalio na neodredjene tegobe sa ocima, smetnje sa vidom, itd. koje su se javljale povremeno, i retko. moja preporuka je bila da se obati neurologu, jer tako moze poceti multipla skleroza! a u takvim slucajevima, najvaznije je iskljuciti najozbiljniju bolest! ne vidim nikakvu svoju gresku, svakome a slicnom simptomatologijom bih opet rekao isto. lajicki se simptomi m. sclerose najcesce vezuju za tegobe sa kretanjem, ali ona vrlo cesto zapocinje upravo lezijama na optickom nervu.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

Ok, to je sasvim logicno.
Mislio sam da je originalno pitanje postavio neki vojnik/obavestajac i sl koji treba da ima krvne pretrage za drogu, opijate, lekove za smirenje itd... sto se radi u ponekin profesijama, pa se uplasio zbog xanax-a.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ocigledno je neko ko ima problem sa neurozom (ispadi cida su zvog histerije), na drugom potforumu umislja da je dobio sidu, itd... i uzima xanax na svoju ruku...
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoskoB »

drbgd napisao:@Jelisej,
korisnik BoskoB se zalio na neodredjene tegobe sa ocima, smetnje sa vidom, itd. koje su se javljale povremeno, i retko. moja preporuka je bila da se obati neurologu, jer tako moze poceti multipla skleroza! a u takvim slucajevima, najvaznije je iskljuciti najozbiljniju bolest! ne vidim nikakvu svoju gresku, svakome a slicnom simptomatologijom bih opet rekao isto. lajicki se simptomi m. sclerose najcesce vezuju za tegobe sa kretanjem, ali ona vrlo cesto zapocinje upravo lezijama na optickom nervu.
Nisam se žalio na neodređene i povremene probleme. drbgd čak ste toliko bezobrazni da se usuđujete da lažete samo da bi se oprali.

Žalio sam se na konkretan i SAMO jedan problem - samo jedan put se desio.

Nadam se da će ostali forumaši dobro razmisliti pre nego što vaš odgovor uzmu u obzir.

Ako nekome nije jasno, postoje dokazi. Neka pročita ovu temu:
http://www.doktor.rs/forum/oftalmologij ... 47930.html
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

evo , na sajtu mayo klinike vam lepo pise o optickom neuritisu.
obratite paznju na poslednju recenicu - vazno je da se "uhvati" odmah prva epizoda, da se pokusa da se sacuva vid.
http://www.mayoclinic.com/health/optic-neuritis/DS00882

uvek kada se pacijeent pozali na neke simptome - najvaznije je otkloniti sumnju na najopasnije oboljenje. moj savet je bio sasvim na mestu!
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoskoB »

drbgd napisao:evo , na sajtu mayo klinike vam lepo pise o optickom neuritisu.
obratite paznju na poslednju recenicu - vazno je da se "uhvati" odmah prva epizoda, da se pokusa da se sacuva vid.
http://www.mayoclinic.com/health/optic-neuritis/DS00882

uvek kada se pacijeent pozali na neke simptome - najvaznije je otkloniti sumnju na najopasnije oboljenje. moj savet je bio sasvim na mestu!
Svakako. A evo nešto ima i ovde od stručne literature: http://politikin-zabavnik.rs/pz/index.php
Odgovori